Daniel Craig 2015 filmi "Spectre" Pariisi esilinastusel. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
16. märts 2018, 14:10

TRAAGILINE ÕNNETUS: auto lömastas Bondi-filmi lavastaja mõlemad jalad (5)

2015. aasta Bondi-filmi „Spectre“ abirežissöör nõuab Londoni kohtu kaudu 2,8 miljonit eurot hüvitist linateose võtteil aset leidnud õnnetuse eest, mis ta sandistas.

1981. aastast Bondi-filmide tegemisel osalenud Terry Madden (66) oli 2015. aasta veebruaris parajasti koos võttegrupiga Austria Alpides filmimas, kui stseenis kasutatud Ranger Rover kontrolli alt väljus ja kaameratiimi aparatuuri rammis.

Auto lömastas ajakirja Variety teatel Maddeni mõlemad jalaluud, põhjustades ka närvikahjustusi. Kineastile on tehtud mitmed lõikusi, kuid paranemine on läinud üle kivide ja kändude. Maddeni enese sõnul on tema karjäär õnnetuse tagajärjel läbi. 

Eon Productionsi kindlustusfirma tunnistas toona oma vastutust, kuid Madden pole enda sõnul valuraha saanud. Hinnatud abirežissöör, kes on andnud oma panuse ka „X-meeste“ ja Bourne'i saagadesse, nõuab ligi kolme miljoni eurost kompensatsiooni, mille alla on arvestatud ka tulevaste töötasude kaotus ning ravikulud.

„Tundsin, et olen privilegeeritud ja uhke võimaluse eest töötada aktiivsel, põneval, kuid rasket tööd nõudval alal, millele tuli aeg-ajalt ohvriks tuua pereelu. See, et karjäär, mille ülesehitamiseks sa aastaid vaeva nägid, mõne sekundiga kohutavas õnnetuses hävib, on olnud hingemuserdav. See on tõsiselt piiranud mu liikumisvõimet ning ma ei saa teha enam asju, mida kunagi pidasin endastmõistetavaks.“