Moebränd Kalamaja Printsess Foto: Kalamaja Printsess
Inimesed
16. märts 2018, 18:46

TFW | Kalamaja Printsess - ilu päästab maailma

Moebränd Kalamaja Printsess toodab puhta joonega minimalistlikke ning kvaliteetseid laste- ja naisteriided, mis on valmistatud hoolega valitud taaskasutatud kangast ja kangajääkidest. Bränd väärtustab aeglast moodi ning nii valmivad kaubamärgi alt limiteeritud kollektsioonid ja ainulaadsed üksikeksemplarid, mis toodetakse Eestis.

Kalamaja Printsessi idee sai alguse 2013. aasta suvel ning rõivabrändi looja on vabakutseline näitleja ja ema Karin Rask. "Tundsin, et tahan lisaks näitlemisele tegeleda loominguga veidi teises vormis," sõnab Rask.

"Samal ajal oli mul kodus kasvamas väike muusa, tõeline Kalamaja Printsess, kes ei pea paljuks katustel turnida ning poistega võidu rattaga kihutada, kuid seda kõike kuldses kleidis. Ja Uuskasutuskeskus, kus olin aastaid käinud vabatahtlikuks, oli omalt poolt andnud märku, et on valmis toetama mõnd head ideed. Nii läksid pusletükid paika ja sündiski taaskasutusel põhinev lasteriiete bränd," lisab Rask. 

Kuigi Kalamaja Printsess oli algselt mõeldud ainult lasteriiete brändiks, siis juhtus nii nagu elus ikka - esimesed naistele mõeldud kleidid, pluusid ja mantlid valmisid juba pärisesimestel kuudel. Kuigi algusaastatel toodeti naisteriideid ainult ateljees ja vaid neile, kes neid ise küsida oskasid oli huviliste ring eelmiseks aastaks juba niivõrd suureks muutunud, et 2017. aasta sügisel tuli bränd esimest korda ametlikult välja ka naistele suunatud kollektsiooniga.

Sel kevadel võtab Kalamaja Printess esmakordselt aga osa ka Tallinn Fashion Weekist, seades laupäeval, 24. märtsil sammud Kultuurikatla lavale, kus leiab aset TFW lastemoe päev. Brändi 2018 kevadsuvine kollektsioon sündis samuti koostöös Uuskasutuskeskusega ning selles leidub nii igapäevaseid, kui ka pidulikke kleite, kimonolõikelisi jakke ja suurte mustritega kevadisi mantleid.

Kollektsioon, mis sisaldab nii laste-, noorte-, kui ka täiskasvanute rõivaid, mängib Kalamaja kevadest inspireeritud värvigammaga - rõivastel kohtab tükikest asfalti ja veidi porilompe, killukest merd ja Kalamaja pargi õisi, Pikakari ranna liiva ning takeaway kohvist inspireeritud toone.

Lisaks Kalamaja Printsessile astuvad 24. märtsil Kultuurikatlas toimuval Tallinn Fashion Weeki viimasel ehk lastemoe päeval üles ka Mimi Disain, Dadamora, Bebe Organic, Amiki, Vilve Unt ja Klikkklakk.

TFW piletid on müügil Piletilevi müügi punktides.

Kalamaja Printsessi brändi lugu Karin Raski sõnadega: "Kalamaja Printsess on täiesti tavaline tüdruk. Ainult, et ta on ikka tä ielik printsess. Ja see, et ta Kalamajas elab, ei tähenda, et ta mingi boheem oleks. Vastupidi, ta on kõige asjalikum ja iseteadlikum tüdruk siinkandis! Vanemad alles magavad, kui tema juba sätib selga oma lemmiku kuldse kleidi, topib jooksu pealt suhu paar pannkooki ning kihutab siis vennalt nä patud rulaga Kalamaja parki toimetama. Kolme sireli ristil on tal onn, kus koos kahe teise printsessiga tuleb varjuda tüütu printsi ja hirmsa lohe eest! Lohe ja prints taltsutatud, tõttab ta edasi, hoolikalt punutud okstest ja lehtedest kroon peas. Ta virutab mänguväljaku tüüpidele jalkas paar väravat, lobiseb hetke naabrikoeraga ning siis loeb üle mündid, et ostaVolta tänava kauplusest hakkliha ja hapukoor, mida isa pelmeenide tegemiseks vajab.