Montoni kevadkollektsioonFoto: Monton
Inimesed
16. märts 2018, 18:47

TFW | Monton hakkas Tallinna Loomaaia leemurite vaderiks (2)

Nädala pärast Tallinn Fashion Weekil leemuritest inspireeritud kollektsiooni esitlev Monton paneb õla alla ka nende vahvate Madagaskarilt pärit loomade elule Tallinnas. Eesti edukaim moebränd hakkab toetama loomaaias elutsevaid kirileemureid ehk vaarisid.

 „Meie 23. märtsil Tallinn Fashon Weekil ilmavalgust nägev kevad/suvine kollektsioon ei kanna endas mitte ainult leemurite pilte vaid ka nende lõbusat ja mängulist vaimu. Et anda meid nõnda muhedalt inspireeritud loomadele midagi tagasi, otsustasime, et Montonist saab Tallinna Loomaaias elutsevate kirileemurite vader,“ rääkis Montoni kollektsioonijuht Pille Lauring.

Kirileemur ehk vaari (Varecia variegata) on suurim liik leemurlasi. Nende koduks on Madagaskari saare idapoolsed vihmametsad, täpsemalt sealsed puuladvad, kus vaarid perekondadena elavad. Kirileemur toitub peamiselt puuviljadest, aga ka nektarist, õitest, lehtedest ja seemnetest. Looduses on vaaride eluiga kuni 19 aastat, tehistingimustes võivad elada kuni 30 aastaseks. Kahjuks on viimase 30 aasta jooksul 80% vaaride asurkonnast hävinud. Neid ohustab eelkõige elupaikade hävitamine (metsaraie ja kaevandamine) ning küttimine.

Tallinna Loomaaias elab väike peregrupp, kuhu kuulub kaks isast ja kaks emast kirileemurit. Leemurid on loomaaias üsna omakeskis askeldavad loomad ja selleks, et nad ennast inimeste juuresolekul mugavamalt tunneksid, peavad talitajad nendega suhtlema. Veerandtunnise aedikus olemise järel lubavad vaarid ennast isegi silitada. Teistest rohkem tunneb inimeste vastu huvi kuueaastane leemurineiu Tekila, kes vahel teeb talitajate taskutes inventuuri.

Kuidas avaldub leemuritelt saadud inspiratsioon Montoni kevad-suvises kollektsioonis, saab selgeks 23. märtsil kell 18.00 Tallinn Fashion Weekil. Uus kollektsioon on veebipoes andmorefashion.com ja valitud Montoni esinduskauplustes müügil 24. märtsist.

Montoni kevadkollektsioon Foto: Monton