Ryan O’Shaughnessy Foto: Brigita Stankaityte (facebook.com/MrRyanAcoustic/)
Üritused
15. märts 2018, 16:55

Mida veel! Venemaa ähvardab boikoteerida Iirimaa eurolugu (37)

Meie idanaaber Venemaa ähvardab Eurovisioni ajal boikoteerida Iirimaa eurolugu, sest laulu videos on näidatud samasoolist paari, sest Venemaa seadused keelavad geipropaganda, vahendab Metro

Iirimaa esindaja Ryan O’Shaughnessy võistlusloo "Together" videos jalutab samasooline paar Dublini tänavatel ja tantsib.

 

Iirimaa eurolaulik avaldas Twitteris arvamust, et Venemaa väide on tema arust hirmnaljakas.

Hiljem läks ta veelgi kaugemale ja avaldas töödeldud pildi endast ja Venemaa presidendist Vladimir Putinist, kus nad soojalt kätt suruvad. 

Venemaa on teada andnud, et kui Iirimaa peaks samasoolise paari ka eurolavale tooma, ei kanna nemad seda esitust televisioonis üle, see võib Venemaale aga oma korda sanktsioonid kaasa tuua - riik võidakse võistluselt diskvalifitseerida, neid võidakse trahvida või kolmeks aastaks Eurovisionilt hoopiski kõrvale jätta. 

Olgu, kuidas on, aga Ryan O’Shaughnessy võistleb esimeses Eurovisioni poolfinaalis ning Venemaa esindaja Julia Samoilova teises. Oleks see vast Samoilovale alles valus hoop, kui Venemaa disklahvi saaks - ei lubatud ju mullu Vene eurolauljaks valitud Samoilovat Ukrainasse, sest ta oli esinenud annekteeritud Krimmis ning Venemaa jäi võistlusest kõrvale. 

Tegu pole esimese korraga, kui Venemaa veidraid asju lubab. Kui 2014. kuulutati välja Austria esindaja, habemega naine (või naisteriietes mees, kuidas kellelegi) Conchita Wurst, kutsus Venemaa poliitik Vitali Milonov riiki üles võistlust boikoteerima. 2015. aastal toetas Venemaa toonane esindaja Polina Gagarina Conchitat avalikult ja postitas oma Instagrami kontole video koos Conchitaga. Seepeale võttis jälle sõna Milonov, kes ütles, et Gagarina ei räägi kogu Venemaa rahva eest ja ütles naisele: "Ära mitte mõtlegi Venemaa mainet mingeid europerverte kallistades määrida!"

Ja loomulikult mullune skandaal - Ukraina ei lubanud Venemaa esindajaks valitud Julia Samoilovat riiki, sest naine oli esinenud annekteeritud Krimmis. Venemaale pakuti küll võimalust esineda satelliidi vahendusel, kuid seda ei kasutatud ja venelased jätsid Eurovisioni vahele.