Inimesed

Hawking utsitas kosmost koloniseerima, aga hoiatas ka võõrtsivilisatsioonidega kontaktide loomise eest (11)

LISA KOMMENTAAR

Kurb16. märts 2018, 16:28
Jumala valdustesse me küll nüüd ei küüni ja meil polegi õigust pretendeerida. Aitab maakera segikeeramisest. Iseennast tuleb muuta ja alluda Loojale, mitte langenud loomusega universumit rünnata.
Teadlane15. märts 2018, 21:29
Lugege raamatut "Universum pähklikoores" . Kui sellest midagi aru saate, mõistate millega tegeles Hawking.
spets15. märts 2018, 19:55
inimene ei koloniseeri midagi väljaspool universumi, hakake juba selle mõttega harjuma, eks see taat on viimasel ajal palju jaburdust koonust välja ajanud, aga nagu teame pole sellele ühtegi tõestust, ainus mis on kindel - inimene jääb alati maale elama!
spetsile 16. märts 2018, 04:12
Väljapool universumit ei ole midagi. Vähemasti ei tea meie sellest midagi. Paralleeluniversumid on róhkem ulmekirjanike rida. Kõik meile teada olevad galaktikad ning galaktikaparved on meie universumi SEES! Ja vaevalt et et meie oma galaktikastki kunagi üldse väljapoole pääseme. (meie galaktika läbimõõt ulatub 100 tuhande valgusaastani) Aga miljardid, kümned miljardid valgusaastad? Juba universumi pragune piir on meist lõputult kaugel ja universum teatavasti paisub pidevalt. Selleni lennata on põhimõtteliselt võimatu.
Ilmselt on too väljaspool universumit koloniseerimise jutt ajakirjanike lennukas fantaasia, kes Hawkingit lugenud ega loetust aru saanud ei ole. Ning astronoomia põhitõdesidki ei tea.
planeet 85615. märts 2018, 18:44
Meil pole võimalik ringi rännata mööda ilmaruumi ja mingeid võõrtsivilisatsioone pole kuskil. Hawkings ei saa ise ka aru mida ta räägib. Ka kõige targemad meist ei tea tegelikult kas neid võõraid tsivilisatsioone on v ei ole. Ja selleks et ajas ja ruumis ringi rännata, phh meie kehad pole selleks treenitud ja me pole valmis mingiks ulmeliseks tähsõdadeks kah. Hea on see Hawking taevasse läks, Ajaski liiga tarka juttu liiga kaua.
planeedile16. märts 2018, 03:57
Hawkings nüüd küll mingit ajas rändamisest pole soganud, see vist rohkem nagu asja mitte jagavate ja ulmfilmide mõju all ajakirjanike tõlgendus. Aeg liigub teatavasti vaid ühesuunaliselt, ajas tagasiminek onvõimatu. Aja liikumisekiiruses on aga küll hälbeid. Ülisuurte massidening kiirust juures see liikumine aeglustub. Nagu nähtub relatiivsusteooriast.
!!!15. märts 2018, 17:47
Mees mõtles loogiliselt. Kui me ise kosmost ei koloniseeri, siis sureme siin oma maamunal varsti välja. Kontaktid on aga ohtu kätkevad. Kustkohast ja mille alusel võiksime me oletada, et saabuvad võõrplaneetlased on heatahtlikud ja abivalmis humanistid ja kristlased? Nende moraaliprintsiibid võivad olla meie omast oluliselt erinevad. Meil Maalgi on piisavalt näiteid. Kus veel XXI sajandil Allahi nimel ususõdu peetakse ning kristlike k o e r i maha no,titakse. Ja kui meie koloniseerime kosmost, aga seaklkusagilteiste koloniseerijatega kohtume? Teame omast ajaloost. Kui koloniaalimpeeriumid (Suurbritannia, Prantsusmaa, Holland, Belgia, Itaalia, Saksamaa, Hispaania, Portugal ning ka Jaapan) kusagil oma koloniaalhuvidega kokku põrkasid, nii oli varsti mingi sõda lahti. Maade kuulumise ning jagamise pärast. Kusjuures ei häbenetud ka ette jäävaid madalamal arengutasemel a b o r i g eene lik.videerimast.
huvitav16. märts 2018, 10:29
miks ta arvas, et inimestel maalt on õigus koloniseerida marssi ja alistada maavälist elu?
siinsamas15. märts 2018, 12:07
Siinsamas lehes kirjas, et Hawkingi arvates Maal on võimalik elada veel vaid sada aastat. https://www.ohtuleht.ee/803597/astrofuusik-inimkonnal-on-aega-maal-elada-vaid-sada-aastat
kuna inimene ei muutu kunagi16. märts 2018, 10:29
siis on maa huvides inimene hävitada
see mees 15. märts 2018, 12:00
tundub, et oli rohkem ennustaja rollis.