Ei-ichi Negishi 2010. aastal Rootsi kuninga dineel. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
15. märts 2018, 11:00

TRAAGILINE LUGU: nobelisti naine leiti surnuna, teadlane ise segaselt ringi ekslemas ...

Nobeli preemia laureaat Ei-ichi Negishi (82) ja tema abikaasa Sumire Negishi (80) kuulutati esmaspäeval USAs Indiana osariigis kadunuks. Lahti rullus traagiline lugu ...

Järgmisel päeval tabas politsei professor Negishi Illinois' osariigi prügila lähedalt maanteelt segadusse sattununa ringi uitamas. Nobelistile korraldati arstiabi ning ta viidi hiljem haiglasse, vahendab People. Ta oli oma kodust 320 kilomeetri kaugusel.

Ei-ichi auto tuli lagedale prügilast - nagu ka tema abikaasa surnukeha.

Võimud uurivad naise surma, kuid kuritegu ei kahtlustata. Naine kannatas Parkinsoni tõve all.

Ehkki juhtunu üksikasju alles tuvastatakse, andsid Negishide pereliikmed kohalikule raadiojaamale avalduse, milles seletasid, et abielupaar oli olnud teel lähedalasuvale Rockfordi lennuväljale, kuid sõitnud ekslemise käigus teelt välja.

"Oleme rusutud oma armastatud abikaasa ja ema Sumiri Negishi surmast. Ta reisis koos oma elupõlise kaaslase ja abikaasa Ei-ichi Negishiga, kes ilmselt kannatas ägeda segadus- ja šokiseisundi all. Nende auto oli kraavi kinni jäänud ega läinud enam tööle. Paistab, et Ei-ichi läks abi otsima." 

Ei-ichi pälvis ajakirja People teatel keemia Nobeli auhinna 2010. aastal. Ta tegutseb Indianas Purdue ülikoolis professorina.