"Kõiksuse teooria" esilinastusFoto: Reuters/Scanpix
Tele
14. märts 2018, 12:34

TOP 5 | Filmid ja seriaalid, kus Stephen Hawking on kaasa löönud

Täna hommikul suri Briti astrofüüsik Stephen Hawking, keda on peetud maailma üheks targemaks meheks. Lisaks pärandile, mille on Hawking jätnud meie teadusmaailma, on mees talletanud kustumatu jälje ka telemaailma. Televeeb toob siinkohal välja 5 filmi/seriaali, kus tippfüüsikut näinud oleme.

1. 2014. aastal valmis astrofüüsiku elust biograafiline draama nimega "Kõiksuse teooria", mis põhineb Jane Wilde Hawkingi memuaaril "Reisides lõpmatusse: Minu elu Stepheniga". Film kirjeldab Hawkingi suhet oma esimese abikaasa Jane Wilde Hawkingiga, raske haiguse diagnoosi saamist ja Hawkingi edu füüsikas. Ehkki Hawking on tuntud ka selle poolest, et ta on mänginud mitmetes filmidest ja seriaalides iseennast, siis kõnealuses filmis kehastas noore Stephen Hawkingi rolli Eddie Redmayne. Linateost näidati suisa PÖFF-il ning film pälvis ka parima meespeaosatäitja Oscari.

2. Stephen Hawking on löönud kaasa ühes episoodis sarjast "Star Trek: uus põlvkond". Episoodis on kujutatud sarja üht tegelast Datat mängimas pokkerit ühes Hawkingi, Albert Einstein ja Isaac Newtoni hologrammkujutistega.

3. Hawking on kaasa löönud üsna mitmes USA situatsioonikomöödia "Suure paugu teooria" episoodis. Sealjuures oli teda näha ka serja 200. juubeliosas. 

 4. Hawking on teinud aastatel 1999-2010 mitmeid külalisrolle joonissarjas "Simpsonid"

5. Tippfüüsik on iseendana üles astunud ka täiskasvanute animasarjas "Futurama".