Grete ja Ergo KuldFoto: Martin Ahven
Inimesed
22. september 2020, 15:45

ARMASTUS EI KÜSI VANUST! Kuulsad paarid, kellel on üle kümne aasta vanusevahet (142)

Armastusel ei ole piire ega vanust. Nii on mitmed Eesti tuntud inimesed enda õnne leidnud just palju noorema või vanema kaaslase kõrval. Allolevalt toome teieni paarid, kelle armuleek põleb eredalt vaatamata suurele vanusevahele.

Grete ja Ergo Kuld – 12 aastat

2017. aasta kevadel teatas näitleja Grete Klein, et on pannud leivad ühte kappi endast 12 aastat vanema teleprodutsendi Ergo Kullaga, kellega teda seni sidus vaid tööalane suhe.

Grete ja Ergo kihlusid 2018. aasta jõuluõhtul ja pulmad peeti kaks aastat hiljem 26. juunil. "Meil oli tegelikult hästi armas linnapulm meile olulises paigas, kodukoha lähedal," õhkas pärast pulmapidu Grete, kes nüüdsest kannab perekonnanime Kuld. "Kõik läks täpselt nii, nagu me planeerisime ja võib-olla isegi paremini."

Grete ja Ergo Kuld Foto: Martin Ahven

Ksenija Balta ja Andrei Nazarov – 22 aastat

Eesti ühe edukaima naissportlase, kergejõustiklane Ksenija Balta ja tema treeneri Andrei Nazarovi suhtest sahistati pikka aega, ent 2008. aasta suvel said pikka aega kestnud kuulujutud lõpuks vastuse. Igavene liit sõlmiti 2018. aastal.

"Meil on samasugune huumorisoon," rääkis Ksenija suhtest 22 aastat vanema Andreiga ajakirjale Naised. Aastal 2005 jäi Balta Nazarovile silma, mõlemad tunnistavad, et tõmme oli vastastikune. "Andrei on väga enesekindel, oskab erinevaid asju hästi teha," iseloomustas Balta oma kallimat. Suhtest rääkides nentis paar, et eks tülisid tuleb ikka ette, aga Ksenija turtsub tavaliselt kõigest viis minutit.

Andrei Nazarov ja Ksenija Balta Foto: Martin Ahven

Ivo Uukkivi ja Mari-Liis Lill - 18 aastat

Näitleja ja laulja Ivo Uukkivi on kooselu Mari-Liis Lillega nautinud üle 10 aasta. Ivo ja Mari-Liisi suhe sai avalikuks, kui nad naasid 2008. aastal ühiselt lõunamaareisilt vahemaandumisega Leedu pealinnas Vilniuses. Kooselust on sündinud kaks last. Poeg Uku Kutt sündis 23. juunil 2011. aastal. Pere pesamuna nägi ilmavalgust aasta alguses. 

EV100, Presidendi vastuvõtt. Tags: Ivo Uukkivi, Mari-Liis Lill Foto: Erlend Štaub

Evelin Samuel-Randvere ja Johan Randevere - 15 aastat

Muusikutepaar kohtus esmakordselt 2013. aastal Padisel vabaõhukontserdil, kus mõlemad esinesid – Evelin laulja ja Johan pianistina. "Esmakohtumisest läks veel tükk maad aega, enne kui suhe sügavamad toonid võttis," on Evelin Õhtulehele antud intervjuus lausunud. Noor Muusik 2014 tiitliga pärjatud andekas pianist Johan ja ajakirjandusvaldkonnas tegutsev laulja Evelin tegid oma liidu ametlikuks 2016. aasta suvel. Kuigi paari vanusevahe on 15 aastat, ei pea muusikud seda takistuseks. "Ega ma vanustest eriti aru ei saanud ega saa siiani. Mul polnud aimugi, kui vana Evelin meie kohtudes oli," on Johan intervjuus LP-le öelnud. "Ma ei teadvusta endale selliseid asju. Oluline on ju inimene ise," leiab mees. 

Evelin Samuel-Randvere, Johan Randvere Foto: Martin Ahven

Toomas ja Inga Lunge - 18 aastat

Ansambli Justament laulja kohtus näitlejanna Inga Lungega (neiupõlvenimega: Proode) aastal 2009. Tol ajal oli Toomas veel suhtes näitlejatari Katrin Pärnaga.  53aastane mees on lausunud ajakirja Eesti Naine kaante vahel, et Inga võlus teda juba esimesel kohtumisel. Inga Lunge on aastaid tagasi ajakirjale Naised öelnud kuldsed sõnad, et ei ole enda kõrvale kedagi valinud vanuse, usulise kuuluvuse või teab milliste eelistuste järgi ning on arvamusel, et tänapäeva ühiskonnas elatakse igatepidi koos, sõltumata vanusest. Toomas ja Inga abiellusid 2012. aasta veebruaris. Kuu hiljem nägi ilmavalgust paari esiklaps Nora Ann. 

Inga Lunge, Toomas Lunge Foto: Aldo Luud

Tanel Padar ja Lauren Villmann - 16 aastat

Eesti esirokkari pilvituna näiv viieaastane suhe Kristel Mardisooga sai ootamatu lõpu 2017. aasta septembris, kui selgus, et naine on olnud salajases abielus 1999. aastal mõrvatud ärimehe Mait Metsamaa poja Andreas Metsamaaga. Taneli poissmehepõli jäi aga üürikeseks: juba novembris säras muusiku käevangus uus pruut - ta ilmus novembris Saku Suurhallis toimunud Anett Kontaveidi ja Kaia Kanepi tennisematšile noorukese siresäärega 21aastase Tartu Ülikooli juuratudengi ja modell Lauren Villmanniga. Kauni paari vanusevahe on 16 aastat. 2018. aastal palus Tanel Padar Itaalia reisil Laureni kätt, 2019. aasta augustis sündis nende perre tütar Linda. 

Lauren Villmann, Tanel Padar Foto: Erlend Štaub

Mait ja Kristel Maltis - 25 aastat

"Armastus esimesest silmapilgust," on öelnud Mait, kes nägi oma tulevast kui too oli 20aastane. Kristel ja Mait tegid oma armastuse liidu ametlikuks aastal 2009. Mait on arvamusel, et vanusevahe on häiriv ehk vaid kõrvalseisjatele: "See vanusevahe segab kõiki kõrvaltvaatajaid ja kiibitsejaid, meie omavahel ei tunne mingit vanusevahet," leiab mees. Perekond Maltise abielust on sündinud poeg Margo ja tütar Mariliis. 

Mait Maltis perega Foto: AIVAR KULLAMAA

Tõnis Mägi ja Kärt Johanson - 23 aastat

Laulja ja laulukirjutaja Tõnis Mägi abiellus neljandat korda 2001. aastal endast 23 aastat noorema laulja ja näitleja Kärt Johansoniga. 1999. aastal nägi ilmavalgust paari esiklaps tütar Liidia ja 2004. aastal sündis perre tütar Mirt. 

Tõnis Mägi, Kärt Johanson Foto: Tiina Kõrtsini

Mihkel ja Polina Mattisen - 14 aastat

Muusik Mihkel Mattisen võttis 2016. aastal naiseks personaaltreeneri Polina, kellega mingi paari Indoneesias. Mihkel ja Polina on paar aastat 2011, kui Mihkli abielu abikaasa Terjega lõhki läks. Paari esiklaps, tütar Emilia, nägi ilmavalgust 2013. aasta juunis, 2015. aasta märtsis palus mees kallima kätt ning sai ilmselgelt jaatava vastuse. Muide, kihluti Tais Birgit ja Indrek Sarrapi pulmas. 

Mihkel Mattisen, Polina Mattisen Foto: Erlend Štaub

Mihkel ja Liina Raud - 19 aastat

Telenägu ja muusik kohtas oma tulevast abikaasat 2006. aastal saates "Eesti otsib superstaari". Tollal juuksuriametit pidanud Liina Raud (neiupõlvenimega Vahter) osales talendisaate esimesel hooajal. 2012. aastal nähti Mihklit ja Liinat tihti avalikes kohtades koos liikumas. Kuigi noored tollal ühistest "projektidest" ei maininud, säras 2013. märtsis "Kolmeraudse" saates Mihkel Raua sõrmusesõrmes kuldne rõngas. Paari vanusevahe on 19 aastat. Hetkel elab perekond Raud Californias. 2013. aastal nägi ilmavalgust paari esiklaps Mirjam. Kaks aastat hiljem sündis perre poeg Joosep. Liina on rääkinud, et just Mihkli elukogemus oli see, mis mehe poole tõmbas ja suur vanusevahe pole naise meelest kunagi probleemiks olnud. 

Möödunud aasta suvel elati üle ka kriis - Mihkel teatas Instagramis, et nad on liinaga otsustanud lahku minna. Novembriks oldi erimeelsused aga ületanud ning paarike tunnistas, et on taas koos. 

Argo Ader ja Maarja Kerner-Ader - 18 aastat

2012. aastal tõi kulturist Argo Ader seltskonda endast 18 aastat noorema võrkpalluri Maarja Kerneri. Hiljem selgus, et spordilembesed Argo ja Maarja tutvusid trennisaalis. Argo ja Maarja kihlusid 2016.aastal päev pärast valentinipäeva Tai Kuningriigi rannal palmide all, 2018. aasta augustis vandusid nad Leigo järve kaldal teineteisele igavest truudust. 

Argo ja Maarja peres kasvab kolm poega - 2018. aastal sündinud Ron Braiton ja 2020. aasta 10. juulil ilmavalgust näinud kaksikud Trevon ja Roven. 

Argo Ader ja Maarja Kerner-Ader Foto: Teet Malsroos

Liina ja Vahur Kersna - 18 aastat

17aastase koolitüdruku Liina ja 35aastase teletähe Vahuri armulugu sai alguse  ühise tuttava kaudu. "Ühel päeval Liina ema palus küsida, kas tema ajakirjandusklassis õppiv tütar võiks veeta minu kui kogenud ajakirjanikuga koos ühe päeva töövarjuna. See oli saate "Õhtune Ekspress" tegemise ajal 1998. aastal. See päev viis meid Otepääle tegema lugu vägivaldsest politseinikust. Päeva lõpul kusisin väga asjaliku ja sümpaatse mulje jätnud Liinalt, kas ta oleks vaimselt valmis tegema ka päris ajakirjandust, näiteks lugu "Õhtusesse ekspressi"?" sõnab Vahur.

"Liina tegigi kaks väga korralikku lugu – koolivägivallast ning toiduainetes kasutatavatest lisaainetest. Hiljem Raadio Pulss B3 direktorina kutsusin ta sinna saatejuhiks," tunnistab Vahur, et sealt ja tol ajal sai ka alguse nende lähenemine.

 2006. aastal sündis perre poeg Kelvin. 2010. aastal paar abiellus - sündmus toimus väga lähedaste inimeste seltskonnas.

Vahur ja Liina Kersna Foto: Tiina Kõrtsini

Ilmar Taska ja Hille Karm - 15 aastat

2014. aastal tuli filmimees Ilmar Taska seltskonda uue kallimaga, kelleks oli Hille Karm. Tegelikult liikusid nad varemgi koos - näiteks 2012. aasta sügisel säras paar koos PÖFFi avamisel. Teatri- ja telemees väitis siis Kroonikale, et tema ja Hille vahel pole armuafääri ning neid seovad tööasjad. Ka aastaid hiljem jäi Taska Hillest rääkides diskreetseks. "Meil on Hillega tööalased suhted ja…" tegi Taska pika mõttepausi ning sõnastas lõpuks: "…ja väga soe sõprus!"

2018. aastal nähti Ilmarit ja Hillet aga Ida-Tallinna keskhaigla Tõnismäe naistenõuandlas ja polnud kahtlustki, et 15aastase vanusevahega paar saab perelisa - Hille oli silmnähtavalt beebiootel. Mees kinnitas, et saab tõesti 65aastaselt oma 50aastase elukaaslasega lapsevanemateks ning oodata on lausa kaksikuid! Augustis sündinud beebid said vahvad nimed - poisile pandi nimeks Leo Peter ning tütrele Lea Petra. 

Ilmar Taska ja Hille Karm Foto: Stanislav Moshkov

Elisa Kolk ja Indrek Rahumaa - 25 aastat

2019. aastal hakati sahistama, et lauljatar Elisa Kolk, kes varasemalt suhtes olnud endast 17 aastat vanema Vahur Valgmaaga, on leidnud uue armastuse endast veerand sajandit vanema ärimehe Indrek Rahumaa näol. Veel sama aasta märtsis eitas Valgmaa, et Kolgi ja Rahumaa vahel midagi oleks, kuid peagi hakkasid Indrek ja Elisa aina enam teineteise sotsiaalmeedialehtedel figureerima. 

"Kui silmast silma kohtusime, tundsime teineteise poole kohe väga tugevat tõmmet," tunnistas Elisa tänavu Kroonikale antud intervjuus. "Inimesele on antud võime mõista, et kui satud õige inimese kõrvale, siis sa ei kahtle. Kui ta seisab su ees, tunned ta ära, ja nii lihtne see ongi."

Elisal jagub kallima kohta vaid kiidusõnu: "Ta on visionäär, väga intelligentne ja tark inimene, kes tajub ja tunnetab maailma äärmiselt laialt. Mind rabavad Indreku sära, vaimsus, energia ja kiirus."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Favourite person on earth

A post shared by ELYSA🌹Elisa Kolk (@elysa.official) on

Gerli Rosenfeld ja Tanel Aavik – 20 aastat

Näitleja ja seltskonnatäht Gerli Rosenfeldi ja temast 20 aastat vanem Tanel Aavik kihlusid 2016. aastal. Abieluranda sõudsid nad kaks aasta hiljem ja naine kannab pärast seda perekonnanime Rosenfeld-Aavik. 

Priit Pärn ja Olga Pärn - 30 aastat

Multifilmimeister Priit Pärn abiellus eelmise 2008. aasta lõpus oma muusa Olga Marchenkoga, kes on Pärnast 30 aastat noorem. 2005. aastal Prantsusmaal Olga diplomitöö juhendajaks määratud Pärn avaldas oma juhendatavale nii suurt muljet, et pärast aastast kirjavahetust mõistis too, et nad on teineteisele loodud. 2011. aasta juunis sündis nende perre pisipoeg. 

Enn ja Katrin Tegova - 35 aastat

2016. aastal hakati rääkima, et filmipaar Katrin ja Andres Maimik on lahku läinud, järgmisel aastal anti lahutusele ka ametlik käik. Sama aasta septembris selgus, et Katrin tõi Pelgulinna sünnitusmajas ilmale tütre, isaks Katrini uus elukaaslane, temast 35 aastat vanem kunstnik Enn Tegova. 2018. aasta augustis tegid Katrin ja Enn oma liidu ametlikus. 

Andres Herkel ja Külliki Kübarsepp - 19 aastat

2018. aastal teatas Õhtuleht, et Vabaerakonna fraktsiooni esimees Andres Herkel saab lapse endast 19 aastat noorema erakonnakaaslase Külliki Kübarsepaga. "See ei ole afäär, vaid teadlik otsus," kinnitas Herkel. "Lapse saamine on teadlik valik," ütles ka Kübarsepp. Herkel oli siis veel abielus oma kaasa Kaie Herkeliga ning seda lausa 35 aastat. 2019. aastal Külliki ja Andrese tütar Juuli ka sündis. 

Külli on Eesti Ekspressis rääkinud, et suhte algust lapse isaga on tal keeruline määrata, sest nad hakkasid Herkeliga töötama koos 2006. aastal. "Meie koostöö toimis ja eks seal tekkisid muud asjad ka." Pere loomine ei läinud kergelt. 2017. aastal avastati kasvaja, millest ei olnud kohe teada, on see hea- või pahaloomuline. Ta töötas täiel rinnal riigikogus, laskmata kellelgi oma hirmust aru saada. Õnneks oli kasvaja healoomuline ja Külliki puudus operatsiooni pärast riigikogust vaid kaks nädalat, hiljem lisandus veel kergemaid operatsioone päevakirurgias. Kuna loomulikul teel lapse saamine oli raskendatud, otsustasid nad Andresega proovida kunstlikku viljastamist. Lääne-Tallinna Keskhaiglas tehtud protseduur õnnestus esimese korraga.

Raseduse esimesed, kriitilised kuud hoidsid nad uudist enda teada. Kui augustis lekkis lapseootus avalikkuse ette, tegi see Küllikile haiget.