Foto: HBO
Tele
13. märts 2018, 15:35

13 miljonit dollarit episoodi kohta? Vaata, millised on maailma kõige kallimad telesarjad!

Suured rahasummad ei kulu tänapäeval enam ainult kinoekraanile jõudvate filmide produktsiooni peale, ka televisioon on väga kallis meelelahutusala. 2018. aastal võib ühe telesarja hooaja tegemine maksma minna palju rohkem, kui kõige ekstravagantsem linateos. Viimaste andmete järgi on just allolevad telesarjad kõige kallimad maailmas!

Viies koht – „Troonide mäng“

 Foto: HBO

„Troonide mängu“ kuuenda hooaja filmimine ei olnud üldsegi mitte odav lõbu. Üks episood läks maksma lausa 10 miljonit dollarit! Kuigi ühes hooajas tehtavate episoodide arvu piirati, läheb seitsmenda ja kaheksanda hooaja tegemine maksma siiski sama palju kui varem, seega kulutatakse ühe episoodi tegemiseks veel rohkem raha kui enne.

Neljas koht – „Sõbrad“

Foto: Warner Bros

Jah, lugesid õigesti. Selle pealtnäha lihtsakoelise telesarja tegemine ei ole rahalises mõttes üldsegi mitte odav lõbu. Selle sarja maksumuse lõi lakke tasu, mida näitlejad soovisid saada. Kümnendaks (ja viimaseks) hooajaks soovis iga „sõber“ üht miljonit dollarit 25 minuti eetriaja eest, viies seriaali eelarve ulmelistesse numbritesse: üks „Sõprade“ episood läks tegijatele maksma 10 miljonit dollarit. 

Kolmas koht -  „The Get Down“

Foto: Netflix

Netflixi toodetud 1970ndate Bronxi elust rääkivas seriaalis mängis Baz Luhrmanni ekstravagantne muusika ning ühe episoodi tegemine läks striimimisportaalile maksma 11 miljonit dollarit. Kahjuks võtsid vaatajad sarja väga leigelt vastu ning seega seriaalile uusi osasid juurde ei tehtagi.

Teine koht – „ER“

Foto: NBC

Kui George Clooney veel sarjas kaasa lõi, maksis telekanal NBC sarja teinud Warner Brothersile ligi 13 miljonit dollarit episoodi eest. 

Esimene koht - “The Crown”

Foto: Netflix

Asi on ametlik: Netflixi kuninglikust perekonnast rääkiv draamasari on aegade KÕIGE KALLIM telesari, selle suur meeskond ja pillav produktsioon läheb kokku maksma üle 13 miljonit ühe episoodi kohta. Julm!