Altkäemaksu nõudnud järelvalvaja Fjodor Sokolov selgitamas ajakirjanik Jüri Butšakovile, miks ta raha küsis.Foto: Kanal 2
Tele
13. märts 2018, 15:00

Täna "Radaris": uskumatu ebapädevus prokuratuuris võis riiki aidanud mehele tuua kriminaalkaristuse (2)

"Milline saab minu hinnang olla eksimustele?" küsib Jõhvi prokuratuuri juhtivprokurör tänases "Radaris", püüdes selgitada vigu alluva Liina Pikma töös. "See on kahetsusväärne. Ma siinkohal vabandan prokuratuuri nimel, ka meie teeme vigu."

Ringkonnaprokurör Liina Pikma on üheks osaliseks omapärases altkäemaksu loos, mille peategelaseks on Ida-Virumaa ettevõtja Alar Seppern, kes kolm aastat tagasi keskriminaalpolitsei büroosse sisse astus ning tunnistas, et on andnud altkäemaksu. Selleks, et oma tegu heastada, ulatas mees politseile abikäe ning aitas matkijana tabada temalt altkäemaksu nõudnud ehitusjärelvalvaja Fjodor Sokolovi.

Kuriteo matkimise käigus andis Seppern Sokolovile üle politseilt matkimiseks saadud 200 eurot. Sellest piisas, et võtta Sokolov altkäemaksu nõudmise eest kodu juures vahi alla.

Tänutäheks lubas politsei prokuratuuri teadmisel Seppernile, et talle antakse tema enda altkäemaksu tasumine andeks. Ometi on tänaseks Alar Seppern esimese astme kohtuotsuse järgi kriminaalkurjategija.

Radari uurimise tulemusena selgub, et mitte ainult ei olnud asjaga tegelenud prokurör Seppernile antud lubadustest mitte teadlik, vaid esitas talle süüdistuse ka selle 200 euro altkäemaksu andmise eest, mis pärines tegelikult politseilt endalt ja oli üle antud matkimise käigus.

"Selline viga tõesti oli. Me kõik oleme inimesed," tunnistab "Radarile" ka Pikma ise. 

Kuidas selgitab altkäemaksu nõudnud osava jutuga Sokolov juhtunut ise, milliste "ämbritega" prokurör hakkama sai ning mida mõtleb kõigest sellest mees, kes riigile appi tuli ning korruptandi tabada aitas, vaata Kanal 2 saates "Radar" täna õhtul kell 20.