Foto: Kuvatõmmis
Tele
12. märts 2018, 19:58

Stella K. Wadowsky kehastab "Litsides" kõige hullemat litsi (13)

"Kui mind sarja kutsuti, arvasin, et minu osa päädib lausega: "Proua Kukk, teie tee!"," kuid stsenaariumi lugedes sain aru, et tegemist on pika ja üsna intensiivse stseeniga," räägib ajakirjanik ja blogi Stellarium pidav Stella K. Wadowsky.

Suvel kutsuti ta sarja "Litsid" ja tänases episoodis „Lahtiste uste öö“ astub ka Wadowsky üles. Seriaali autor ja režissöör Mart Sander ütleb, et viies episood on lahendatud huumorivõtmes. „Neljas osa oli üsna dramaatiline ja kriminaalne; vahelduseks võimaldame vaatajal pisut muheleda,“ ütleb ta Õhtulehele.

„Lahtiste uste öö“ toob vaatajate ette ohtralt ootamatuid külalisi, kelle visiidid panevad majaelanikud väga pentsikutesse olukordadesse.

Vabastav on olla labane

Tormi kütab üles konkureerivast bordellist „luurele“ tulnud labane prosituut, keda kehastab ajakirjanik Stella K. Wadowsky. Andrei Hvostovi hinnangul on see härrasteklubi daamide kõrval esimene „tõeliselt litsilik“ karakter.

Wadowsky ütleb, et suvel toimunud võttepäev jäi talle kauaks meelde. "See on väike roll, kuid tegelaskuju esialgne libedus ja seejärel tõelise palge paljastamine oli põnev. Äärmiselt vabastav oli mängida mängida tegelaskuju, kes tegi kõike seda, mida mina iial ei teeks."

Wadowsky nendib, et Merle Palmiste, kellega stseen aset leiab, oli väga toetav ja see tegi rolli täitmise omakorda lihtsamaks.

Mis toimub suletud uste taga?

Kuid lisaks luurele tulnud prostituudile, jagub ka teisi ootamatuid külalisi. Näiteks saabub härrasteklubi uksele ühe tüdruku isa, keda kehastab vaimukalt Jüri Aarma. Kuidas lahendatakse see piinlik olukord?

Tüdrukute hulgas aga tekib käärimisi, kui klubisse satub piltilus noorsportlane, kellele igaüks tahaks käpa peale panna. Selles rollis teeb oma teledebüüdi Balti Filmi- ja Meediakooli üliõpilane Roomet Poom. „Ma mitte ei valinud Roometit rolli, vaid kirjutasin selle rolli talle – sest ta on oma tegelaskujuga lihtsalt nii sarnane, nagu kloon! Raamatus seda tegelast üldse ei ole.“ ütleb Mart Sander.