Andrea ConstandFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
12. märts 2018, 12:30

Bill Cosby maksis oma ohvrile vaikimise eest 3,5 miljonit (6)

Ehkki Bill Cosby eitab kategooriliselt, et ta uimastas ja vägistas 2004. aastal oma kodus Andrea Constandi nimelise naise, kinnitab New York Post, et koomik maksis Andreale 2006. aastal 3,5 miljonit dollarit vaikimisraha.

Seni oli teada, et Cosby pääses kohtu alla minekust tänu kokkuleppele, kuid see, kuivõrd üüratu summa ta Constandile maksis, paljastas USA kõmuleht alles nüüd. 

Mullusel kohtuprotsessil ei suutnud vandekohus süüdistuse asjus üksmeelele jõuda. Aprillis algab uus protsess 80aastase Cosby üle. Tema taktika on väita, et Constand on tühipaljas väljapressija. Ometi on naisi, kes tippmeelelahutajat uimastamises ja/või seksuaalses kuritarvitamises süüdistavad, nüüdseks juba üle poolesaja.

Endine korvpallur Constand (44) on varem tunnistustes öelnud, et pidas Cosbyt oma mentoriks. Ent ühel külaskäigul Cosby koju andis too Andreale kolm sinist tabletti ning soovitas tal veini juua.

"Mul läks silme eest uduseks ja ma ei saanud peaaegu sõnagi suust," rääkis Constand. "Ma kangestusin ja muutusin halvatuks, ning ta puudutas mu rindu ja pani mulle käe püksi." Naise sõnul oli Bill oma sõrmed tema tuppe ajanud ning seejärel Andrea käe oma kõvastunud sugutile asetanud.

Cosby väitel oli nende suhe mõlemapoolne ning halvenes alles seejärel, kui ta ei suutnud naisele 2004. aasta olümpiamängudeks reporterikohta hankida.