Paljas Porgand; Anu Saagim; 50 NIPPI; Kaspar KaldojaVideo: Erlend Štaub
Inimesed
14. märts 2018, 15:23

50 NIPPI | Mida teha, et reied pringina püsiks? (20)

Kuigi täidlased reied ja kumer istmik on väga naiselikud ja ilusad, siis tunnevad paljud naised end sellise kehakujuga ebakindlalt ja soovivad saledamaid jalgu. Suureks probleemiks on kindlasti ka reite siseküljed, mis kipuvad laisematel trennitegijatel lõtvuma. Paraku pole olemas üht kindlat treeningut või toitu, mille abil saaks oma välimust kardinaalselt muuta, kuid hea väljanägemise heaks saab igaüks alati miskit ära teha. 

Selleks, et reied pringina püsiks, tuleks teha kardiotreeningut: sõita rattaga, joosta või hüpata hüppenööriga. Selleks, et päris tulemusi näha, tuleks midagi eelmainitust teha 60 minutit viis korda nädalas.

Joostes katsu leida kohti, kus saaksid joosta palju ülesmäge

Ka jooksulinti saab seadistada nii, et tekiks kallaku efekt. Kõige paremini mõjub loomulikult treppidest üles jooksmine, mis põletab rohkem kaloreid kui tasapinnal jooksmine. Kallakul jooksmine pinguldab kogu alakeha – nii tuharat, põlvekõõluseid, kui ka reisi. Lisaks kardiotreeningule tasub teha paar korda nädalas lisaks jõutrenni ka alakehale, et kaunid ja tugevad lihased esile tuua. Nii näivad jalad lõpuks välja ka pikemad ja peenemad.

Aga ainult trenniga kahjuks kaalu ei kaota, sest kõige olulisem on hoopis söömine

Kui sa ei tea, palju tegelikult päeva jooksul sööd, hakka pidama toitumispäevikut või kasuta mõnda nutirakendust, mis aitab sul kalorikoguseid täpsemalt hinnata. Selleks, et nädalas kaoks umbes pool kilo, tuleks päevast kalorikogust piirata umbes 500 kilokalori võrra ehk keskmiselt 250 trenniga ja 250 toiduga. Kindlasti ei tohi süüa päevas vähem kui 1200 kilokalorit. Täpsemad numbrid sõltuvad su pikkusest, kaalust ja vanusest, sestap on kasulik proovida äppe, mis aitavad õiged kogused välja arvutada.

Ka vee joomine on oluline

Asenda kõik magustatud joogid - limonaadid, mahlad, vitamiinijoogid hoopis veega, sest nii säästad sadu kilokaloreid. Piisava vee joomine aitab tublisti kaalu langetada. Eriti tasub vett juua enne söömist, sest nii sööd kindlasti vähem.

Vaata ka meie hoogsat trennivideot!