Foto: James Taylor / Twitter
Müstika
9. märts 2018, 12:57

Politsei: Siberist leitud kotitäis käsi kuulus kohtuekspertiisile (14)

8. märtsil šokeeris maailma uudis Habarovski lähistelt, kus leiti kotti topituna 27 kätepaari. Kui neljapäeval oli inimjäsemete päritolu veel teadmata, siis päev hiljem teatas politsei, et võika leiu puhul polegi tegemist millegi kriminaalsega nagu alguses arvati.

Nimelt kuulunud käed kohtuekspertiisile, kes hoiustanud neid sõrmejälgede säilitamise eesmärgil, vahendab Daily Mail. Käed raiutud maha inimestel, keda ei õnnestunud lahkamisel tuvastada. Jutt tundub paljudele kahtlane, kuna sõrmejälgi saanuks talletada ka elektroonilises andmebaasis. Paljud sotsiaalmeedias arvamust avaldanud inimesed usuvad, et politsei üritab seesuguse kahtlasena näiva selgitusega midagi kinni mätsida. „Kui matate oma sõbra või sugulase, kui tihti te näete, et tal puuduvad jäsemed,“ arutles üks kommentaator.

Politsei on lubanud, et uurimise käigus selgitatakse välja juhtumi kõik üksikasjad. 

Eile oli 54 leitud käelaba kohta liikvel mitu spekulatsiooni. Näiteks usuti, et kotitäis kehaosi kuulub elundikaupmeestele, kes on hoolitsenud selle eest, et nende ohvreid oleks hiljem keeruline tuvastada. Teise versioonina kahtlustati Jaapani maffiat ning võimatuks ei peetud ka, et piirkonnas võib tegutseda mõni maniakk.