"Hommikusöök staariga" - Anu Saagim, Cafe Lyon, Kristel Aaslaid, Tuuli RandVideo: Tatjana Iljina
Inimesed
9. märts 2018, 09:40

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Ödede Kristeli ja Tuuli naistepäev algas magusa pauguga (27)

Kutsusin Öed Kristeli ja Tuuli naistepäeva hommikul Viimsi kohvikusse Café Lyon. See on värskelt avatud prantsuse stiilis kohvik, mille eripäraks on oma pagarikoda, kus valmivad maailma parimad maiused. Tuuli Rand ja Kristel Aaslaid on aga hiljuti moodustanud uue muusikalise duo Öed, mis saanud maha ka oma esimese looga "Ära käpi mind". 

Café Lyoni küpsetiste valik on muljetavaldav

Igal hommikul valmivad ehtsa või ja käsitööna spetsiaalselt Prantsusmaalt tellitud ahjus soolased ja magusad croissant´id, baguette`id, ekleerid, kringlid, tordid ning teised pagari- ja kondiitritooted. Küpsetiste autentsuse saavutamiseks on kohviku peapagar täiendanud end Prantsusmaa mainekas boulangerie`s ja tema retsepti järgi loodud šokolaadiekleer on külastajate lemmik Meistri Café Lyoni avamisest saadik.

Küpsetatakse ka ehtsa juuretisega rukkileiba nii puhtal kujul, kui ka eri lisanditega nagu seemned, kuivatatud puuviljad, spinat jms. Lisaks küpsetistele saab hommikukohvi kõrvale nautida erinevaid munaroogi, putru, võileibu, pannkooke ja salateid. Tervislikkust hindavatele külalistele pakutakse erinevaid smuutisid ja värskelt pressitud mahlu.

Pealelõunasest menüüst leiab avastamisrõõmu klassikalise Prantsuse köögi austaja, kellele soovitatakse linnumaksa- pâté`d, confit de canard`i, täidetud brioche`e, kui ka modernse toidu eelistaja, keda ei jäta külmaks „Õ ja Q“ ehk õuna ja kinoaga külm puder, pardisalat põnevate lisanditega, Piiluaugu vichyssoisejt. Roogade juurde pakutakse loomulikult parimaid prantsuse veine. 

Magustoiduks soovitatakse oma pagarikojas valmivaid hõrgutisi nagu firmatort Doux Lyon, karamelli või šokolaadi mille-feuille`d, šokolaadi- või porganditorti jt. Café Lyoni kookidele on oma hinnangu andnud ka Prantsuse suursaadik, kes valib igal aastal toimuva frankofooniakuu raames oma lemmiku, sel aastal eelistas ta karamelli-vaarika-flan`i, eelmise suursaadiku lemmik oli šokolaadi-mousse`i tort.

Kristel Aaslaid; Anu Saagim; Tuuli Rand

Tuuli Rand ja Kristel Aaslaid on hiljuti moodustanud uue muusikalise duo Öed

Saaremaa päritolu lauljate Tuuli ja Kristeli muusikaline duo Öed andis välja ka oma esimese singli "Ära käpi mind". "Oleme nii kaua sõbrad olnud ja muusikat koos teinud, lauldes erinevates bändides ja projektides. Nii tunduski teha loogiline samm luua midagi päriselt koos, ja sündis Öed," rääkisid lauljatarid.

"Saime stuudios kokku, rääkisime niisama elust ja olust kuni jõudsime aruteluga Weinsteini ja #metoo teemani," sõnas TuulI ja tõdes, et pärast seda tuli juba ülejäänud väga loomulikult. "Iga naine oskab end antud looga seostada, ja oleme ausad, kes meist ei oleks klubis tundud "Ou, viitsid, ära käpi mind" tunnet?"

Kristeli jaoks on hea alati säilitada huumor. "Meie väljendus antud loos soodustab end mitte liiga tõsiselt võtma. Ehk siis "hea tuju" lähenemine mitte nii "hea tuju" teemale, sest ka halbades olukordades tuleb suuta natuke naerda," lisas ta.

Lugu "Ära käpi mind" on sündinud koostöös Bert Prikenfeldiga. 

Kuula lugu! Kuidas meeldib?

Pikemat videointervjuud Tuuli ja Kristeliga vaata juba lähipäevil Õhtulehe veebist!