"Ameerika talendi" kohtunik Simon CowellFoto: Reuters/Scanpix
Tele
8. märts 2018, 10:32

Telesaade „Ameerika talent“ kaevatakse kohtusse, kuna võtteplatsil olnud vabatahtlik sai surmavalt vigastada (3)

Telesaate “Ameerika talent” tegijad peavad hakkama kohtuuksi kulutama, kuna saate võtteplatsil sai üks saate vabatahtlik viga, kui üritas võtteplatsil ratastooliga üle kaablite sõita. Naine suri hiljem haiglas. 

Maureen Allen töötas Pasadena suurhallis, kus ka talendisaadet filmiti, vabatahtlikuna mullu märtsis. Kohtulahendist selgub, et võtteplatsil blokeeris üks suur kaabel ratastoolirampi, naine üritas sellest üle sõita, kuid ratastooli üks  ratastest jäi kinni ning ta kukkus väga õnnetult betoonpõrandale, vigastades selle tagajärjel oma pead, käsi ja puusa. 

Allen viidi haiglasse järgmisel päeva. Ta kukkus nõnda õnnetult, et pidi minema puusaoperatsioonile, lisaks sai ta haiglas infarkti, tema tervis halvenes aina edasi. Pärast kaheksat operatsiooni langes ta koomasse, lühikese aja möödudes ta suri. 

Alleni esindajad süüdistavad talendisaate produktsioonifirmat FremantleMediat, NBCUniversalit ja Pasadena linna naise surmas, mis oli kaudselt tingitud kukkumisest, mis oli omakorda tingitud talendisaate meeskonna hooletusest.

Mõne aasta eest käis "Ameerika talendi" saates ka eestlane, akrobaat Vello Vaher, kes jõudis saates veerandfinaalideni.