Urmas VainoFoto: Teet Malsroos
Inimesed
7. märts 2018, 12:15

Segadus Urmas Vaino ümber: mehe ametikoht on viimasel nädalal muutunud kaks korda? (1)

2016. aasta sügisel ERRi meelelahutustoimetuse juhiks saanud Urmas Vaino ametipositsiooni ümber on viimasel nädalal palju segadust olnud. Esiti tundus, et Vaino on meelelahutustoimetuse juhi kohalt kõrvaldatud ning temast on tehtud rahvusringhäälingu talendiarengu juht. Kui vaadata aga ERRi kodulehte, seisab seal Vaino nime kõrval ametina lihtsalt toimetaja-saatejuht. Mis ametit mees siis lõppude lõpuks peab?

Urmas Vaino ütles Õhtulehele, et ei soovi teemat avalikult kommenteerida, kuid ERR-i sõnul ei tööta Vaino siiski talendiarengu juhina. “Urmas Vaino on päevakajaliste saadete toimetuse toimetaja-saatejuht,” kinnitas ERR Publikule. 

Tänavu sügisel viidi ERR-i toimetussüsteemides läbi struktuurimuudatus ning varasemalt Vaino juhitud meelelahutussaadete toimetust enam ei eksisteerigi.

"Kui varem oli toimetuste hulk võrdlemisi suur, siis nüüd on see hulk väiksem ja toimetuste temaatiline haare suurem. Varem oli eraldi meelelahutussaadete toimetus, nüüd liigituvad selle toimetuse saated elamussaadete toimetuse alla, nagu ka kultuuri- ja muusikasaated,” sõnab ERR.

Seega ei ole Vaino enam ühelgi juhtival ametikohal ning tema ülesanded on nüüd seotud ainult saatejuhi ja toimetaja tööga. Vaino teeb ETV-s saadet "Suud puhtaks", mis on ETV eetris kolmapäeva õhtuti.

Refereeritud täistekst Publikus.