Foto: Tatjana Iljina
Galeriid
7. märts 2018, 15:45

GALERII | NUNNUMEETER PÕHJAS! Mida kirjutavad eesti mehed naistepäevakaartidele? (23)

Homme on naistepäev, mis tähendab, et lilleäridel on käed tööd täis. Tänapäeval tellitakse kimpe ka internetist, et bukett siis kulleriga kohale toimetataks ja selle juures on sõnumiga kaart. Mida lasevad eesti mehed kimbukaartidele kirjutada? Õhtuleht käis uurimas.

Lillelaos käib kiire sagimine. Ruum on täitunud värvilise lillemerega - töötajad nende keskel esialgu silma ei jäägi. Tööjaotus on paigas: kes tegeleb tellimustega, kes lillede puhastamisega, kes valmistab hoolikalt kimpe ja kes kirjutab kaartidele armsaid sõnumeid.

Et sõnumid paberile jõuaksid, peab klient selle tellimust esitades veebilehele sisestama. "Ja meie siis kirjutame need käsitsi kaardile," selgitab üks florist.

Tähtpäevadeks saadetakse lilli koos kaardiga rohkem, niisama iga päev kimpudele kaarte väga ei lisata. "Saatjad vist ei taha, et inimesed aru saaks, kes austaja on," mõtiskleb ta.

Kui sõnumisse on sattunud kirjaviga, kas see parandatakse? "Mina parandan alati ära, kui on näha, et mingi sõna on valesti kirjutatud, kuid kirjavahemärke lisama küll ei hakka," sõnab lilleseadja. Ta toob välja, et kui sõnalõpud sassis on, päästab ta kliendi ikkagi piinlikkust olukorrast välja. "Mis puudutab sõnalõppe, siis -gi ja -ki on tihti segamini," märgib ta.

Milliseid sõnumeid kimbukaartidelt siis leida võib?

"Head naistepäeva, mu tibu! Armastan sind väga," seisab ühe kaardi peal.

Foto: Tatjana Iljina

"Unustasin hommikul öelda, kui kallis sa mulle oled! Ilusat naistepäeva sulle, printsess," on teise peal siiras vabandus.

Foto: Tatjana Iljina

Vabandamiseks tundub soodne aeg. "Anna mulle andeks," on ühel kaardil sirgelt ja selgelt kirjas. Sellega läheb kaasa üle tosina lille, mis võiksid aidata andestust välja teenida küll.

Foto: Tatjana Iljina

On ka selliseid soove, mis oma lihtsuses siiski siiruse säilitavad. Näiteks: "Ilusat naistepäeva!" ja "Armas oled!"

Foto: Tatjana Iljina
Foto: Tatjana Iljina

Mõned mehed on otsustanud mängu panna oma huumorimeele. Näiteks on keegi tulnud sellise toreda lööklause peale,nagu "Armastan sind rohkem kui rohkem!"

Foto: Tatjana Iljina

Veel leiab kaartide seast ka "Musi püksi!"

Foto: Tatjana Iljina

Salapärasust lisatakse küsimusega: "Guess who?" ("Arva, kes?")

Foto: Tatjana Iljina

Vaata ka teisi pilte galeriist!