Foto: Martin Ahven
Inimesed
6. märts 2018, 13:43

MARILYN KERRO ÕDE: staarnõia nimele on tehtud palju libakontosid, kus müüakse asju ja petetakse inimestelt raha (26)

Täna hommikul levisid uudised, justkui oleks nõianeiu Marilyn Kerro avaldanud sotsiaalmeedias oma peagi ilmavalgust nägeva lapse soo. Selgus, et sellekohane info pärines Marilyn Kerrole tehtud valekontolt. "Neid (libakontosid - H.P) on nii palju, et see on nagu võitlus tuuleveskitega," kommenteerib Marilyn Kerro õde Ewelyn Viira Õhtulehele.

Valeuudise ilmumise järel avaldas Kerro oma Facebooki lehel postituse, kus fänne libakontode eest hoiatas. "Põhirõhk oli sellel, et kuna tema kontosid tehakse nii palju järgi, siis päris õiget infot on raske leida - igaüks kasutab kontodelt tulevat infot kuskil ära vastavalt enda vajadustele. Marilyni ainuke Facebooki leht on Mecca/Marilyn Kerro. Samamoodi ka Instagramis. Muid kontosid tal pole. Levinud on valeinformatsiooni - müüakse asju ja nõutakse rahasid. Marilyn kirjutaski hoiatava teksti, et inimesed ei läheks õnge, sest väga paljud jälgivad neid kontosid," räägib õde. 

Libakontode vastu võitlemine näib võimatu. "Ta on lasknud neid nii palju kinni panna, ent juba jälle on uus," tõdeb ta. Valekontod on toonud paksu pahandust. "Ühel korral tuli poodi naisterahvas, kes ütles, et tegi juba ettemaksu ära ja ootas siis rõõmsalt, et millal ta Marilyniga kohtuda saab. Aga Marilyn niimoodi raha mitte millegi alusel ju ette ei võta. Jällegi oli inimest petetud. Suunasime asja otse politseisse, sest mida sa muud teed," sõnab ta. Uskumatut jultumust on kohata olnud veelgi. "See on täiesti uskumatu, mida inimesed teevad. Näiteks müüvad võltskäevõrusid tema nime alt. Venemaal on see päris hull - teevad Marilyni käevõrusid järgi, panevad logod peale ja müüvad," ütleb Ewelyn.

Marilyni õde ei tee saladust, et ka meedia on korduvalt valeinfo õnge läinud ja seetõttu ebatõese sisuga uudiseid kirjutanud. "Ta muidu ei taha sellistest asjadest välja teha, ent kui on ikka päris vale info ja teda see häirib, siis on ta ikka jaganud seda enda lehel. Muidugi on inimesed võtnud nendelt suvalistelt kontodelt infot ja teinud nendest lugusid - seda ikka on. Ega kõike ei jõua hallata ja vaadata," lausub ta.

Aga kas info selle kohta, et Marilyn tütart ootab, on tõepoolest väär? "See, et ta on beebiootel ja ma varsti tädiks saan, on õige. Aga sugu ta ei avalda ja sellise infoga ka kindlasti välja ei tule. See jutt, nagu ta oleks öelnud, et ootab tütart, oli tõepoolest vale," sõnab Ewelyn.

Nõnda ei saa ta ka kergitada saladusloori, millal ta täpsemalt tädiks saab. "Saan vaid öelda, et õige-õige pea. Ma arvan, et kaua ei pea seda lapsukest ootama," ütleb ta.

Marilyn Kerro õiged sotsiaalmeediakontod:

Facebook: Mecca/ Marilyn Kerro

Instagram: meccamarilynkerro

Koduleht: marilynkerro.ee