Foto: TV3
Tele
5. märts 2018, 20:54

„Kuuuurija“: range valve asemel valitseb Kaitseliidu valvurite seas korralagedus (119)

Tänane „Kuuuurija“ tõi televaatajani loo Ämari lennubaasist, mis peaks olema üks kõige paremini valvatud objekt Eesti riigis. Aga range valve asemel valitseb Kaitseliidu valvurite seas hoopis korralagedus. 

Kaitseliidu Harju Maleva valvekompanii endine valvur rääkis avameelselt olukorrast, mis valitseb Ämari lennubaasis. Noorukese Heveli väitel hülgas Kaitseliidu valvekompanii valvur sõjaväeobjektil vahiposti selleks, et minna peole. Veersalu väitis „Kuuuurijale“, et seesamune naiskolleeg hakkas teda hiljem süüdistama selles, et Heveli andis tema hüppes käigu ülemustele välja. Sellele järgnes halastamatu kius.

Noor naine räägib avameelselt, kuidas ülemused ja kolleegid temasse tööpostil suhtusid. Lisaks paljastab ta, kuidas ülemus väidetavalt teda endaga sündsusetult sauna kutsus. Samuti räägib ta sellest, kuidas ta pandi valvama objekte, kus peab olema täielik riigisaladuse luba, mida noorel naisel aga ei olnud. 

Ametiühing on kiusamisest teadlik. ROTALi (Riigi- ja Omavalitsusasutuste Töötajate Ametiühingute Liit) esimees Kalle Liivamägi räägib probleemidest Kaitseliidus ja valvurite ületundidest ning kahetsusväärselt madalatest palkadest. Samuti kinnitab ta „Kuuuurijale“, et valvurite jutt sellest, et ülemused neisse üleolevalt suhtuvad, vastab tõele. Ta ei lükka ümber väidet, et Kaitseliidus võib meeste ja naiste vahel ette tulla ahistamist. 

Vaata saadet!