Üritused

Elina Nechayeva võiduloo autor Mihkel Mattisen: Elina hiiglaslik kleit ei pruugi eurolavale jõuda (57)

LISA KOMMENTAAR

Ats6. märts 2018, 19:06
valgusemäng kleidiga andis kindlasti üldmuljele positiivset juurde.
tõesti5. märts 2018, 20:24
m. normet võib asja kahjuks kehvemaks muuta
aju5. märts 2018, 18:30
tuleb tööle panna ja laul efektidega ühendada. Niisama käed rinnal laulma pole ka mõtet minna.
Et5. märts 2018, 18:25
Seeliku võiks lihtsalt natuke lühemaks lõigata, iis ei kopeeri Lopezi oma.
Vene nimest piisab.5. märts 2018, 18:16
Nüüd sai selgeks, et plagiaadiga ikka ei tasu peale minna. Võiduks aitab vene nimestki. Seda ärgu ära vahetagu.
Elinale5. märts 2018, 18:14
Jennifer Lopezi (JeLo) kleit ja Matiisenile Dima Bilani ( DiBil ) pintsak
oh issand!5. märts 2018, 17:29
nüüd siis algab peenhäälestus, millega lõpuks kõik PEESSE keeratakse....
naine5. märts 2018, 15:48
ja mis riietus oli eelmise aasta võitjal ? täiesti tavaline.Ja tavaline see peab olemagi.Ja palun ei mingisuguseid trikke,see pole tsirkus.
5. märts 2018, 16:07
jah, ülikond oli odavamate killast ja juuksed veidi rasused, introvert pealekauba. võitis, sest jäi endaks ja laulis hingestatult. elina paistab kaugele silma ja temas on midagi, mida varasematel ooperilauljatel, kes eurokal esinenud, pole. pole vaja mingit suurt seelikut, kaugele paistab, et ta armastab oma tööd ja laulmist
mõtted5. märts 2018, 15:20
Igal juhul peab jääma pikk kohutavat laia seelikuosaga kleit, mitte mingil juhul kehasse töödeldud kleit ja pikad paljad jalad. See laul ja meloodia ning hääl nõuavad suursugusust.Mäletate viimaste aastate naislaujaid meil, milline altminek, edasi ei saanud, sest selga polnud suurt midagi panna nagu paljaid kintse pole maailma enne näinud, et välkuda siit ja sealt ja ühel juhul oli küll ilus kleit aga tossu jaoks jälle ei olnud raha. Mitte ükski norm riik ei hoia rahag kokku kui eurolaule minek. KUi nüüd see kleidivalikuga ära rikutakse , siis on kahju küll. Ja las Netcayeva ise ütleb, mida tahab ja kuidas tahab, mitte Normet ei määra, kes naiste asjadest ja riietest ei tea tuhkagi.
Maalt.5. märts 2018, 15:03
Ärge muutke midagi,rikute ilusa lihtsalt ära.
Kui raha napib,siis küsige rahvalt juurde.Usun et selle ilu eest tasub ka maksta.
Helina ilma selle kleidita on ainult pool Helinat.
eh5. märts 2018, 15:23
Kes on Helina ja kuidas tema asjasse puutub?
Armastus annab tiivad5. märts 2018, 15:00
Ta võiks laval õhku tõusta ja laulda samal ajal.
Ärni5. märts 2018, 15:02
Ta vöiks laval öhku töusta ja red bulli juua.Saaks red bullilt ka veel punkte.ja vöibolla viskavad paar purki meile eesti ka.
Ei5. märts 2018, 14:31
Kleit peaks ikka jääma, see on väga efektne ja oluline! Kui juba on nii hästi läinud, siis tuleb ka see raha leida!
Kahjuks 5. märts 2018, 14:48
on seda asja juba väga palju kasutatud, isegi Eurovisioonil....
Kleit andis palju juurde aga...5. märts 2018, 14:48
Küllap loobuti sellest kleidist sellel põhjusel, et sellist on juba näidatud ja nähtud. Efektne oli küll, ehk mõtlevad midagi huvitavat välja?
&%¤#"5. märts 2018, 16:20
huvitav, et kleidi teema siis jutuks tuli, kui hakati avalikult kopeerimisest rääkima
no5. märts 2018, 14:08
laul on ilus ja väga vöimekas hääl aga kahjuks pole see eurolaul
No mis te jamate 5. märts 2018, 13:51
pange piiga paljalt lavale ja kohe esikoht olemas. Pole ka vaja raha kulutada pagasi ega muu träni peale. Andke mõistust sellele tiimile.
nonii5. märts 2018, 13:49
"Raamatute laenamine pole mingi probleem, kui armastatakse lugeda," räägib vana šotlane pojale. "Silmad on probleem, ainult silmad."
"Kuidas silmad?" küsib poeg imestunult.
"Noh, eks sa katsu endale sobivaid prille laenata!"
kuxdc5. märts 2018, 13:40
Kui kellelgi on piinlik, siis see näitab, et arenguruumi on. Mida see tähendab, kui ütlete, et seda kleiti on varem kantud? Mis see üldse siia puutub? Palju asju on varem tehtud ja tehakse edaspidi ka (enamus osalevad laulud on ajaloos esinevate lugudega sarnased). Räägitakse mingist klassikalisest kleidist ja soengust. Miks ei võiks olla selline tuledega kleit praeguse aja klassika? Elame ju digiajastul. Varasemalt on sellist kleiti kasutatud. Kahju on jah, aga on kasutatud nii, et esituse muu kupatus on piisavalt nõrk olnud ja kleidist üksi pole kasu olnud. See, et keegi on seda head kleidiideed varem mingi kehva loo ja artistiga kasutanud on kurb, sest nüüd, hea loo ja artistiga justkui ei tohikski enam seda kleiti kanda. Praegusel juhul kleit kannab koos loo ja esitajaga väga hästi. Sobib.
Arvaja5. märts 2018, 17:57
Sarnast kleiti on on kandnud Latiinostaar Jennnifer Lopez ,küllap sealt idee saadud ongi.Mina isiklikult pole sellest laulust vaimustatud,küll aga Elinast,kes on ise väga särav,hääl megavõimas,aga kas see laul on eurovisioonilik,seda ma ei arva,kahjuks!
Nii on!5. märts 2018, 18:17
iga inimese hääl on võimas, kui mikrisse röökida!
no5. märts 2018, 13:30
miks peab üldse midagi kopeerima? Kas siis meil endil ei ole päid otsas, et midagi originaalset välja mõelda? See veel puuduks, kui Eurovisioonil välja hõigatakse, et meie lauljatari kleidi idee on VARASTATUD!
mõtted5. märts 2018, 13:27
Kui tahate jälle välja langeda, siis ärge pange ikka seda kleiti, mis sest et kellegi midagi sarnast oli aga kleidi idee ja tulede mäng võimendab laulu. Kui panete jälle mingi paljastava kleidi ja laulja niigi kiitsakas ja sale, siis see tänapäeval vib laulu sisu alla. Ei tohi muuta midagi, pange maksimum raha selle esituse teostuseks. Inimesed hääletasid, sest üldpilt meedis, kui nüüd kleidi ära jätate, on rahva petmine. Enne oleks raha peale pidanud mõtlema.
Aaa5. märts 2018, 13:12
5. märts 2018, 14:41
Nagu kahte ühesugust asja ei tohikski olla? Enne teda on juba seda kleiti sellisena kasutatud 2 korda. Pole kuulnud, et oleks eelmisel korral kedagi varguses süüdistatud. Kas need needitud röökivad kujud on rohkem originaalsed? Ei ole ju, hale kopeering oleks olnud kui Evestus oleks võitnud. Nii võib jätkata lõputult.
hmm5. märts 2018, 15:52
See, kui asi on millestki inspireeritud, ei tähenda kohe plagiaati!
to Aaa5. märts 2018, 17:39
Et kui JLo tegi nii, siis teised ei tohi?
Eero5. märts 2018, 13:10
See hiiglaslik seelik matab laulu ja laulja.
semiootik5. märts 2018, 12:51
Selle kleidiga võiks alustada, panna see graafiliselt alumisest servast põlema..., et jõuda lõpuks välja vanarooma võidujumalanna Victoria kujundini, kes seisab joonia samba otsas, hoiab käes kuldset võidupärga, tiivakesed lehvimas! Victoria on Kreeka võidujumalanna Nike vaste.
kleidist loobumisest 5. märts 2018, 12:41
oleks küll väga kahju ja see kleidil valgusevarjundite mäng - eriti kaunis!, tahaks loota, et Elinat ei riietata miniseelikusse, nagu siiani mõned eesti superstaarid eurovisioonil esinenud.
no 5. märts 2018, 13:08
mõni on esinenud trikoos
mh5. märts 2018, 13:21
Kas kleidi varjudnite mäng andis finaalis midagi juurde , finaalis oli teleefektide virrvarr. Küsiks siis nii, et mitu pintsakut oli seljas eelmise aasta laulu võitjal. Kõige parema loo jutustab lisaks häälele esitaja nägu. Kui Play hääletati Eestis võitjaks, siis just esitaja näoplaanide huvitava esiletõstu tõttu. Nn. Bondi efekt. Kui mindi kaarditriki esitamisele ja telepilt läks ka mingiks kasiino taustaliseks, siis mäletame tulemust. Nagu ka eelmise aasta Verona. Hea muusika. Aga Laura jaoks, kes ei suutnud minu arvates loobuda end staarina näitamast ja vehkis oma kätega edasi. Verona laul oli mineviku mälestustustest, telepilt eksponeeris eurovisioonil vaid lauljaid. kus lugu kadus. Kui palju ikka võib äbrisse astuda. Võtke ometi appi disaini psühholoog. Kleit võib vaid siis olla, kui eelkõige keskendutakse näoplaanile, mis on laulu loo jutustamise alus, ja siis mõneks hetkeks kasutada kleidi efekti. Finaalis oli kõik vastupidi. Loota ainult laulja häälele ja virvarritada mõttetute teleefektidega on naiivne Praegu, finaalis oli mingi mõttetu sininise taustaga nipitamine, kaugvaadete ja kleidi lainetamise virvarr. Eestis sai see laul finaalis televaatajate hääled avansina, vähemalt minu käest. Euroopa publik avansiks hääli ei anna. Nad tahavad lugu näha.
Miniseelik5. märts 2018, 14:00
peaks jah, eriti sellise laulu puhul välistatud olema. Eelmisel aastal Laura vahetas jätkuvalt kogu Eurovisiooninädala jooksul oma tualette, üks hullem kui teine. Argipäevasele pressikonverentsile saabus mingis roosas kroogitud üliminis, mida pidi poollagunenud ja - kulunud klapptoolidel istudes pidevalt külgedelt siivsusue mõttes allapoole tirima. Väga piinlik oli vaadata. Vahel mõtlen, et kas selline ebaloomulik diivatsemine kulissides ei võiks mõjutada zhürii liikmete arvamust kogu esitusele. Nemad ju liiguvad seal samuti ja annavad punkte varem, kui finaal toimub. Eelmised võitjad (Ukraina ja Portugal) aga on olnud oma olemuselt ja riietuselt sümpaatselt lihtsad. Conchita Wurst ja Dana International olid muidugi nähtus omaette ja sellisel puhul diivatsemine mõjub üldsusele nagu mis tahes muu naljanumber. Laura kleit Semifinaalis oli kaunis ja sobis talle hästi. Sellisele äärmiselt saledale figuurile sobib just pikk, sobivalt kehassetöödeldud mugav kleit, mitte kurejalgade esitlemine. Ka Elinale sobiks vastav lõige, mitte mingi "vahukooretort" ega diivalikult sädelev brokaat a`la Conchita või eelmisel aastal üle-esinenud Briti esindaja.
5. märts 2018, 12:21
Kleidil oli ka oma roll nende häälte saamisel. See kleit sobib just selle looga ja rohkemgi kui Lopezi loominguga. Kleit peaks küll jääma.
kass5. märts 2018, 12:13
Kui asi rahas- armastus maksab kinni? Tegelikult oleks tõest nõme kasutada maailmakuulsa lauja vanu riideid. Igaks juhuks võiks ka üle öö valminud lüürika üle vaadata, jarsku on midagi sarnst J Verdi “La forza del destino’ga”?
korraldajatele5. märts 2018, 12:09
tasub lugeda inimeste kommentaare, sealt võib teinekord leida säravaid ideid. Kleidi kopeerimine võib kogu hea ära rikkuda, kuigi sobib selle lauluga. Ma näeksin Elinat kaunis lihtsas pikas kleidis, mis ei pimestaks tema isiksuse ja hääle sära. Kui kellelgi on paremaid ideid, saatke tiimile, ehk võtavad kuulda. Üle tuunida ei maksaks, rikutakse ära nagu Pootsmanni laul. Ka Tanja esitus ja kostüüm oli Eesti laulus palju parem kui Eurovisioonil. Pigem jäägu nii nagu on. Tuletage meelde eelmise aasta Salvadori, kes tuli ja võitis, seljas mingi suvaline vanaisa kuub, mitte mingit klantsitud soengut ega trimmis olekut.
Elina laul muidugi eeldab glamuuri, aga mõõdukalt.
Hmm5. märts 2018, 11:50
Matiiseni lugu. Selge. Jälle. Seekord küll tuleb parem koht aga ei ole võidu lugu. Ühed ja samad inimesed teevad muusikat. Miskit siin ei muutu.
5. märts 2018, 14:13
Sinuga täpselt nöus.Matiisen korra juba eurovisioonil pörus ju koos Birgit Valemeelega
Marju5. märts 2018, 11:50
Ei sobiks kopeerida. Kui juba varem on sellist nähtud, siis see pole enam originaalne ja huvitav. See laul on nii vägev,võiks isegi öelda, et see hiiglaslik seelik ei lase laulul mõjule pääseda. Laulja on ilus ja miimika ning esitus mõjuvad, pole vaja seda hiiglasliku seelikuga maha võtta. Lihtsuses peitub võlu.
parandan5. märts 2018, 11:46
Vikerraadio saatejuht oli täna hommikul Taavi Libe, mitte Sten Teppan.
Jah5. märts 2018, 12:31
ma vaatasin kah, et libe kuidagi.
jaan5. märts 2018, 11:44
Ärge kasutage seda kleiti.Muidu saategi plagiaadi templi külge.Nagu eisetes Reporter plussis,kus 4 korda mainiti ,et kleit kopeeritud ja tehtud juba
to jaan5. märts 2018, 17:43
Et kui lähen Nike dressides staadionile, siis saan plagiaadi süüdistuse, sest enne mind oli keegi teine Nike dressides seal.
televaataja5. märts 2018, 11:39
Pool šõud tegigi ju kleit! See peaks kindlasti jääma, kui tahame maailmale muljet avaldada, eristuda ja meelde jääda. Häid lauljaid on tesitelgi, aga sellist kombinatsiooni silmale ja kõrvale küll vaevalt.
doremi5. märts 2018, 11:36
Muidugi, hakkame jälle muutma, "paremaks" tegema. Nagu mullust Veronat, mis igasuguste "spetsialistide" kaasabil võistlusel üpris mannetuks kujunes. Elina kleit on selle laulu lahutamatu kooskõla ja koos kleidiga rahvas selle võitjaks hääletaski. Lõpetage see "raha ei ole" ja asuge raha otsima-leidma. Kah summad, mingi 7 tuhat! Ja kui on ka 17 tuhat, siis ka see pole raha selles suures mängus. Olge ometi mehed!
Kooskõla5. märts 2018, 13:19
peaks leidma rahvusvahelise publikuga, kellelt hääled tulevad. Väga paljudes kommentaarides heidetakse ette kopeerimist ja seda, et eestlased ei oska kunagi ise midagi välja mõelda. See valgusmäng selle kleidiga oli kaunis, aga tõesti kahjuks liiga kasutatud variant. Verona lavakujundus oli flopp algusest peale. Eurovisioonil oli vähemalt Laural kaunis kleit (selle nõukogude-aegse õudusega, mida Eesti Laulu finaalis kandis, ei saa võrreldagi), aga lava nägi välja samasugune surnukuur nagu Eesti laulus ega toetanud kuidagi lauljate esitust. Vastupidiselt sellele sobivalt intiimsele õhkkonnalle, mis suudeti teostada aastal 2015.
Juku5. märts 2018, 14:13
See ei ole originaallahendus. See, et see siinmail uudsena tundus ei tähenda kaugeltki seda, et see korduvalt kasutatud lahendus euroekraanidel kriitikata jääks. Neid virtuaalvigureid, ka kleidikujulisi, annab ju välja mõelda küll ja veel.
moonlopez5. märts 2018, 11:33
Tore. Aliona Moon ja Jennifer Lopez on sarnast kleiti juba kandnud ja selle taas lavale viimine oleks väga ebaoriginaalne. Rahvale kopeerimine ei meeldi. Pigem müüb lihtsus! Minule meeldis loo lõpus spiraalne valgusmäng. Seda võiks laval rohkem kasutada. La Forza on ju nagu spiraal, nagu tornaado! Pühib kõik teelt ja mässib su jäägituna endasse.
La Forza Italia5. märts 2018, 12:29
on Berlusconi partei. Reklaam missugune.
Ahah5. märts 2018, 11:27
Mart Normet soovitas ka selle ära muuta? Lugu ju palus muuta. See pole ikka päris normaalne kus loo üheks autoriks muutub peo korraldaja.
Jah5. märts 2018, 11:17
kleit võiks jääda, ainult et tagurpidi, nii et ainult jalad paistavad ja kleit avaneb trehtrina üles. Siis saaks näha, kas tal on üldse jalad.
Päris 5. märts 2018, 14:59
hea nali!!! Naersin tükk aega...
:)))5. märts 2018, 11:06
Uudis on nii värske, et Lopezi austaja pole jõudnud veel kleidi teemat kommida.
Hea tip5. märts 2018, 12:28
kleidi võiks teha loperguse, siis erineb see Lopezi omast.