Elina NechayevaFoto: Erlend Štaub
Üritused
5. märts 2018, 10:51

Elina Nechayeva võiduloo autor Mihkel Mattisen: Elina hiiglaslik kleit ei pruugi eurolavale jõuda (57)

"Eesti laulu" võiduloo "La forza" üks autoritest, ehk Mihkel Mattisen käis täna hommikul "Vikerraadios", et edasistest plaanidest rääkida. Mattiseni sõnul ootab suur töö nüüd alles ees ning on vaja langetada otsuseid selle kohta, kuidas Elina number Eurovisioni lavale viia. Muideks, Elina hiiglaslik kleit ei pruugigi Lissaboni jõuda!

"Eile me juba kohtusime Mart Normetiga ja Timoga (laulu teine autor Timo Vendt – toim.), täna tuleb siiski suurem koosolek, kus on ERR-i tiim koos, eks me hakkame seda asja arutama. Meil on kindlasti mingid nägemused ja Normetil ja tema tiimil on mingid nägemused, üritame õiged otsused koos teha," rääkis Mattisen.

Mattiseni sõnul tuleb otsuseid langetada siiski suuresti rahakotti jälgides, sest Eurovisionil on iga asi meeletult kallis.

"Iga asja eest tahetakse seal palju raha. Kui ma käisin Birgitiga viis aastat tagasi Eurovisioonil, oli tossumöll, et kas saab tossu või ei saa. Seda nimetatakse külmaks tossuks, Eestis on see väga odav, aga Eurovisioonil näiteks 7000 eurot. Numbrid on niivõrd suured, et eks üritame kalkuleerida, teha võimaluste piires ja võimaluste piires võimalikult hästi," nentis ta.

"Vikerraadio" saatejuht Sten Teppan uuris, kas kleit ikka jääb? Mattiisen vastas, et ta pole selles sugugi kindel. "Me oleme algusest peale olnud arvamusel, et see kleit ei pea jääma, võib-olla tuleb hoopis midagi uudset ja kihvt idee. Ma arvan, et selles kinni ei pea kindlasti olema," ütles Mattisen.

Olenemata sellest, et Elinat suureks favoriidiks peeti ning tema võit juba enne poolfinaalegi paljude jaoks selge oli, ei olnud Mattisen siiski lõpuni kindel, et võit siiski nendele tuleb. "Ma uskusin sellesse loosse, act'i ja Elinasse. See sobiks võitma seda võistlust, aga ma polnud sugugi selles kindel, sest favoriite on ennegi olnud," tõdes ta.