Tuuli, Arbo, Andrese ja Kristjani eksootilised seiklused IraanisFoto: Erakogu
Inimesed
3. märts 2018, 10:06

Juba sel pühapäeval stardib Kanal 2s seikluslik koguperesari "Meie aasta Iraanis"

Tuuli Roosma: Allah armastab naisi rohkem kui mehi (269)

Juba sel pühapäeval stardib Kanal 2s seikluslik koguperesari "Meie aasta Iraanis". Seekord viib Tuuli, Arbo, Andrese ja Kristjani tee eksootilisele seiklusele Iraani. Kuidas saadakse hakkama islamivabariigis, kus naistele on lubatud poole vähem kui meestele? Kas Allah armastab tõesti mehi rohkem, kui naisi? Niqabchador,  burka ja hijab – mis neil vahet on? Kas naisi sunnivad neid hõlste kandma mehed ja Allah või soovib õrnem sugu end ise varjata maailma kurjuse ja himurate pilkude eest?

Juba sel pühapäeval stardib Kanal 2s seikluslik koguperesari "Meie aasta Iraanis". Seekord viib Tuuli, Arbo, Andrese ja Kristjani tee eksootilisele seiklusele Iraani. Kuidas saadakse hakkama islamivabariigis, kus naistele on lubatud poole vähem kui meestele? Kas Allah armastab tõesti mehi rohkem, kui naisi? Niqab, chador,  burka ja hijab – mis neil vahet on? Kas naisi sunnivad neid hõlste kandma mehed ja Allah või soovib õrnem sugu end ise varjata maailma kurjuse ja himurate pilkude eest?

Tuuli, miks valisite seekord Iraani? Kas just sellepärast, et tegu on äärmusliku, keerulise ja meile suht tundmatu kultuurimekaga?

Iraan on üks huvitavamaid riike maailmas. Kui meil Eestis alles oli kiviaeg ja muinaseestlased läksid kammkeraaamikalt üle nöörkeraamikale, siis Iraanis muutis maailma juba üks esimesi filosoofe Zarathustra ja loodi maailma esimene ja suurim impeerium – Pärsia impeerium. See kant on kultuuriliselt niivõrd põnev, aga samas veidi avastamata. Meile meeldivad need kohad, mis ei ole veel päris valmis, liiga reglementeeritud, liiga tallatud, paigad, kus saad tallata oma rada.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99