Vilgas lillemüük Viru tänaval enne müügikioskite renoveerimistFoto: Martin Ahven
Eesti uudised
2. märts 2018, 15:38

Naistepäevaks avatakse Viru tänava lillekioskid (2)

Tallinna Halduskohus muutis täna seisukohta Viru tänava müügikioskite kasutuskeelu osas. Lillemüüjad seavad letid valmis juba järgmisel nädalal, vahetult enne naistepäeva.

Tallinna halduskohus muutis oma kolmapäevast kohtumäärust, seega saavad Tallinna linn ja enampakkumise võitjad müügikioskite kasutuslepingud sõlmida. Esmalt kehtivad lepingud kuni 19. märtsini ja kui määrust edasi ei kaevata, siis sõlmitakse leping täisperioodiks ehk kolmeks aastaks.

Kohus tutvus täiendavalt kaebuse põhjendustega ja leiab, et kellegi huvides ei ole see, et müügikioskid seisavad vaidluse ajal kasutuseta. Kohtus ei ole süvenenud veendumus, et kaebusi saaks pidada sellisel määral perspektiivikaks, et rakendada esialgset õiguskaitset pikemalt kui perioodiks kuni 19. märts ning pärast seda ka täisperioodiks (kokku 3 aastat), seda juhul kui kaebajad halduskohtu määrust ei vaidlusta.

Kohus usub, et müügikioskite enampakkumise võitjad on sõlminud siduvad kokkulepped allhankijate ja töötjatega ootuses, et neid pindu on võimalik ka reaalselt kasutada. Kui lillemüük keelata, tekitab see lisaks saamata jäänud tulule ka otsest varalist kahju.

Tallinna linna hinnangul on selline lahendus kõikide osapoolte huvidega arvestav ja loodab, et enampakkumise võitjad, kes alles üleeile said informatsiooni, et nad naistepäeval lilli Viru tänava müügikioskist müüa ei saa, ei ole jõudnud oma tellimusi tühistada ning naistepäeval jätkub lilli kõigile ostjatele.