Stig "Eesti laulu" finaali proovisFoto: Robin Roots
Üritused
2. märts 2018, 15:24

Stig Rästa: ma võiksin Mart Normeti töö „Eesti laulu“ juhina vabalt üle võtta (3)

„Proov polnud selline, nagu ma arvasin, etteaste saab alles homseks valmis,“ tunnistab „Eesti laulu“ finalist Stig Rästa, kes võistleb tänavu looga „Home“. „Loo sõnum on see, et maailmas toimub kogu aeg halbu asju, aga kui oled kodus, on kõik hästi,“ selgitab Stig.

Rästa on Eesti euroloo valimisel osalenud kõige rohkem ja hitte tuleb tema sulest pidevalt. Mees ütleb, et kõige pikem periood, kus ta pole kirjutanud ühtki laulu, on kümme päeva. „Kui muusikat kirjutama hakkasin, tuli mingi hetk blokk ette ja mõtlesin, et ei tulegi enam. Aga kümne päeva möödudes läks üle ja siis hakkas jälle tulema,“ seletab ta. Ilma muusikat kuulamata suudab ta aga enda sõnul olla kaua. „Ma väga muusikat ei kuulagi. „Kui ise muusikat teha ja laulda, ei pane sa pärast lõpetamist makki käima. Olen suhteliselt kehv muusikakuulaja, nii et saan ilma kuulamata olla kuid."

Pärast proovi oli Stigil normaalne tunne. „Ei oskagi öelda, selline töine.“ Kas see tähendab, et proov ei läinud hästi? „Mitte, et ei läinud kõige paremini, aga on vaja muudatusi teha. Režissöörilt tulid väikesed näpunäited, mida nad tahaksid proovida,“ ütleb Rästa. „Lasen neil seda teha, sest nemad teavad paremini.“

Stig "Eesti laulu" finaali proovis Foto: Robin Roots

Stig ütleb, et ei ole otseselt finaali kohta tehtavaid ennustusi jälginud, kuid on neid näinud küll.  „Mis ma neist arvan? Vahel läheb nii nagu ennustatakse, vahel mitte. Ei oska neist midagi arvata. Lõppkokkuvõttes, võib minna teisiti, aga ei pruugi. Hea vastus,“ naerab ta.

Mõni aeg tagasi teatas „Eesti laulu“ boss Mart Normet, et tänavune võistlus jääb tema taktikepi all viimaseks.  „Ma hakkasin täna mõtlema selle peale, et võiksin vabalt üle võtta. Ma juba olen ta tööd väga palju kõrvalt näinud,“ ütleb Stig ja arvab, et talle võiks see töö meeldida küll.

2015. aastal esindas Stig Eestit ka Eurovisionil ning siis jagas ta lava Elina Borniga. Kui seekord võit tulema peaks, siis kas tal oleks üksi laval ka kurb olla? „Ei ole kurb, mul on juba praegu kolm taustalauljat ja hunnik eestlasi tuleb ka kaasa. Ei pea sinna üksi bussi ja kohvriga sõitma. Kurb kindlasti ei hakkaks.“