Nika ProkopjevaFoto: Erlend Štaub
Üritused
2. märts 2018, 14:51

"Eesti laulu" finalist Nika: tegime finaaliks lavasõu täiesti ümber, samad on ainult liikumisjoonised (5)

"Emotsioonid on head, ma olen üllatavalt rahulik. Kui nägin, et kõik laval toimib, siis ma olen rahul ja tean, et kõik oleneb nüüd ainult sellest, mida mina siin tunneb," räägib "Eesti laulu" finalist Nika pärast tänast lavaproovi.

Lauljanna tunnistab, et polnud pärast poolfinaali enda esitusega rahul. "Ma olin väga üllatunud, et sain oma kategoorias esimesena edasi. Nägin enda esinemises palju asju, mida võiks parandada. Ma lubasin seda teha ja tegin," räägib Nika. "Samuti ka oma häälega - vaatasin, mis kohad toimivad ja mis mitte. See võttis väga palju aega ja närve, sest vahetasin oma kollektiivi, võtsin uusi inimesi ja viisin neid kurssi. See oli väga raske. Mu tiimis on 15 inimest ja mina pean nende eest vastutama - see on väga pingeline. Aga nüüd ma olen rahul," sõnab ta.

Kui poolfinaalis nägime, kuidas Nika ümber tantsisid teibitud suuga taustatantsijad, siis Saku suurhalli laval on tantsijad vahetunud - seetõttu, et Nika soovis lavale tuua vouge-stiilis tantsu. "See on tants, mida ma algselt laval näha tahtsin. Nüüd lisasin selle, mida ma esialgses pildis nägin," lausub Nika. Nõnda ongi lavaesitus, mida näeme finaalis, poolfinaalis nähtust väga erinev.

"Alles on jäänud ainult joonised, et kes kuhu liigub. Videotaust on vahetatud, lisasime tossu, muutsime koreograafiat. On uued taustalauljad ja minu laulmist on muudetud - igasuguseid ilusaid kohti on lisatud. Ma tegin väga palju tööd," räägib ta.

Kihlveokontorite ennustuste ja spekulatsioonidega Eurovisionile jõudmise tõenäolisuse kohta Nika end igapäevaselt kursis ei hoia. Siiski on ta neist vilksamisi teada saanud, mida tema esitusest üldjoontes arvatakse. "Ma tahan lihtsalt kogeda seda emotsiooni, mida ma siit saan. Meil on ükskõik, kas saame edasi või ei, peaasi, et lähed ja teed laval kõike, mida oskad - need kolm minutit on seda väärt," sõnab ta, et võit pole tema jaoks esmatähtis.

Möödunud nädala jooksul on saates "Ringvaade" kõik võistlusel osalejad jaganud kaasfinalistidele punkte. Nika sai konkurentidelt kõige kõrgema punktiskoori. "Ma imestasin täiega, ma ei kujutanud ette, et valivad mind esimeseks, sest siin on nii palju häid muusikuid. Seda oli hea tunda, aga see pole minu prioriteet."