Laura Rizzotto "Funny Girl"Foto: kaader videost
Üritused
1. märts 2018, 14:38

KUULA JA VAATA, millise euroloo valisid endale lõunanaabrid lätlased! (3)

Lätlased valisid ära oma euroloo 24. veebruaril, samal ajal, kui Eestis suur sünnipäeva pidu oli. Lõunanaabrid saadavad tänavu Eurovisionile lauljatar Laura Rizzotto looga "Funny Girl", vahendab Eurovision tv.

Eurolaul valiti konkursiga "Supernova 2018" ning "Funny Girl" edastas 20 teist valikus olnud lugu. Võitja selgitati välja rahvahääletuse ja žürii arvamuse tulemusena.

Lätit Lissabonisse esindama sõitev Laura Rizzotto on 23-aastane ning sündinud Brasiilias, kuid tal on Läti juured. Peale laulmise on ta ka laulukirjutaja, pianist ja kitarrist. Muusikahariduse sai ta Bostoni Berklee muusikakolledžist, ta on õppinud ka California kunstiinstituudis ja Columbia ülikoolis. 

Rizzotto debüütalbum pealkirjaga "Made in Rio" ilmus 2011. aastal, tema teine lühialbum ilmus möödunud aastal. 2018. aastal peaks avalikkuseni jõudma ka neiu järgmine muusikaprojekt, mis on pühendatud tema Läti päritolule. 

Soomlased valivad endale euroloo lauljatari Saara Alto kolme loo seast. Soome teeb nõnda esimest korda - et valitakse välja artist, kes neid Eurovisioonil esindab - ilma võistlust korraldamata. Valik Aalto lugude vahel langetatakse televaatajate ja žürii ühisel koostööl. 

Aalto esitab oma kolm laulu 3. märtsil Eespos Metro Arenal ning siis valitakse, milline lauljanna kolmest loost lauluvõistlusele läheb.

Eesti valib omale euroloo juba tuleval laupäeval, 3. märtsil. Eurovision toimub sel aastal Portugalis, Lissabonis. Poolfinaalid toimuvad 8. ja 10. mail ning suur finaal 12. mail.