Fotokonkursil Sony World Photography Award avatud fotode kategoorias 50 parima hulka valitud foto "Myth of Atlas"Foto: Anton Novozhilov
Inimesed
1. märts 2018, 10:47

Anton Novozhilov pääses mainekal fotokonkursil 50 parima sekka: see annab märku minu tööde kõrgest tasemest

Sony World Photography Awards on maailma kõige mitmekesisem fotokonkurss, kuhu esitati sel aastal 320 000 tööd. Avatud fotode kategoorias valiti 50 parima sekka ka eestlane Anton Novozhilov, kes osales sel üritusel teist korda.

„Ma olin vaimustuses, et üks minu lemmiktöödest sai niivõrd suurel fotokonkursil tunnustatud,” ütleb Anton, kelle jaoks on see väga oluline tagasiside, mis innustab teda oma tööd jätkama.

Mehe jaoks näitab 50 parima seas olemine tema töö kõrget taset. „Minu jaoks on ka oluline, et sellel konkursil saavad inimesed minu loominguga tutvuda,” räägib ta.

Anton on osalenud veel paljudel teistel välismaistel fotokonkurssidel. Oma seni kõrgeima, kolmanda koha on ta saanud 2012.–2013. aastal Nikon Photo Contest’il. „Olen saanud rahvusvahelistes fotoportaalides ka väiksemaid auhindu. Kindlasti tasub mainida Eesti suurimat loodusfotode konkurssi „Looduse aasta foto”, kus võitsin 2007. aastal Suure Hundi tiitli.”

Kõik tunnustatud tööd pannakse Londonis välja näitusele Sony World Photography Awards. Antoni jaoks ei ole see esimene kord, kui tema fotod välismaal eksponeeritud on. Tal on olnud mitu personaalnäitust ning lisaks on ta osalenud kunstimessidel Moskvas, Helsingis, Hongkongis ja Stockholmis. „Eelmisel aastal oli võimalik näha minu tööd „Snakegirl“ BVLGARI Serpentiform näitusel Tokios ja Singapuris, kus olid esindatud ka selliste maailmakuulsate fotograafide tööd nagu Helmut Newton, Robert Mapplethorpe ja Peter Hujar.”