Rita Liiver ja Kerdo MölderFoto: Aldo Luud
Saund
28. veebruar 2018, 13:17

Fännid, rõõmustage! Rita Liiver siiski ei lahku ansamblist Respekt (17)

Veebruari algul teatas popansambel Respekt, et duo naispool Rita Liiver lahkub perekondlikel põhjustel bändist. Nüüd annab Rita aga teada, et on otsustanud siiski bändi edasi jääda.

Rita ütleb, et tal on küsimusele, miks ta bändi edasi jääb üks lihtne vastus –sõprus. "Meil on olnud nii kurbasid kui rõõmsaid aegu, oleme koos nutnud, naernud ja kakelnud, kuid headus ja sõprus kaalub alati kõik üle," ütleb ta. "Ja mis kõige tähtsam – ausus kaalub kõik üle."

Rita sõnab, et meespoolel Kerdo Mölderil on ees tugev kilp, kuid kui selle alla saab piiluda, näeb, et selle all on väga ilus inimene ja väga ilus hing. "Tilk tilga haaval täitus aastatega meievahelise sõpruse karikas."

Respekt alustab Rita sõnul uuelt lehelt, uue värskuse ja uute lauludega. "Respektil on veel palju teha ning muidugi nõuab suurt tähelepanu ka sügisel linastuv Henrik Normanni mängufilm "Elu hammasratastel", mille võtted on täies hoos. Annan ansambli kõrvalt välja ka oma esimese soolosingli, mis on Respektist pisut teist stiili." Bänd soovib oma fännidelt mõistmist. "Tulge kontsertidele, hoidke üksteist ja ärge visake oma sõprust tuulde" kutsub Rita kõiki üles. 

 

Kuu alguses kommenteeris Kerdo Muusikaplaneedile, et nad püüdsid mõlemad Ritaga naise lahkumist vältida, kuid see oli paratamatu. Rita kommenteeris Õhtulehele, et otsus tuli tema jaoks väga raskelt: "See peatükk Respektis sai minu jaoks läbi. Ma lahkama ei hakka, miks nii ja miks naa... Nii minul kui ka Kerdol on oma head ja vead ja laiali sai siiski mindud sõpradena. Elu läheb edasi. Laulmist ma kohe kindlasti seljataha ei jäta. Alustasin uue projektiga, millest kuulete õige pea." Siis ütles Mölder ka, et kaalus pikalt Respektiga lõpparve tegemist, kuid otsustas, et hakkab siiski uue lauljaga läbirääkimisi pidama.