Islandi maastikFoto: Hendrik Mändla
Inimesed
28. veebruar 2018, 11:09

Kolm Eesti fotograafi valiti maailma suurimal fotokonkursil 50 parima hulka

Täna tõstavad fotokonkursi 2018 Sony World Photography Awards kohtunikud esile kolme Eesti fotograafi tööd, nimetades nende fotod avatud konkursi maailma 50 parima hulka.

Sony World Photography Award, mida korraldab World Photography Organisation, on maailma kõige mitmekesisem fotokonkurss. 11. korda toimunud konkursile esitasid üle 200 riigist ja piirkonnast pärit fotograafid rekordilised 320 000 tööd, esindades valikut maailma parimatest tänapäevastest fotodest, mis möödunud aasta jooksul jäädvustati. Fotode rahvusvaheline valik esindab žanri, stiili ja teemade mõistes tohutult mitmekesiseid töid fotokonkursi neljas kategoorias: professionaalide, avatud, noorte ja üliõpilaste kategooria.

Avatud konkursi kategoorias, kus valitakse kümne kategooria seast välja parim üksikfoto, on avatud konkursi kümne kategooria seast välja valitud (tunnustatud) maailma 50 parima hulgas esindatud kolm Eesti fotograafi.

Välja valitud tööd on saanud inspiratsiooni väga erinevatest allikatest. Anton Novozhilov leidis fotograafia tänu oma isale. Talle meeldib oma kontseptuaalsetel piltidel eksperimenteerida fotomanipulatsiooni ja naise keha temaatikaga. Kahes esile tõstetud töös on näha Kreeka Atlase müüdi uut tõlgendust ja tugeva naisekeha võimast kujutamist. Maiken Staak on moe- ja portreefotograaf, kes oma töös „Veronika in movement” eksperimenteerib rabava liikuva portreega, samal ajal kui 22-aastane Hendrik Mändla jäädvustab maagilist Islandi maastikku.

●        Anton Novozhilov, töödeldud fotode kategooria (Enhanced), Tallinn

●        Maiken Staak, liikumise kategooria (Motion), Berliin, Saksamaa

●        Hendrik Mändla, reisikategooria (Travel), Tarvastu

Nomineeritud ja tunnustatud fotograafide tööd pannakse välja Londonis näitusel Sony World Photography Awards 2018 Exhibition, mis toimub 20. aprillist 6. maini. Avatud konkursi võitjad kuulutatakse välja 20. märtsil ning üld- ja professionaalide kategooria võitjad avaldatakse 19. aprillil 2018.