Hiiumaa volikogu juht Aivar ViidikFoto: Ilmar Saabas/Ekspress Meedia
Eesti uudised
28. veebruar 2018, 08:31

VIDEO | Lõksus hiidlased: me tahame mandri vahet liigelda nagu teised Eesti inimesed (16)

Hiiumaa vallavolikogu esimees Aivar Viidik, kes eile katkenud parvlaevaühenduse tõttu mandrilt kodusaarele ei pääsenud, ütles, et hiidlased ootavad riigilt võimalikult tihedat laevaliiklust ning veetee süvendamist.

Viidik märkis ERRile antud intervjuus, et hiidlased on oma soovid esitanud nii peaministrile kui ka teistele poliitikutele ning seda, miks Rukki kanali süvendamisega pole veel alustatud, tuleb just neilt küsida.

"Analoogiline olukord oli 2016. aasta sügisel täpselt samamoodi, kui madal veetase kestis sisuliselt 20 päeva," tõdes ta ja märkis, et parvlaevaliikluse katkemine mõjutab kohalikku majandust.

"Põhimõte on see, et hiidlased tahavad kodus käia, normaalselt liigelda nagu kõik teised Eesti inimesed ja me ootame riigilt, et ta seda meile võimaldaks," sõnas ta.

Veeteede Ameti kommunikatsioonijuht Priit Põiklik ütles "Aktuaalsele kaamerale", et viimati traaliti Rukki kanalit ehk eemaldati kive ning tasandati põhja 2016. aasta oktoobris ning siis saavutati vähim sügavus 5,2 meetrit.

TS Laevad teatas kolmapäeva hommikul, et kuna meretase on tõusnud -59 sentimeetrini, väljuvad laevad nii Rohuküla kui Heltermaa sadamatest kell 10.30.
Laevad saavad pardale võtta piiratud arvu sõidukeid. TS Laevad palub kasutada ülesõiduvõimalust neil, kellel see äärmisel vajalik. Laevaliiklus jätkub kuni ilmastikuolud võimaldavad. Kõikidele reisidele on eelbroneeringud tühistatud, sõidukite laadimine toimub sadama alale oma sõiduritta saabumise järjekorras. Eelisjärjekorras saavad laevale vastavat õigust omavad sõidukid ( tüüptingimuste punkt 6.3).