Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
28. veebruar 2018, 23:06

Erki Pärnoja kaitseb meeste õigust pisaraid valada

Tundliku natuuriga muusik Erki Pärnoja tunnistab, et valu on tema loomingu jaoks tugevaid impulsse andnud, kuid nüüd on ta õppinud lugusid kirjutama ka hingerahu hoides. Kõige väärtuslikumaks toeks peab mees oma perekonda.

Eelkõige ansambli Ewert and The Two Dragons kitarristina tuntud Erki Pärnoja (34) valiti hiljuti aasta meesartistiks. Ta on siiani üks draakonitest, aga teeb ka sooloprojekti. Teine album «Efterglow» on muusiku oma ansambliga juba riigipiiridest kaugemalegi viinud, viib ka saabuval suvel. Tiheda töögraafiku kõrvalt kasvatab Erki koos kaasaga kahte pisipõnni, Martat (3) ja Augustit (2).

Kuidas sa seda kõike jõuad?

Vahel tundub, et väga ei jõuagi. Aga kes teeb, see jõuab. Draakonite plaat, mu enda tegemised, peale selle on üks väga suur, võib-olla suurim projekt, mille olen ette võtnud – ühekordne kontsertetendus «Saja lugu», mis on Jazzkaare avakontsert ja kingitus Eesti Vabariigi sajandaks aastapäevaks. Sellega tegelen iga päev. Lisaks on mul perekond.

Kuidas oma elukaaslase Annaga kokku said?

Olen pärit Pärnust, kolisin Tallinnasse 18aastaselt. Läksin Otsa kooli õppima ja sattusime Annaga samale kursusele. Seal me tutvusime ja siis meie lugu ka algas, aga perekonnana oleme koos olnud umbes viis aastat. Oleme käinud ka oma radu, aga alati väga lähedased olnud ja koos muusikat teinud. Mina olin vahepeal Rootsis, õppisin ühes Lõuna-Rootsi rahvaülikoolis Malmö lähedal džässi. See oli mu elus märgilise tähtsusega aeg: kompleksidest vabanemine, eneseleidmine. Rootsi elu ja õpingutega oli täitunud üks unistus, aga sellest kujunes midagi palju enamat, kui oskasin oodata või soovida. Muusika, mida tegema hakkasin, oli hoopis teine, ja see, kellena tagasi tulin, oli hoopis teine mina.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse