Eesti uudised

Ema surm pööras viie lapse elu pea peale (252)

LISA KOMMENTAAR

Tuletame meelde - raha annetati PERELE ja sinna see oleks pidanud jääma!3. märts 2018, 06:53
Annetas rahavas, et mees ja lapsed saaksid eluga edasi minna, kuna mehel on vaja vastsündinuga koju jääda - mingit juttu polnud, et vaja on ära jaotada lastele ”peade peale”!
Pere on ikka tervik, ei ole nii, et vaid lastele riiete ja pliiatsite ostmiseks.
Otsuse see 27 tuhat vallale hoiule anda tegid Nilov ja vald.
See on ehk öige ka, sest suur summa võib kehvades oludest elanud kiiresti sõrmede vahelt ära kuluda, näiteks armsatele lastele ülemäära kallite kingituste tegemisega.
*
Kui ei oleks seda 11 000€ olnud – kas siis oleksid vanemate laste isa ja vanaema neid lapsi tahtnud? Muidugi on võimalik lapsed ka ilma üles kasvatada, aga vaestele inimestele võis ka see 11 tuhat otsustamisel määravaks saada.
Et teema veel püsib, näitab inimeste osavõtlikust. Kindlasti peaks teada andma, kuidas need lapsed edasi elavad.
Mind häirib see otsus väga väga väga2. märts 2018, 10:09
Minul tekkis nagu küsimus, et miks keegi pädev inimene sellel teemal avalikult sõna ei võta? Kas siis selle teo poolt või vastu? Kui siin sõimati mingit inimeste rühma "kaagutavaks kanakarjaks" siis oli see suur probleem ja väga paljud avaliku elu tegelased võtsid sõna ja nüüd kui on nagu päris probleem, kõrgem ladvik vaikib? Mina tahaks küll teada, mida arvavad kõrgemad sots ametnikud, psühholoogid, poliitikud, Aasta ema valijad ja president võiks ka oma arvamuse välja öelda? Siis saaksin ma ka teada, kas ma elan ikka riigis kus seatakse laste huvid muudest huvidest ettepoole (riigi tasandil).
1. märts 2018, 19:16
Üks asi on emotsionaalne pool, teine aga seadused. Ja seadused paraku on sellised, et Liana mees ja noorimate laste isa on nende 2 vanema lapse jaoks jaoks juriidiliselt mitte keegi. Seadus kohustab vanemaid oma laste eest hoolitsema ja sellepärast on need 2 vanemat last nüüd nn. isa juurde määratud. Oleks Liana mees Lianaga abiellunud ja lapsed ära lapsendanud, ei saaks neid keegi ära võtta.
1. märts 2018, 19:31
Seadused on meil niiviisi paika pandud et reaalset elu pole arvesse võetud ja iga poole aasta tagant tuleb seaduste paranduste seadus, mille järel tuleb jälle paranduste paranduste seadus.
2. märts 2018, 12:30
Nõustun. Näiteks lapsendamisest rääkides- kui emal on varasemast kooselust laps ja ema abikaasa soovib seda last lapsendada, peavad nõusoleku andma 3 osapoolt ehk siis ema, ema abikaasa ja lapse isa. Kui lapse isa ei anna nõusolekut, lapsendada ei saa. Lapse arvamust ei küsi keegi, samas rõhutatakse, et last puudutavates teemades (elatise väljamõistmine jms.) lähtutakse ennekõike lapse heaolust. Kus see lapse heaolu siis on, kui ema uus mees kasvatab last nagu OMA last, ollaksegi nagu PÄRIS perekond olema peab, laps oma nn pärisisaga suhelda ei soovi, samas mehel, kes teda kasvatab kui ISA, lapsendada võimalik ei ole, sest nn pärisisa ei anna nõusolekut? Täiesti reaalne olukord minu enda elust. Nüüd, täiskasvanuna, on mul aga kohustus kunagi maksta kinni mulle võõra inimese hooldekodu, kuna ema esimene mees emale kättemaksuks ei lasknud mind lapsendada.
tegu ainult lastega2. märts 2018, 12:35
need pole inimesed ja vahest on vallal abi sellest kokkuannetatud rahast. Saab midagi head lubada
On võimalus asi kohtus lahendada3. märts 2018, 06:19
Ära unusta, et kui lapsed mängus on, võetakse eelkõige LASTE HUVID arvesse!
Kui leitakse, et laste isa tõttu oli ema kahe väikese lapsega lahkuma, kuna elu polnud turvaline ja isa laste saatuse vastu pole huvi tundnud ega raha lastele maksnud, võidakse ka teistmoodi otsustada.
kohalik Mäetaguselt1. märts 2018, 18:49
See endine abivallavanem nüüd Alutaguse valla abivallavanem Sommer ei märka inimest vaid RAHA mis pidi jääma lastele aga mitte Alutaguse vallale Jõhvist varastas diivani ja tugitooli Sellest oli veel talle vähe Nüüd juba varastab laste tagant kes ema kaotasid Sommer peab tagasi astuma oma töökohalt ja vabandama laste eest ning lapsed tagasi andma kasuisale Sügav kaastunne lastele ja kõikidele omastele
Kass1. märts 2018, 14:51
Ja see ka, et kui lastekaitse/sots ametnik ei tunne ega tea neid perekondasi siis kuidas ta sai üldse sellise otsuse teha? See on ju ebaprofesionaalne! Alguses ikka peaks kurssi end viima milline olukord valitseb mõlemas perekonnas (kes käib tööl, kes mitte, kelle on sõltuvuse probleemid, kellel mitte, kuidas on elamistingimused, milline on nende sissetulek (legaalne) ja ka päriselt veenduma, kes tahab (ilma rahalise motivatsioonita) ja on suuteline need lapsed normaalselt ülesse kasvatama. ja alles siis kui need asjad on selged, saab otsuse langetada milliste inimeste juures on neil parem. Ja muidugi oleks ametnik pidanud nõu küsima psühholoogilt, kuidas tuleks sellises olukorras käitudanii, et see tekitaks lastele kõige vähem traumat. Teistesõnadega see lastekaitse ametnik tuleks sellest ametist vabastada, kuna ei suuda tegelikult oma töökohustusi täita.
Kas mõni kalendrisse ka vaatab?1. märts 2018, 14:54
See toimus JAANUARI lõpus, täna on juba MÄRTS! Millise matuse jaoks siin toetusi kogutakse?
Raha koguti PERELE EDASI ELAMISEKS!3. märts 2018, 06:29
Vallale anti sellepärast, et isa saab sealt raha võtta ja korraga 27 tuhat arvel pole!
Perele see raha oleks pidanud jäämagi!
1. märts 2018, 15:14
Kalendrisse oleme me kõik vaadanud ja ka seda et matusteks neile raha ei antudki vaid see viidi hoopis vallale.
No loogiline ju!1. märts 2018, 15:22
Vald ju mattis, hoolekanne toetas ja abistas! Aga mis tegid sugulased, sõbrad ja tuttavad?
sõimasid1. märts 2018, 15:38
1. märts 2018, 16:06
Mismoodi vald mattis kui kogu annetustena kogutud raha kanti hoopis vallale üle ja arvutati koos et iga laps saab 5500 , kuid raa saab kätte vaid siis, kui tullakse küsima "õige asja ostuks". Lastekaitse aga oli nii kärme et viis lapsed oma isa Aini juurde, kes Liana 8 kuud rasedana keerdtrepist alla tõukas.
pille1. märts 2018, 21:32
sugulased matsid oma rahadega, vald ei andnud sentigi. kogu annetatud raha läks valla taskusse
kallikene, kas tark ja hea südamega Ametnik hakkab1. märts 2018, 15:38
hädas olevate pärast enda aega raiskama?
Tema süda hüppab suurest rõõmust,et sai ema kaotanud lastele koha kätte näidata ja loodab, et armas bioloogiline nikerdaja lõpetab probleemid ruttu.
hoia ja keela3. märts 2018, 10:21
Soovitaks Sul hakata lastekaitsjaks. Vaatame...kas siis tehtakse sulle puust ja punaseks ette...et sul, kui lastekaitsjana...pole mingit seadusliku õigust teha selliseid otsuseid..nagu laste n-ö ära võtmine. See otsus tuleb AINULT kohtust. Ei maksa kisada ja süüdistada...kui asjast midagi ei jaga :)
1. märts 2018, 12:26
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
ju neil on vaja1. märts 2018, 13:24
1. märts 2018, 15:17
Perekoolis võtab vist mingi lastekaitse ametnik ägedalt sõna a la mida teie ka teate, kõik on ju laste heaks tehtud. Lapsed said ju omale isa, mis sest et isa on võlglane ja tulevane võõrasema on töötu.
pille1. märts 2018, 21:36
Varsti see võõrasema hakkab oma tõelist palet näitama ja lapsed saavad mööda paid ,jalgu.
aga Ametnik2. märts 2018, 12:37
seda ju vajabki. See temale puhas rõõm.
elle4. märts 2018, 21:28
Näitabki juba. Väiksem tüdruk ütles telefonis "kasuisale", et see tädi ei ole hea tädi ja nüüd ei lasta lastel enam koju helistada ja "kasuisa" telefoni ei võeta samuti vastu.
1. märts 2018, 17:19
Ja sotstöötajad püüdsid selgeks teha et just seal lobudikus on lastel parem, kus võõrasema töötu ja laste isa, kes pole lastest väljagi teinud, hakkab toredaks issiks lastele
Vaadake Kodutunde osa 142 Hooaeg 6 4.04.2016 20:30 saadet Lianaga, igati kena uus pere tal ja said ka korraliku remondi.
No2. märts 2018, 11:45
kui laste emale oli laste isa sobiv, siis kindlasti ka lastele. Mis siin teistel seletada.
Kurb1. märts 2018, 12:06
Iga kord kui ma nende lastele mõtlen tuleb mul nutt peale, põhimõtteliselt lastekaitse viskas lapsed sellel raskel hetkel julmalt omast kodust välja ja ei jätnud mitte kedagi kellele nad saaksid toetuda. :(
.1. märts 2018, 13:35
Ära hüsteeritse! Kui midagi öelda on, siis moodusta normaalsed ja arusaadavad laused. Tõmba oma emotsioonid maha ja lõpeta lastekaitsjate sõimamine.
Kui kõiki neid inimesi tunned, siis räägi asjast, Allahi poole võid omaette kummardada.
Kurb1. märts 2018, 12:06
Iga kord kui ma nende lastele mõtlen tuleb mul nutt peale, põhimõtteliselt lastekaitse viskas lapsed sellel raskel hetkel julmalt omast kodust välja ja ei jätnud mitte kedagi kellele nad saaksid toetuda. :(
nähtud!1. märts 2018, 12:00
Avalik huvi on ainus, mis midagi muudaks! Seega olgem nelja jalaga kogu aeg selle teema seljas, kuni lapsed on seal,kus neil ON PAREM!
1. märts 2018, 11:01
Kallis Õhtuleht!1. märts 2018, 10:21
Võiks ja lausa peaks ennast ennem seadusega kurssi viima. LASTEKAITSETÖÖTAJAL EI OLE ÕIGUST KELLELTKI LAST ÄRA VÕTTA VÕI ÄRA VIIA. SEDA OTSUSTAB KOHUS!
See on ju vale info ja sama hea kui laimamine!
Mis ÕL siia puutub?1. märts 2018, 10:42
Artikkel avaldati Eesti Ekspressis - eks sa loe läbi, saad ehk asjast aru!
arvamus1. märts 2018, 11:54
Kahe esimese lapse isa (või tolle sugulased) võis lapsi omale tahta ja too viimane mees esimesi lapsi mitte tahta, kuna tal lihtsalt pole selleks jõudu!
naisuke1. märts 2018, 10:19
On selle kurva saatusega naise elu nüüd üksipulgi lahti harutatud ja kommenteeritud- ta eluajal, peale surma ja peale laste nn jagamist. Meie õigus ei ole teise saatuses nii alatul kombel sobrada. Aitab nüüd, laskem lastel eluga edasi minna. Laskem Lianal rahus puhata!
Praegu on jutt laste saatusest siiski1. märts 2018, 10:48
Ja seda, et inimesed on mures, näitab juba see, et lühikese aja jooksul annetati üle 27 tuhande euro raha PERELE.
Nüüd aga hakkab mingi laste jagamine ja raha jaotamine valdade äranägemise järgi!
Inimesed elavad kaasa. See pole mingi noore lahkunud naise elus sobramine!
Ja kust sa võtad, et ta saatus kurb oli?
Mõtle ise, mida sa siia kribad.
Rahas asi1. märts 2018, 11:02
Minu meelest ka jagatakse hetkel raha, mis lastega kaasa tuli, mitte lapsi, kus see kahe lapse isa varem oli. Aga kui raha lõhna tundis, hakkas tegutsema, 5600 euri ju lapse peale, ja vallal ka näpud sygelevad
to: 10:48 irwe1. märts 2018, 11:26
Kas saatus oli õnnelik ja rõõmus?
Ahah1. märts 2018, 11:28
et ei olegi sobramine, kui halvustatakse isegi tema kaalu, nägu, silmi, elus elatud päevi? Ja õnneliku saaytusega naine saab kannatadam halvustada, peksu, sõimu, 28 aastat elu... Mõtle ise, mida räägid!
arvan nõnnamoodi : kui lapsed tahavad isa juurde,siis1. märts 2018, 13:34
kena bioloogiline ja HOOLIV issi ain annab neile koslepi ja mõnuga
ei saa. Lianast jäid lapsed ja kuidas saavad kenad, inimlikud Ametnikud1. märts 2018, 12:30
jätta lastele oma harjunud kodu ja pere!
Mitte ei või.
Ametnik on ju võimas ja tark
Ootaks uut artiklit annetatud raha kasutamisest – annetajatel on õigus teada!1. märts 2018, 10:18
KODUTUNNE kogus annetusi SELLELE PERELE!
27 636 eurot ja 16 senti ja raha anti Väike-Maarja vallale, et isa saaks sealt vajadusel võtta.
See jääb nagu päris tähelepanuta. Nii olekski pidanud see summa sinna jääma, kuhu inimesed annetasid.
*
Uuriv ajakirjandus võiks käia laste uues kodus ja elamistingimused üle vaadata.
See 11 000€ - kas ka Iisaku vald kontrollib seda, nagu Väike-Maarja vald (Kodutundega otsustati, et suuremat summat otse isa kätte ei anta).
Kui selle raha eest nüüd hakatakse kohe maja kõbima (enne on kohalikud kirjutanud, et see pidi viletsas seisus olema), siis on küll selge, et vanaema sellepärast neid lapsi tahtiski.
1. märts 2018, 13:07
Just nii selle rahaga ongi! Et remont laste pärast ja lastetoad jne. Pärast pärisisa oma kõhuõega seal toas peremehed.
Õhtuleht võiks olla28. veebruar 2018, 23:25
siiski inimlikum,miks pannakse selle õnnetu,haige ja surnud naise näopilt artikli juurde,kui nii väga on vaja pilti panna,eks siis lisage laste ja isade pildid.
Peale sinu vist ei häiei see kedagi1. märts 2018, 10:23
See naine polnud õnnetu! Ta armastas oma peret ja lapsed (saatest nätud) väga armastasid oma emmet.
Surnud inimese pildi panek - mis siin kummalist on - artikkel ongi tema surma puhul kogutud annetustest ja tema laste saatusest.
28. veebruar 2018, 20:05
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
fdfgds28. veebruar 2018, 20:34
Inimesel oli süda haige. Arvan et kui sinul oleks ka süda haige siis sa oleks ka SUUUR!!!!
Loll Inimene oled!!!
mul ongi süda1. märts 2018, 07:22
haige,nii, et ära plähmi siin midagi.
07:22-le1. märts 2018, 11:56
Õelusest? Kurjus ei mahu enam sisse ära?
Haige2. märts 2018, 11:47
südamega nii vilkalt ei sigiks.
miks 28. veebruar 2018, 21:06
to:20:051. märts 2018, 10:35
Aga näita enda keha!
Kuhu jäi inimlikkus28. veebruar 2018, 19:40
Üks noormees kunagi ütles, et minu isa ei ole ole mees, kes minu eostas ja minu kasvatamises ei osalenud, vaid minu isa on mees, kes mind emal kasvatada ja hoida aitas ja tal oli jumala õigus.Ka siin on sarnane olukord olemas, bioloogiline isa ei aita lapsi ei rahaliselt ega kasvatamisega, vaid seda tegi lastekaitse töötajate sõnul täiesti võõras inimene, kes oligi isa eest.Mulle on täiesti vastuvõtmatu nende lastekaitsjate seaduse pügalates hammastega kinni hoidmine, kus ei ole mitte kübetki hummaansust ja inimlikkust.
28. veebruar 2018, 22:40
Igasugused sotstöötajad on tavaliselt kristlased. Pöörduge sinnapoole.
Kahjuks 1. märts 2018, 12:06
on vähemasti hooldustöötajate hulgas käitumiselt näiliselt "suurepäraseid" tegelasi, kuid sisemuses halastamatud manipuleerijad. Sellised rikuvadki ära selles vallas head tööd tegevate inimeste reputatsiooni. Üks niisugune on kogu oma elu olnud "osav" manipulaator ning siiani suudab petta sellise olekuga vanu inimesi ühes Tallinna lähivallas. Sellisel on "suurepärane", kuid läbinähtav, oskus lõhkuda inimeste elusid omakasu eesmärgil, ka töökaaslaste omasid, kuna talle on see oluline oma elu vajaduste täideviimisel.
Tekstist arusaamisega raskusi?28. veebruar 2018, 22:49
Lugesid natuke artiklit ka? Lastekaitse töötajad ei ole midagi sellist väitnud.
küsimus28. veebruar 2018, 19:09
kas meil on ametkonda, kelle töö oleks kontrollida, et antud juhul laste heaolu oleks parimal moel tagatud? mõni uuriv ajakirjanik võiks antud juhtumil silma pidevalt peal hoida ja teada anda
Lastekaitsjad...28. veebruar 2018, 19:29
....viisid 2 vanemat last nende isa juurde? Liana jutust Kodutunde saates tuli välja, et see mees oli vägivaldne joodik? Teine mees kasvatas neid lapsi mitu aastat juba, nad pidasid kindlasti teda oma isaks , on ka Liana vanemad ja õed-vennad, kes pidid aitama ja toetama laste kasvatamisel! Mis latekaitsjad sellised on, kes kohe nagu hagijad selle pere kallale tormasid? Kelle eest nad neid lapsi kaitsevad - heade ja kokkuhoidvate lähisugulaste eest?
aga sellepärast need laste kaitsjad lapsed sinna kupatavad,et28. veebruar 2018, 19:09
probleemist vabaneda .
>Pole lapsi, pole vaja riigi rahakotist miskit maksta . Kõik jääb kappi.
soe peast?28. veebruar 2018, 22:50
Kuhu sinna? Oma koju, oma isa juurde viidi.
isa,KES kasvatas neid 5 viimast aastat,kes neid hoidid ,on Janeki nimeline1. märts 2018, 09:25
mees.
Eostaja pole alati issi , vähemalt see pole nende vastu huvi üles näidanud. Ja kui lugeda seda issit ja tema peret tundvate ütlemisis, siis on lapsed sinna KUPATATUD ainult peksuks ja hävitamiseks.
Ei muud.
Soe oled1. märts 2018, 10:38
ise, kui nii mõtled! Ema, kelle juures olid elu aeg kasvanud, suri ja nüüd rebiti õest- vendadest ka lahti; kes siin soe on?
soojale1. märts 2018, 10:39
kus see OMA kodu ja isa varem on olnud?
IOIsakus ,oma elu ja õnnega1. märts 2018, 12:33
aga nüüd on raha aroooomi õhus
Muidugi,28. veebruar 2018, 17:48
See rahajagamine neile sotstöötajatele kindlasti meeldib,saab tàhtsa nàoga kontoris istuda ja füürerit mängida. Kuid laste probleemide korral tōeliselt abi vajad,pole kunagi abi saanud,parem kui neid üldse ei tülitata nende mugavuses
28. veebruar 2018, 22:42
peavad rahade kasutamise üle ecxeli tabelit, mitu lutti ostis ja mitu mähet kasutas.
tädi Iisakust28. veebruar 2018, 16:15
Oh kulla Eestimaa inimesed te ei tea kohe midagi!See laste isa Ain ei ole oma lastele maksnud sentigi
alimente,sest ta ei tööta ametlikult kuskil!Ainil on veel ühe naisega tütar kellest ta ei tee väljagi!Praegu elab naisega kes ei kasvata oma 14 aastast tütart ise!Maja kus need lapsed nüüd elama hakkavad on hõre nagu rikka inimese puu kuur!24 tundi peab olema seljas kasukas ja jalas vildid!Kohtutäiturid ei suuda tuvastada selle Aini töökohta kus ta mustalt töötab,et 3 last elatusraha saaksid!Väga must ja karm on selle pere elu!
oo jaa28. veebruar 2018, 17:32
Jutt täitsa õige,olen ise ka Iisaku inimene ja kiidusõnu selle perekohta küll ei ole
28. veebruar 2018, 17:56
Ja nüüd annab *lastekaitse* täiesti süüdimatult need lapsukesed selle logardi meelevalda?? Taevas halasta.
tean ja räägin28. veebruar 2018, 18:22
Taevas ei halasta!Nüüd tuleb kohe varsti jälle Kodutunne ja ehitab uue maja,sest seepraegune lobudik tuleb buldoosriga kokku lükata!Ja kohe homme peab Alutaguse valla sotsiaaltöötaja sinna koorma puid viima,et lapsed ära ei külmuks!
kuidas....28. veebruar 2018, 19:33
....selle Aini tausta lastekaitsjad pole uurinud? Liana rääkis ju Kodutundes, et see mees oli vägivaldne joodik ja nüüd peavad lapsed sellisega koos elama? Mis karistus see neile väikestele on? Valed inimesed lastekaitsjatena tööl!
just õiged,pole lapsi ,siis jääb ju palju-palju-palju raha omale alles1. märts 2018, 09:28
aga esialgu saan ainikene odavat läti viina prii pärast .
Ja Ametnikud hõõruvad rõõmust käsi. Tegime.Me oleme targad ja võimsad. Ära tegime.
28. veebruar 2018, 22:44
Ain hakkab saama laste pealt rahasid ja võõrasema vaevalt lastest hoolib.
miks peaks1. märts 2018, 12:35
ega temal neid vaja ole
?28. veebruar 2018, 16:06
Lapsed jäid emata.Anname isa kasvatada,lastel ju isa olemas.Kas lapsed üldsegi tundsid oma bioloogilist isa?
Vanemad lahutavad ja keegi kuskil lauataga otsustab,et laps hakkab nendel ja nendel aegadel olema seal vanema juures ja seal vanema juures.
Kus on lapse kodu ja kindlus,kui keegi kuskil muudkui otsusta ,aga keegi lapse käest ei küsi tema arvamust.Millised täiskasvanud inimesed nendest kasvavas?
küssale28. veebruar 2018, 22:45
Loe artiklit, siis targuta.
Mann28. veebruar 2018, 14:12
Jah, asjad ei käi alati tunnete ja õigluse järgi, vaid seaduse järgi. Kui laste bioloogiline isa on võimeline oma lapsi kasvatama, siis tal on selleks ka õigus. Eks sotstöötajad hoiavad asjal silma peal, loodetavasti. Igal juhul jõudu ja jaksu neile inimestele, kes nüüd emata lapsi kasvatavad. Loodetavasti ka isad ei unusta enda kohustusi laste ees. Kasvatada 5 väikest last on täiskohaga töö. Nüüd jagub ehk koormus võrdsemalt. Kas see variant ka lastele meeldib, seda praegu ei küsita. Alaealiste eest vastutavad nen
28. veebruar 2018, 14:24
Miks tehakse lastekahjulikud seadused? Sest laps ise ei huvita kedagi, kähku ja mugavalt asjad ülelpoole ja kogu lugu!
Mann28. veebruar 2018, 14:29
järg katkenud kommile - nende seaduslikud hooldamisõigusega vanemad.
28. veebruar 2018, 14:41
ÕL IT patsiga poiss on ilmselt ainult põhikooli lõpetanud. Kuidas on võimalik et täiesti tavaline arvamus ei lähe enam läbi vaid viskab musta triibu ette. Mis reeglistikust te räägite, kui ma küsin koos EE artiklis olevate inimestega et miks oli vaja nii kiiresti lapsed lahutada, sest nad pole veel leinastki jagu saanud.
Kass28. veebruar 2018, 13:47
Miks ei lastud lastel oma ema surmaga leppida tuttavas keskkonnas? Nii kiire eraldamine (peale ema surma) tuttavast keskkonnast ja lähedastest inimestest, tekitab paratamatult lastele väga suure trauma ja kes siis hiljem hakkab neid lapsi hingeliselt terveks tegema? Lastekaitse kisendab koguaeg, et laste heaolu on neile kõige tähtsam aga paraku selles juhtumis paistab asi küll mitte nii olevat. Nagu ennem keegi siin ütles, et lastele oleks tulnud jätta aega asjaga leppimiseks - nad oleks saanud ju kasuisa juures olla kuni suveni (siis kui kool läbi) ja alles siis oleks võinud nad nende bioloogilise isa juurte saata. Nii oleks kõigil olnud piisavalt aega, et asjaga leppida/kohaneda.
eesmärk on 28. veebruar 2018, 14:03
kergelt öeldes lastele hingelise trauma tekitamine. Lastekaitsele on lapsed ainult segav faktor.
28. veebruar 2018, 14:08
Nii on, kui lastakse otsustada mingil täispuhutud ninatargal!
Miks 1. märts 2018, 16:33
kustutatakse tõesed ja faktidele tuginevad kommentaarid hooldustöötajate kohta Eestimaa valdades? Kurb, kui niisugustel lastakse segamatult tegutseda, mätsides kinni salakavaluse ning manipuleerimise.
11 000 eurot, millele laste uue elukoha vald ihus hammast?28. veebruar 2018, 14:45
Ei lastud isegi kooli lõpetada, vaid torgati kohe ka uude kooli ning väga kiiresti käis vanast koolist dokumentide väljavõtt. Mehele määrrati lausa tugiisik. Või on siin mängus hoopis need 11 000 eurot, mida uus vald saab omale kasutada sellest Nilovi poolt vana kodukoha vallale ülekantud annetuste summast, kus igale lapsele oleks tulnud 5500 eurot. 2 last 11 000 eurot ja see kanti uuele vallale üle,
Oi kui jube1. märts 2018, 07:00
Selge see et sellest rahast tugiisik ja küttepuud kelleltki enda tuttavalt, jne.jne. hea kui lastele kilo kommi ostetakse.
Eino Taruk28. veebruar 2018, 13:14
LasteKAITSE? Kohtu alla anda tuleks need "kaitsjad". Nimeliselt netti riputada, elektroonilisse häbiposti? Kes teab nimesid, andke teada
Jah...28. veebruar 2018, 17:18
kahju kui inimesele on lusikaga antud ja kulbiga võetud...
Ei no on loll28. veebruar 2018, 17:24
Sa oled pisut koputada saanud? Kui keegi võõras mees suudaks enda sõnul sinu lapsi kasvatada, siis annad ka lapsed käest ära?
Jumal tänatud, et eestis on toimiv lastekaitse ja laste elukoht otsustakse seaduse järgi, st. lapsi ei võeta kergekäeliselt ära bioloogilistelt vanematelt. Eino taolised meeshüsteerikud on ilmselt ise pidanud lastekaitsele aru andma ja sellest ka see suur viha.
Õigesti ütled enda kohta1. märts 2018, 09:53
See nn võõras mees on viis aastat lapsi kasvatanud, "bioloogiline" pani lapsele alguse ainult ja rohkem teda ei huvitanud need lapsed ega nende ema.
Kolakat olevat ka andnud.
.......23. märts 2018, 17:34
Kes selle sigaduse lastele korraldas on Alutaguse abivalla vanem Kairi Sommer
Urrr28. veebruar 2018, 12:45
Ühe pere lapsi ei tohi üksteisest eemaldada mitte mingil viisil. Vastutusele võtta sotsiaaltöötajate kahjustav teguviis...
Sind ennast peaks vastutusele võtma28. veebruar 2018, 13:17
Sinu meelest on normaalne, et bioloogiliselt isalt võetakse tema lapsed, sest ema otsustas teise mehega veel lapsi saada? Elu võib vanemad lahku viia, aga Eestis on õnneks iga lapse põhiõigus elada koos oma bioloogilste vanemate ja vanavanematega. Alles siis, kui neid pole või ei suuda nad lapsi kasvatada, antakse lapsed lapsendamiseks.
Eestis on tuhandeid kärgperesid, kui kõik poolõed- vennad peavad koos kasvama, siis hakkame kommuune rajama.
kes võttis bioloogiliselt isalt, kallikene28. veebruar 2018, 14:05
see suur ja kena ain ise ei hoolinud oma järeltulijatest .
Aga nooh, örna südamega sallijad ja nn,laste kaitseinglid saavad ainile nüüd klobimiseks materjali .
Ei need lapsed keretäitest ilma enam jää.
icc28. veebruar 2018, 14:17
Kuidas siis õigus on, kui ema juurde ei tohtinud jääda?
iccle28. veebruar 2018, 17:19
Sa oled sooda või ei oska lugeda? Ema on surnud.
nuu,kas te oleksite1. märts 2018, 09:35
siis lapsed ema juurde jätnud ?
Hauda kaasa "
28. veebruar 2018, 11:11
Küllap siin lasterahad mängus ongi, et vanaema ja pärisisa tahavad nüüd lapsi kasvatada. Kui vanaema peres otsustaja, ju siis tema nõuandel isa sellega nõustuski.
28. veebruar 2018, 11:25
Kahjuks näen siin sama mõtteviisi.Esialgu haarame lapsec koos tahadega ja hiljem on vanade hooldajad omast käest võtta.
on28. veebruar 2018, 19:54
Väga loomulik ja loogiline, et ühe vanema kaotanud lapsi kasvatvad edasi biloggiline isa ja vanavanemad. Mõnest lurust, kes pole alimente makSnud saab karmi tõega silmitsi seistes üsna normaalselt lasetga haakam saav inimen. Ikkagi oma lihased lapsed. Ja kui isapoolne vanaema ka nema-vähem hakkama saav, on väga loomulik saata lapsed just päris omaste juurde. Vjalik on muidugi, et sotstöötajad hoiavad toimuval silma peal ja sead teevad ka õpetajad koolis.
nii ja naa1. märts 2018, 10:54
kui konkreetsesse loose süveneda, siis ... lapsed on 7 ja 8, kasuisaga koos elanud 5 aastat, mis sa arvad, kumb isa on laste jaoks hetkel rohkem oma, tuttav ja turvaline?
peale selle on nende peres veel väiksemad õed-vennad, kellega koos kasvatud. oleks veel, et elaks edasi samas asulas, lapsed saaks kohtuda nii kasuisa, õdede-vendade, kui sõpradega, käia edasi samas koolis jne.
seaduslikult on jah õige ja loogiline, et bioloogiline isa kasvatab, aga inimlik see küll ei tundu.
pärisisal ei jatku siis28. veebruar 2018, 11:27
Lati Paci jaoks raha ? Annetame.
raha28. veebruar 2018, 12:38
Kahe lapse lastetoetus + mittetöötava ema toitjakaotuspension on mõne meelest tõesti raha, mille abil lapsi kasvatada? Laste peale kulub ju kordades rohkem, mis jama siin pidevalt aetakse nende lasterahadega? See, mis annetustega laekus, on ju hoiul, seda ei saa niisama lihtsalt ära kulutada.
Kui laste ema sureb, siis loomulikult võtavad isa ja vanaema lapsed oma hoole alla, isa on selleks lausa seadusega kohustatud.
"mis annetustega laekus, on ju hoiul"28. veebruar 2018, 13:00
Algselt kanti kogu summa perele, siis oli vallaga selline kokkulepe, et vald jägib rahade kasutust. Ei pandud seda mingile HOIULE!
Kuidas Iisakul see rahade kontroll on, pole kirjutatud.
Väike-Maarja vald kandis Iisaku vallale 11 000 eurot, mis „Kodutunne“ annetustena nende jaoks kogus (5 500€/lapse kohta).
to: raha28. veebruar 2018, 14:19
Tõesti?
Ei kulu, igas peres ei ole toitjakaotust ega lastetoetust ka võtta, ja kasvavad ausad, töökad ning südametunnistusega rõõmsad lapsed.
raha28. veebruar 2018, 14:28
Raha on valla kontol, ei saa isa ega vanaema seda lihtsalt välja võtta ja ära kulutada. Küllap nad jälgivad, mis laste rahaga tehakse.
loodan28. veebruar 2018, 15:39
ja vallaisad28. veebruar 2018, 17:03
soidavad selle raha eest puhkama ja pärast öeldakse ei mäleta
tõesti tõesti28. veebruar 2018, 17:25
Mis lapsed sul on et sa lastetoetust ei saa? Pole Eesti kodanikud? Siis küsi toetust sealt riigist, kus nad kodanikud on.
1. märts 2018, 09:59
Väike-Maarja vald ja Nilov otsustasid, et raha hoitakse vallas ja jälgitakse, et arukalt kulutatakse.
Nüüd on see raha Iisaku vallale üle kantud ja pole teada, kuidas seal seda kulutatakse.
Kui maja nii vilets on, nagu kommentaarides kohalikud räägivad, siis vabalt võib see eluaseme korrastamiseks käiku minna.
Mis siis ikka.28. veebruar 2018, 10:57
eks tule siis jumala poole pöörduda, tema on kõiges pea süüdlane.
naisuke28. veebruar 2018, 12:03
Oma pea süüdlane saad olla ikka vaid ise...
Ja milleks pannakse siia28. veebruar 2018, 10:56
alati lisaks selle õnnetu haige naise turses silmadega pilt? Ei taha vaadata,liiga kurb on.Olge delikaatsemad.
;28. veebruar 2018, 11:12
pilt on ilus, silmad ka, aga müni ei näe ja mõni on kohutava iseloomuga.
kuna tal oli probleeme tervisega s.t. iga ausa28. veebruar 2018, 12:42
kommentaatori arust oli kadunud inimene simulant, siis ilma turseteta silmi lihtsalt ei ole
lugeja28. veebruar 2018, 10:45
See ju ise alles lausa laps.
28. veebruar 2018, 10:26
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Ei ole erinevate meestega28. veebruar 2018, 10:40
Noorena läks kodust ära, lapsed sündisid esimese elukaaslasega, kes temast ja lastest ei hoolinud.
Siis tutvus teise mehega, kes lapsed omaks võttis, koos elati viis aastat ja sündis veel kolm last.
Neist viimane nädal aega enne ema surma.
Imelik28. veebruar 2018, 12:04
on hoopis see, kuidas lubati noor ema pärast keisrilõiget juba 4 päeva pärast koju... ehk oleks saanud paljutki muuta...
tiia28. veebruar 2018, 12:30
Mida oleks saanud muuta?. Ega igat keisrilõiget ei pea südamekontrolli minema. Õppige meditsiini, kui tahate sellel teemal rääkida. Noor naine väsis , ei pidanud pingele vastu. Ennast pead kõigepealt ise hoidma.
ema neljale28. veebruar 2018, 12:42
See on täiesti normaalne aeg koju minna - minu 4-s laps sündis planeeritud keisrilõikega neljapäeva keskpäeval ja koju sain koos lapsega laupäeva hommikul. Ei luninud ega kaubelnud ennast koju. Minu kui ema enesetunne oli väga hea hea ja jaksasin lapsega toimatada kõik asjad probleemideta ning lapsel endal ka oli kõik korras. See ongi normaalne, et ema koos lapsega läheb siis koju kui arstid lubavad...
Naine28. veebruar 2018, 13:01
Oma kogemuste pohjal sain nädala vähemalt syste , et trombi ei tekiks.
to: tiia28. veebruar 2018, 14:21
Just nimelt_ ei olegi vaja meditsiinilist haridust, et seda teada...
n.28. veebruar 2018, 14:21
aga, näed, et kõik nii ei jaksanud!
to: 10: 2628. veebruar 2018, 10:43
Liina28. veebruar 2018, 10:45
Alati ei ole elu ühtemoodi kõigil...ja see palju ka kellega,pole kellegi asi
mõelge ja manage28. veebruar 2018, 10:48
aga ärge järgmist viinarallit maha magage
Kaks on jah mitu erinevat
oo28. veebruar 2018, 11:13
mis see viin siia puutub, ise liiga palju võtnud w
N28. veebruar 2018, 12:56
N28. veebruar 2018, 12:56
kahjuks28. veebruar 2018, 10:07
Sotsametnikud otsustavad uldse liiga palju.Kahjuks on nendest paljud eluvoorad ja harimatud tegelased.
#28. veebruar 2018, 10:36
Teisel eestil on sotsiaaltöötajate ja lastekaitsjatega alati mingi kana kitkuda. Ma saan aru, et te tahte vaid seda, et sots. oskaond raha annaks ja lastekaitse üldse teie vastu huvi ei tunneks, savi, mis olukorras lapsed on, kas nende eest hoolitsetakse piisavalt või mitte.
Tegeleks rohkem oma perega ja vähem sõimamisega, siis ei ole vaja nende kahe asutusega kunagi kokku puutuda.
28. veebruar 2018, 10:55
Miks antakse võimu nendele, kes sellega midagi mõistlikku peale hakata ei oska?
oskavad küll28. veebruar 2018, 12:43
võim on korralikel ja hoolivatel stalinistidel. eks nüüd saa nemad oma unistuse täita ja natsionalistid juba eos kutuks teha
`juba teie Lenini laulatatud naine N.Krupskaja oli suur1. märts 2018, 09:37
laste kasvataja, spetsialist
Vaatamata sellele, et tal endal polnud poolt poega ega tütart
Tige ema28. veebruar 2018, 09:58
Lastekaitse otsustas vanemad kohe noorematest lahutada? Kes on lastekaitse, et lahutab õed-vennad omavahel oma suva järgi? Ainult viimane sadist on millekski selliseks suuteline! Kui siiani kasvatas, majandas neid lapsukesi kasuisa, miks siis nüüd enam ei või ta seda teha? Sest mingi ninatark otsustab? Laste päris isa võib ka minna....ja jäädagi! Alates 10. eluqaastast võib laps ise otsustada, kelle juurde tahab jääda!
7aastane tüdruk ja 8aastane poiss28. veebruar 2018, 10:44
Nemad tõepoolest on liiga väikesed.
Oleksid ka minu arust võinud kasvõi kooli lõpetamiseni peres edasi elada.
Siis suve veeta oma Iisaku isa juures, seejärel alles küsida, kus neil parem on.
Ma vaatasin üht saadet perest ja lapsed olid väga toredad.
Kui perekonnas midagi viltu oleks, paistaks see ka laste pealt välja.
lol28. veebruar 2018, 11:37
küsida neilt kus parem? isegi kui kasuisajuures parem siis miks peab kasuisa neid kasvatama? tal puudub se kohustus
Ta tahab ise ... ja tahtis juba enne Kodutunde korjatud summat28. veebruar 2018, 13:14
Keegi ei kohustagi, ta on viis aastat selle perega elanud, ainukesena tööl käinud ja lapsi omadeks pidanud.
Tal oleks ÕIGUS vanematest lastest niisamagi loobuda, aga ta ei taha.
28. veebruar 2018, 14:26
Sain aru, et ta ise avaldas soovi selleks.
to: Tige ema28. veebruar 2018, 10:44
ju siis laste k a i t s j a t e l on honorar28. veebruar 2018, 10:50
olemas ,et kaitsevad na hoolega kellegi lapsendada sooviva tahtmisi.
Või lähevad vabatahtlikeks doonoriteks, ka see on võimalik stalinistidel. >Tegu ju ainult valgenahalistega . Ainult eestlastega.
%28. veebruar 2018, 11:01
Oled täis, vaimuhaige või ekrelane? Lapsed viiakse just ära lapsendada soovija juurest, tagasi oma bioloogilisele isale.
kus nn.bioloogiline isa elik usin treial enne oli ?28. veebruar 2018, 11:30
polnud teisest kippu ega kõppu .
28. veebruar 2018, 14:58
Lastekaitse arvas et kasuisa polnud u abielus, et äkki on vaja kuhugi laste pärast allkirja anda (muidugi kohe peale ema surma!) ja kasuisal pole selleks õigus. Kuidagi kiire oli neil lastekaitsjatel laste lahutamisega. Lapsed saavad uues koolis täieliku stressi, sest nad kaotasid ema, kodu, õed ja vennad ning ka oma kooli, kus neil sõbrad.
28. veebruar 2018, 18:01
Kuidagi väga kahtlane on kogu see lugu!
Tigedale28. veebruar 2018, 19:18
Sa vist pole seadustega eriti kursis.
See ema elukaaslane on seaduse mõttes lastele eikeegi.
Ja see 10-eluaasta jutt käib selle kohta, kui laste vanemad (seaduse mõttes) vaidlevad kohtus lapse elukoha üle. Mingi kolmas isik ei saa lihtsalt tulla ja öelda, et mina nüüd tahan laste eestkostja olla.
Kui lastel bioloogilised sugulased elus, siis hooldusõigus (eestkoste) läheb neile. V.a. juhul kui mingil põhjusel ei ole neid bioloogilisi sugulasi ebasobivaks tunnistatud.
Lastekaitse tegi kõik õigesti.
Kurb1. märts 2018, 12:48
on selle asja juures see, et lapsed iseenesest ei huvita mitte kedagi - peaasi, et paberimajandus korras oleks.
28. veebruar 2018, 09:54
Isa ei ole see, kes valmis teeb, vaid see, kes kasvatab ja olemas on. Seaduse silmis on see lause küll kahjuks kehtetu.
28. veebruar 2018, 10:05
Kahjuks jah, ja nüüd, kus rahad lastepealt tulema hakkavad, on issil kohe kohustused varnast võtta? See oleks räige kuritegu laste suhtes, kui need lapsed bioloogilisele isale antakse!
//28. veebruar 2018, 11:03
Raha "lastepealt" saab siiski see kasuisa. 5 lapse pealt väga kopsaka summa, 2 x rohkem kui ta palka saab.
Kui laps kasvab oma bioloogilise vanema juures on see ränk kuritegu lapse vastu? Sa natuke adud ka mida sa suust välja ajad?
kui see bioloogoiline vane m pole seni28. veebruar 2018, 11:31
hoolinud oma lastest,siis nüüd ahvatleb rahaline abi ??? Kena,
28. veebruar 2018, 11:47
Kus see bioloogioline enne oli ja laste ema just ei kiitnud ei seda isa, ega ämma, kes nüüd aasta lapsevanemateks on hakanud!
28. veebruar 2018, 15:01
Need lastekaitsjad jooksid ju kohe laste isa juurde küsima, kas ta ei tahaks lapsi oma juurde võtta ning ähvardasid kasuisa, et ega kohtusse ei tasu mina, sest kohus mõistab nad nagunii oma isale. Kui said isalt nõusoleku, olid lastekaitsjad väga kärmed lapsed ära viima.
28. veebruar 2018, 18:03
See on rohkem kui kahtlane tegutsemine nende n.n. lastekaitsjate poolt! Keegi peaks uurima seda sigadust!
?28. veebruar 2018, 09:35
Nii,et keegi tädikene kuskil kontoris otsustab,kes ja kuidas peab elama?Kas keegi laste peale ka mõtleb?Ema nad juba kaotasid ja nüüd peavad nad isast ka ilma jääma? Kus on õiglus?
??28. veebruar 2018, 09:42
Aga miks peab laste bioloogiline isa oma lapsed kaotama? Sest teine mees tahab neid ise kasvatada? Viie lapse pealt saab riigilt 1000 eurot, rohkem, kui ta iial seal poe kassas palka saaks. Muidugi on ta laste endalejätmisest huvitatud. Lapsed pole mingid asjad, et ah, jätan endale- nad on vaja suureks kasvatada, nende eest on vaja asju ajada. Võõral mehel ei ole selleks õigusi ja laste pärisisa ei loobu lastest. Mis siin arusaamatuks jääb? Vägisi lapsed pärisisalt ära võtta?
to: ??28. veebruar 2018, 09:49
MIKS TA SIIS NAD JUBA AASTAID TAGASI KAOTAS?
Ära karju28. veebruar 2018, 09:59
Isa ei ole lastest loobunud ega lapsi lapsendamiseks andnud. Lapsed käisid tal külas ja nad suhtlesid . Kas ema oleks pidanud korraga kahe mehega koos elama või kuidas neid lapsi lahkumineku korral jagama oleks pidanud? Lapsed jäid siis ema juurde, nüüd lähevad tagasi oma isa juurde.
..28. veebruar 2018, 10:45
ja ema saatus ka oli ette nhtud? Ei olnud ju.
mnjaa28. veebruar 2018, 10:46
Kuidas tagasi saab minna, kus ei ole oldudki
28. veebruar 2018, 10:15
Lastekaitse ja sots on küll viimased, kes midagi õiglusest teavad.
Pille28. veebruar 2018, 09:29
Kurb et jumal sellisele naisele lapsi andis, vaesed õnnetukesed
7728. veebruar 2018, 09:43
Iga laps on muidugi rõõm, aga need täiskasvanud nende ümber on küll kõik kahtlased. Vana Naistevahetuse saade tasub üle vaadata, seal see pere osales. No selline nukker saade pigem...
naise elu28. veebruar 2018, 09:51
oli nukker, mitte saade! Vahet ikka hoomad?
.28. veebruar 2018, 10:01
See oli ikka tema otsus- teismelisena lapsi saama hakata ja mitte koolis käia. Ja ega teistel polegi selle otsuse kohta midagi öelda, lihtsalt lastest on kahju.
Pillele28. veebruar 2018, 09:50
Sa vaene ja rumalukene!
ei saa aru28. veebruar 2018, 09:11
Mis isa see kahel esimesel on. Palju ta lapsi toetas kui nad ema juures olid. Janek oli see kes tõi raha koju et oleks kõik olemas. Mida see Ain oma laste heaks teinud on. Midagi.
Vaesed lapsed kaotavad ema ja nüüd ka vennad ja õe.
Kuhu see eesti riik oma seadustega jõuab. Häbi on olla eestalne kui vallas on sellised inimesed.
Janek on neile lastele rohkem isa kui Ain.
Artiklit lugesid?28. veebruar 2018, 09:20
Janek on lastele võõras inimene- emotsionaalselt vo mitte aga tal ei ole mingit õigust teha lapsi puudutavaid otsuseid, anda allkirju jne. Kuidas sa asjaajamist ette kujutad?
Laste pärisisa lastest ei loobu ja soovib neid kasvatada. Kui sinu lapsed kasvaksid su exkaasa juures ja ta sureb- annaksid ka oma lapsed võõrale?
Üksik mees, kellel on olnud probleeme alkoholi ja vägivallaga ähvardamisega ei saa hakkama 5 lapsega.
Võik sellised eidelikud emotsioonid (kes on rohkem isa ja kui häbi on olla eestlane) endale hoida ja mõelda laste huvides.
...28. veebruar 2018, 09:35
Ja kas see Ain on parem?
Liana ootasteist last kui Ain teda peksis.. Jube muster isa see Ain.
Kui minu lapsed on harjunud teises peres rohkem kui minu kaaslane surem ja peavad kasuisa isaks siis et lahutaks ma neid oma venadest ja õdedest vaid oleks olemas neil.
Ja nii palju kui kuulda on siis Vanaema tahtis neid rohkem sinna kui see super isa Ain.
Ähvardamine üks kord, kui purju jõi ja sai karistatud28. veebruar 2018, 09:38
Eks kohalikud teavad paremini nende elu.
Saates küll Liana rääkis temast armastusega ja kuidas siis võõras on, kui viis aastat on neid lapsi kasvatanud ja omaks pidanud?
Kui nii poleks, siis oleks hoopis hea meel, et võõrsatest lastest lahti saab - aga ei ole ju!
Jäta emotsioonid kõrvale28. veebruar 2018, 09:51
Mul on lihtne küsimus- mis õigusega sa tahaksid bioloogiliselt isalt tema lapsed ära võtta? Oletame, et mõlemad mehed tahavad tõesti neid lapsi kasvatada, miks bioloogilisel isal selleks õigust pole?
kas28. veebruar 2018, 10:07
esikohal ei peaks olema lapsed, mitte isa ja kasuisa õigused?
kas28. veebruar 2018, 10:08
esikohal ei peaks olema lapsed, mitte isade õigused?
to Artiklit lugesid? / 09:20, 28. veebr 2018 28. veebruar 2018, 11:28
Kui Janek, ehk Liana viimane mees, on 2 vanemat last lapsendanud, siis Ainil , ehk Liana esimene mees, ei ole seaduse silmis mingeid õigusi, olgugi et bioloogiline isa.
bioloogilisel issil ainil on vaja28. veebruar 2018, 11:38
peksukotte .
Ja need ta siis saab. Lapse ra ja kad koduta ja hooleta, aga selle korvab keretäis.
Nad ei olnud abielus ja mingit ametlikku lapsendamist polnud!28. veebruar 2018, 13:32
Ta lihtsalt võttis lapsed omaks!
Kas pärisisa rahaliselt toetas, et tea - sellest pole artiklis kirjutatud.
Igatahes lastega tal suurt kokkupuudet polnud, on mainutud vaid, et olid suvel kuu aega Iisakul. Tundub, et vanaema korraldab neid asju. Kust nüüd isal see suur lapsearmastus tuli, kui omal ajal rasedanagi kolkis noort lapseema.
kui biol. isa ei salligi lapsi?28. veebruar 2018, 13:59
ja on lastele vastik.
28. veebruar 2018, 14:14
Jah peavad lapsed esikohal olema, aga selles loos lastele küll ei mõelda, kohe jube kiire pärast ema surma uus trauma neile peale lajatada!? Kes nii käitub? Viimane sadist ja lastevõõras indiviid!
...28. veebruar 2018, 14:42
isalt polnud mingit toetust.
kohalik28. veebruar 2018, 17:15
Kas see on mingi isa ,kes teeb lapsi eri naistega,aga ühtegi toetada ei taha?Vaevalt keegi tahaks sellise isaga koos elada.Juba see Naistevahetuse saade oli õudus kuubis.kus see Ain oli selles koledas elamises ja milline ta seal välja nägi.Ja nüüd peavad lapsed seal elama.Jube.Kas lastekaitse on bioloogilise isa juures kodus käinud ja on kindel,et lapsed saavad elada normaalsetes tingimustes.
kas lööte selle Janeki kasti selle eest ,ta alatult ja häbematult 1. märts 2018, 09:40
aitas kasvatada KÕIKI lapsi,kes surnud noorikul olid olemas. Et ta neid pidas oma põnnideks
28. veebruar 2018, 09:49
Seal lastekaitses istuvad kari tähtsusttäis südametuid aferiste, neile pole kunagi laste endi heaoli kordaläinud, ikka teevad nii, nagu kõigile halvem!
Sina ka ära hüsteeritse28. veebruar 2018, 10:05
Kujutad ette vastupidist teemat - Bioloogiliselt isalt võeti vägisi ära tema lapsed ja anti teise peresse kasvatada.
Neil harvadel kordadel, kui lastekaitse võtab lapsed ära joodikutelt ja eluheidikutelt, on kommentaarium täis sõimavaid inimesi, kes süüdistavad lastekaitset pere lõhkumises. Antud juhul pole teada, et bioloogiline isa oleks joodik või ei suudaks oma lapsi kasvatada. Miks tal selleks õigust ei ole?
Enne kui siin neid meelehitlikke kiljatusi toodad, vasta ,miks lapsed oma isa juures kasvada ei tohi?
//28. veebruar 2018, 10:38
Sul on ka kurvad kogemused? Normaalne pere ei puutu kunagi kokku ei lastekaitse ega sostoskonnaga. Kui nii suur viha on, siis ilmselt nad on sinu pere vastu huvi tundnud ja kindlasti mitte põhjendamatult.
28. veebruar 2018, 10:47
Paraku ei näidanud ta siiani üles ka entusiasmi nende kasvatamisel, toetamisel!
Tõesti?28. veebruar 2018, 11:11
Tõelist entusiasmi näitas see-eest üles kasuisa, kes ähvardas laste kuuldes nende ema ära tappa.
Minu meelest on need mõlemad isad kahtlased ja pered peaksid olema sotsiaaltöötajate ja lastekaitse kõrgendatud tähelepanu all.
Kuule, 10:05! Kellest ja millest sa räägid?28. veebruar 2018, 13:39
Kes sellelt bioloogiliselt isalt neid lapsi ära võttis? Liana oli ise peaaegu laps, see mees lastest ega temast ei hoolinud ja ta pidi sealt ära tulema.
Teine mees võttis lapsed omaks ega teinud vahet võõrastel ja omadel. Sa otsi see vana saade üles.
Mina üldiselt ei poolda, kui lapsed sünnivad enne, kui perekonnaelu paigas on, aga need lapsed ju väga armastasid ema ja olid muidu toredad. Ka kukunud vilets elamine oli seal puhas ja korras, mitte nagu mõnel teisel, kus ruumid lihtsalt segamini on, pesemata nõud jm isegi siis, kui kaameratega kohale minnakse.
teie armas ain ei tahtnud neid ise, ise loobus.28. veebruar 2018, 14:12
miks te sallijad ,kisendate,et ära võeti`
Mäletate ,kuidas te vaimustusest röökisite,kui teie urmas peksis üht venekeelset meest ja tema autot kurikaga. Tegi kurikale liiga .
to sina ära hüsteeritse28. veebruar 2018, 15:08
Kas lastekaitsjad oma käitumisega mitte ise pole mingis hüsteerias. Normaalne oleks lasta lastel kool ära lõpetada omas koolis, siis suvi ja alles sügisel uude elukohta ja kooli. Nüüd lajatati oma tsinovliku "laste kaitsega" lastele uus trauma.
Võiks1. märts 2018, 10:17
Võiks ja lausa peaks ennast ennem seadusega kurssi viima. LASTEKAITSETÖÖTAJAL EI OLE ÕIGUST KELLELTKI LAST ÄRA VÕTTA VÕI ÄRA VIIA. SEDA OTSUSTAB KOHUS!!
aga Janek ahistas neid treiali maha jäetud kutte28. veebruar 2018, 11:37
Janeki juures oli neil oma kodu . See ju lausa kurjast, V´aene ain meisterdas hoolega, ega tema süüdi ole, te keegi süüa ja riiet ka vajas,
muumimamma28. veebruar 2018, 08:59
onjah nende sotsidega üks jama koguaeg,ozz tõstab aktsiisi,järgmised lahutavad lapsi teineteisest ,mõtetu punt sotse ka sotsiaalametnikud !
Ära hüsteeritse28. veebruar 2018, 09:23
Sa ei tee vahet sõnadel sotsiaaldemokraadid ja sotsiaaltöötaja? Sul on peas midagi nihkes? See sots töötaja võib vabalt olla su iidolpartei, EKRE, liige.
Ekrelased on just sellep poolt, et lapsed kasvaks oma peres ja laste andmine võõrastele ei tule kõne allagi.
Kuidas saab lapsi kasvatada keegi, kes on neile võõras mees? Allkirjagi ei saa anda.
Palju neid allkirju vaja anda on?28. veebruar 2018, 09:40
Lapsed varsti juba suured.
Kas kahe vanema lapse isa mingit raha maksis neile? Sa ehk tead?
Kuu peal elad?28. veebruar 2018, 10:12
Või arvad, et võõra lapsega saab arsti juures käia, tema tervise kohta infot küsida , teda kooli registreerida, vaktsineerida, välismaale ekskursioonile saata, lapsele dokumente ja pangaarvet teha?
Et sul nagu suva, kes su laste eest otsustab ja allkirja annab- sina või naabrimees?
miks ta pidi28. veebruar 2018, 12:47
tema ei teadnud neist eriti kedagi
to Ära hüsteeritse28. veebruar 2018, 15:11
Kuhu ta pidi kohe neid allkirju andma? Miks nii kiireks läks? Kas 11 000 eurot mis uuele vallale üle kanti, tundus väga magus?
Laste jagamisest ja rahast28. veebruar 2018, 08:58
Liana viimane elukaaslane Janek on kõiki lapsi kui omasid kasvatanud ja ütleb, et saavad hakkama. Viimane laps sündis enne ema surma. Janeki ema on nende juurde kolinud ja väike poiss kasvab jõudsasti ning on hoolitsetud.
Kodutunne korjas pere jaoks 27 636 eurot ja 16 senti.
Raha anti Väike-Maarja vallale, arvestusega iga lapse kohta 5500 eurot.
„Kui lastel on raha vaja, siis saab isa seda sealt küsida. Muidu hakatakse võib-olla igasugu träna ostma,“ ütleb Nilov.
Kuna abielus ei oldud, siis otsustati kaks vanemat last bioloogilise isa kasvatada anda, kes elab Iisakul. Juba on neil uus kool ja dokumendid vormistatud.
Väike-Maarja vald kandis Iisaku vallale laste jaoks üle ka 11 000 eurot, mis „Kodutunne“ annetustena nende jaoks kogus.
*
Põhiprobleem on siiski selles, et õed-vennad lahutatakse. "kodutunde" saates ju ema kiitis oma viimast elukaaslast, et algusest saadik peab lapsi omadeks ja armastab neid. Esimeste laste isa ja ämma kohta ta head ei rääkinud.
Kui kühveldaski, 28. veebruar 2018, 09:14
... siis ülekantud summa on teada ja see ei puuduta praegust probleemi.
Rahast tähtsam on siiski see, et õed vennad lahutatakse: kaks vanemat oma bioloogilise isa juurde.
Raha käib lastega kaasas.
Nilovi kohta on teine artikkel, kommenteeri seal:
"Annetustel põhineva saate "Kodutunne" produktsioonifirma ostis 295 000 euro eest maja, kus elab ettevõtte omanik".
noh, antud juhul28. veebruar 2018, 12:48
ei puutu see asjasse. tee mõned klõmakad ,äkki saad sotti
vähem emotsioone28. veebruar 2018, 09:47
Lapsed võetakse oma pärisisalt ära ikka siis, kui selleks on põhjust. Hetkel nagu ei ole.
Kas me tahame seda, et laste äravõtmine bioloogilistelet vanematelt käibki lihtsalt sõrmenipsuga? Ema teine mees ütleb- andke mulle ja bioloogilisel isal lastakse lihtsalt paberile allkiri anda. See ei ole mingi autoost, et allkiri alla ja uude peresse.
kas28. veebruar 2018, 10:57
nagu ei ole või nagu on?
hetkel28. veebruar 2018, 12:04
on siiski see lugu keerulisem, kui sinu kommentaarist tundub.
* lapsed elasid koos ema, õdede-vendade ja kasuisaga, kes kasvatas neid nagu oma lapsi.
* ema suri peaaegu kohe peale viimase lapse sündi.
* beebi ja veel kahe lapse vanaema kolis pere juurde elama, nii et seal peaks kõik kontrolli all olema.
kui lastel on hetkel kõik hästi, siis võiks neile anda natuke aega ema kaotusega harjuda. muidu on tõesti jõhker - kõigepealt jääda ilma emast, siis eraldatakse õdedest-vendadest, sõpradest, kodust jne.
keegi siin juba pakkus varianti, et laske lastel kooliaasta lõpuni samas koolis käia, siis suvel pärisisa juurde pikemaks, et oleks aega harjuda nii uue pere, kui õdedest-vendadest lahusolekuga. koolivaheajal lihtsam ka kasuisale külla sõita, kui igatsus peale tuleb, on nad ju ikkagi 5 aastat koos elanud ja 7 aastasele on see peaaegu kogu elu...
ja veel küsimusi, kas sellel pärisisal on uus elukaaslane? kui jah, siis millised on tema ja laste suhted? kui ei, siis kas isa on valmis üksi kasvatama kahte alaealist last? mida lapsed ise arvavad ja tahavad?
bioloogilisel isal on õigus28. veebruar 2018, 12:49
kasutada neid nagu peksukotte .Noh, mõnule makstakse ju peale ja kui palju on tal toetajaid.
28. veebruar 2018, 15:15
Miks laste isa ise ei teinud kohe algatust et lapsed omale saada, vaid selle algatuse tegid hoopis lastekaitse töötajad, kes jooksid laste isa juurde küsima a la kas tahate lapsi oma juurde?
pärisisa on Janek,kes lapsi hoidis ja kasvatas28. veebruar 2018, 15:45
ain on ainult bioloogiline issi ehk meisterdaja,kes just hoolimisega ega kasvatamisega ei hiilanud.
28. veebruar 2018, 09:51
Ma ei usu ilmaski, et see raha lasteni jõuab ja milleks üldse see raha vallale kanditi?
28. veebruar 2018, 15:17
Oli kuulda et isegi matused tegid nad oma raha eest. Nilov oleks võinud osa annetusest siiski matusekuludeks neile annetada. Nüüd peab vallalt kerjama, et milleks seda raha tahetakse kasutada ja vallaametnikud muidugi peavad enne mitu koosolekut, et kas ikka anda neile raha või mitte anda.
28. veebruar 2018, 15:12
Ämmamoor ihub hammast 11 000 euro peale?
minu teada...28. veebruar 2018, 08:51
... ei tohi ühe pere lapsi lahutada. Ja kui isa on olemas... Oli ju keegi elukaaslane? Ei saa üldse aru.
Võib küll, sest nad polnud abielus ja seaduse silmis on Janek lastele võõras inimene28. veebruar 2018, 09:18
Kaks esimest last on teise mehega, viis aastat on kõik elanud koos viimase mehega, kes lapsi omadeks peab.
Bioloogilise isa õigus oma lastele, kuigi on harva kohtunud.
NII VASTUOLULINE28. veebruar 2018, 09:22
Lapsedpeavad võõrast oma isaks, neil on pärisisa olemas! Mis tähendab päris ja mis tähendab see, kes reaalselt on olemas?
naisuke28. veebruar 2018, 09:25
kui HARVA KOHTUNUD, kas siis armastab ja tahab neid lapsi?
Ja neid ei kaitse enam keegi, kui ema ei ole.
Üks pauk teise järel_ ema kaotus ja perest lahutamine?
Kes siin appi tuleks?
Riiki ja seadusi siin ka ei ole!
ahahh28. veebruar 2018, 09:46
Kus siis see bioloogiline isa varem oli, mõtteküsimus ikkagi?
28. veebruar 2018, 09:52
See kasuisa saab lastele eeskostjaks hakata!
Siis, ...28. veebruar 2018, 10:20
... kui bioloogiline isa loobub lastest.
Nii on artiklis kirjutatud.
üks kasvatab28. veebruar 2018, 12:51
teise treituid ja meisterdatuid. Nii lihtne on lugu. Eks lapsed peavad seda Janekit oma isaks ja kodu omaks. Aga noh, seltsimehed teavad alati paremini.
miks ta peaks loobuma suuurest28. veebruar 2018, 12:52
sissetulekust. mõtelge ise, lätlaste odavat viina saaks selle eest paraja portsu
28. veebruar 2018, 18:07
Milleks üldse mingit nõusolekut sellelt bioloogiliselt küsida, kui ta pole kunagi hoolinud ei lastest, ega Lianast??
Tundub28. veebruar 2018, 09:26
et sa ei saa tõesti midagi aru. Loe artiklit enne kui mingi segase kommentaari postitad.
Vanemate laste isaga polnud ka abielus, teine mees pidas peret ülal28. veebruar 2018, 09:45
Nii Väike-Maarja kui Iisaku ametnikud hakkasid uurima, kas oleks võimalik, et Liana kaks esimest last läheksid elama hoopis oma isa Aini juurde Iisakule.
„Janek on suuremate laste jaoks mitte keegi – kui on vaja anda laste eest allkirja või midagi, siis Janek ei saa seda teha. Nad polnud isegi abielus,“ selgitab Väike-Maarja valla sotsiaalosakonna juhataja Ene Kinks. „Oleksid nad olnud abielus, siis oleks ta olnud kasuisa, kuid laste pärisisa elab ja soovib neid kasvatada.“
Ametnikud sõitsid Iisakule ja veendusid, et isa Ain on nõus olema lastele ka päriselt päris isa ning lapsed on sinna oodatud.
Janek mõistis seda otsust, kuid samas ei mõistnud ka – miks nii ruttu?
Huvitav, et on pandud koopia artiklist, et asja selgitada,28. veebruar 2018, 10:21
... aga selle panijale laotakse miinuseid :-)
Tase28. veebruar 2018, 10:59
ametnik sõidab kohale, ajab 10 minutit juttu ja VEENDUB?
aga Ametnik hoolib lapse28. veebruar 2018, 12:54
ra ja k a t e s t.
Bioloogiline issi ju armastab , see rumal Janek ainult kasvatas ja hoidis lapsi
28. veebruar 2018, 15:20
MIda see Ene Kinks FIE-na tegi?
28. veebruar 2018, 10:49
Isegi, kui sedus lubab, on see ikkagi sadismus. Lastel on niigi ääretult valus kaotada emaa ja nüüd veel *lohutuseks* eraldatakse nad omavahel?
aga minu teada28. veebruar 2018, 10:58
on elukaaslane ka isa!
tiia28. veebruar 2018, 08:46
Tõesti kahju, aga elu ei ole alati kerge. Laste isad olid erinevad ja ma arvan, et viimase lapse isa ei jõua üksi kõike viit last kasvatada.
Ei jõua kõiki kasvatada?28. veebruar 2018, 09:04
Isa ise ju nii ei arva. Ei arvanud ka enne, kui Kodutunne raha koguma hakkas!
Naine ei käinud ka enne tööl, oli lastega kodus.
Vanemad lapsed ju kasvavad ja aitavad koduses majapidamises.
Vaatasin saadet, olid toredad lapsed.
"Nad elasid Lianaga koos viis aastat ning Janek kasvatas Liana lapsi nagu enda omi, vahet ei teinud", seisab artiklis. Lapsed ei saa veel õieti arugi, et ema enam tagasi ei tule.
?28. veebruar 2018, 09:29
Et siis iga võõras mees võib su lapsed endale võtta ja öelda- ma jõuan neid kasvatada küll. Saad aru, et tal pole lastele mingeid õigusi, neil on oma isa olemas, kes soovib neid kasvatada. Miks ta peaks oma lastest loobuma?
Janekil oleks muidugi tore saada 5 lapse eest riigilt raha aga nii see päris ei käi, et võtad lihtsalt lapsed endale. Nad pole mingid varjupaiga kassid ja ka seal peab paberile allkirja andma. Sel kasuisal pole isegi õigust oma laste eest allkirja anda.
Mis raha Janek laste eest saab?28. veebruar 2018, 09:50
Lapsed tahavad ju süüa ka. On ta ka seni kõiki kasvatanud, ema oli ju lastega kodune.
Samahästi võiksid oletada, et see Iisaku isa tahab seda 11 000 eurot?
"7aastane tüdruk ja 8aastane poiss on siiski isa ja vanaemaga suhelnud. Suvevaheajal olid nad terve kuu Iisakul. Tõsi, möönab Kinks, ülearu palju lapsed isaga suhelnud pole."
Terve kuu siis! Aga oma väikseid lapsi koos naisega omal ajal ei tahtnudki!
terve KUU, 31 päeva !!!!28. veebruar 2018, 12:56
aga 5 aastat on selle suure ja pika aja kõrval kui kärblase mustuse kuhi
Tõsi, möönab Kinks, ülearu palju lapsed isaga suhelnud pole28. veebruar 2018, 15:22
Ja Kinks arvab et laste isa armastab oma lapsi ja on nõus neid täisealiseni kasvatama ja eluks ka haridust andma ning koolitama.
lastelt oleks pidanud küsima28. veebruar 2018, 09:54
28. veebruar 2018, 10:10
Võib-olla jõuab, meie ei tea seda!
m28. veebruar 2018, 08:34
mis selle artikli mõte siis nüüd oli?
Vist sellepärast28. veebruar 2018, 09:09
Nilov saab siin sõna, et mingi osa rahast vist lasteni jõudis!?
Nilovil pole laste saatusega mingit pistmist28. veebruar 2018, 09:20
Kas on võimalik, et mõni inimene üldse aru ei saa, millest jutt on?
on küll, aru ununes28. veebruar 2018, 12:57
koos taaraga Lätti. Katsu millestki sotti saada-.
Maamiis28. veebruar 2018, 08:22
Korjati ju hunnik raha toetuseks.Nüüd tahavad sotsiaalametnikud sinna " küüsi taha saada"?
Raha on vallas, arvestusega 5 500 lapse kohta28. veebruar 2018, 09:06
Isa saab sealt igal ajal küsida. Vald ei kasvata lapsi!
Mis need sotsiaalametnikud siia puutuvad?
28. veebruar 2018, 09:38
Raha saab kasutada vaid sotsiaalametniku nõusolekul! Iga kord uus avaldus täpse kirjeldusega, kuhu ja palju!?!
vaata vaid28. veebruar 2018, 09:52
vaja on osta WC paberit, väiksele lutti jne ja selleks peab vallast nõusoleku saama, täiega haiged
ametnikel28. veebruar 2018, 09:55
on ka raha vaja. ja kui ma juurde kannan nüüd, siis lapse kohta ikka 5 500?
3x nõme28. veebruar 2018, 09:56
sots ametnik kasvatab? ja isa käib uue luti ja mähkme raha vallast küsimas?
miks?28. veebruar 2018, 10:02
isale raha jaopärast antakse, kas puudub usaldus või milles asi.
selleks28. veebruar 2018, 10:18
usaldus ei puutu asjasse, väga lihtne on püüda lastele ema kaotust kompenseerida ja neid lohutades kulutada raha tegelikult ebavajalikele asjadele. kui pere muidu toime tuleb, siis las parem olla see raha n.ö. ootamatuteks kulutusteks.
Pole öeldud, et jaopärast28. veebruar 2018, 10:34
Nii on ju parem, kui keegi veel vaatab, et otstarbekalt raha kasutatakse.
Loodetavasti ka "pärisisa" vald teeb seda
Tihti peost suhu elav inimene ei oska sülle kukkunud suurema summaga arukalt ringi käia. Mul tuttava vanavanemad näiteks said korraga rahasüsti, tegid alaealistele lapselastele kahetuhandesed pangakaardid kohe ja ostsid kalleid asju, mida neil vaja polnud. Raha sulas praktiliselt kohe ja elasid ikka nagu näljarotid edasi.
See ei pruugi selle laste isa puhul muidugi nii olla.
sotsAmetnikud jagavad 28. veebruar 2018, 12:57
vast iki oma bajadused ka mängus.
Ametnike vajadused ka28. veebruar 2018, 12:58
28. veebruar 2018, 15:25
Idiootlik on hakata sotsiaalametnikule aru andma, milleks raha on vaja. Mingi proua hakkab siis kamandama, mida tasub lastele osta ja ida mitte. Nagu mingi füürer.
"las parem olla see raha n.ö. ootamatuteks kulutusteks."28. veebruar 2018, 15:28
huvitav et matused ei olnudki sotsiaalametnike jaoks ootamatud kulutused, vaid pere pidi ise oma rahadega matma.
tiia1. märts 2018, 17:02
Me matame ikka oma lähedasi oma rahadest. Raha korjati laste jaoks ootamatuteks kulutusteks. Vald andis matusetoetust valla rahadest.. Raha peab ikka lugema . Kergelt saadud suur summa oleks pere käes kohe kulutatud.
tea1. märts 2018, 17:03
Peabki aru andma. Siin pole midagi idiootlikku, see on annetatud raha, mitte pere raha.