saab süüa, mitte juua. Ja süüakse erinevalt. Mõni paneb sisse soola, mõni suhtrut, mõni kaneeli. Mõni paneb kama rõõska piima, mõni hapusse lögasse. Kokkuvõttes tulevadki erinevad kamad ja toodud 6-st tuleb leida omale sobivaim. Mina teen kama nii: 1/6 kruusist kamajahau 1/6 suhkrut 4/6 rõõska piima lusikaotsaga kaneeli lonks siirupit Segan segi ja lusikaga limps-limps - oi kui hää!
Inimeses kargavad iga uudisega kõri kallale. Ausalt öeldes see sült näeb hullem välja kui koera toit...võib ju mõne jaoks maitsev olla (mitte minu ) aga välimust on sellel 0. Võtke uudist huumoriga inimesed. Ärge olge sellised mossis inimesed, näerge ka vahel.
rupskid on looma või linnu siseelundid (kopsud, maks, neerud, süda, peaaju jt) pea, saba, jalad, keel, lihalõikmed[1]. No aju vast eriti ei taha, kuid muu käib ju ka eestis söögilaual. Sardelle ju sööd, seal on kopsud, lehma udar ja muu jama kokku keeratud.
Olen suur süldifänn (kodukootud loomulikult) aga see sült, mis siin artikli juures oleval fotol näha on, ei tekita minus mingeid positiivseid emotsioone.
ei saa aru ellest kamast miks on see tembeldatud rahvustoiduks.Olen ka maast madalast eestlane ,kui ei mäleta seda kama söömst .Nuud suvel vahest proovin,aga eriline sööja kull pole,Maitse asi mida keegi sööb,see käib köigi kohta,ka mina ei armasta eriti ei sulti,verivorsti ,mulgikapsast.Ei utle et köik on pahad ja suua ei kölbam aga igapäevatoit ei ole.
ma ka päris vana inimene juba,aga ei tea,et ma lapsepõlves oleks kordagi kama söönud.Selline jahumine käib selle rahvustoidu ümber.Ja miks peakski inglane kahe suu poolega sülti sisse lahmima.Mina ei söö itaallaste kuivatatud delikatess liha.See ajb mind oksele.Ma ei talu rootslaste mädandatud heeringat.Iga rahvas söögu oma,miks seda teistele kõrist alla toppida
Õige! Kas oli võileib kilu all? Või kuum kartul tilli-murulaugu-võiga juurde antud? Kas kama anti lihtsalt keefiriga, mis polnud millegagi maitsestatud?
olen10 aastat inglismaal elanud ja pole nende söökidega harjunud,neil on väga hea tooraine aga kui nad midagi sellest teevad tuleb neil ainult mingi krt plöga,söögiks see ei kõlba
Nad nimetavad verivorsti pudinguks. Ongi paras puding rupskitest kokku pandud mis koerale ei sobi aga inglasele sobib. Mis seal imestada nad ju lepivad viletsusega,elavad Londonis kus pole midagi hingata.
kahju, et ainult elektrit tasuta saab :) black pudding on nagu Eesti verikäkk, aga seda tehaks ka tangudega ja siis meenutab täiesti meie verivorsti. Shotlaste haggis´st võiks nimetada rupskivorstiks, sest selle koostises on muuhulgas lamba kopsud, maks ja süda.
mulle jälle meeldib inglaste hommikueine, UK-s reisides valin alati öömaja, kus pakutakse korralikku english breakfast´i. kama joogina ei ole välismaalastele pakkunud, aga kõikidele on väga maitsenud nii kamavaht marjapüreega, kui kamatrüfflid, minult on retsepti küsitud ja Eestist tulles pean alati sõprade jaoks paar pakki kama, kanget sinepit ja kohukesi kohvrisse pistma :)
KOMMENTAARID (35)