100 aastat eesti punkiFoto: Taavi Arus
Saund
26. veebruar 2018, 19:36

GALERII | Vabariigi juubelit tähistati ka suurkontserdiga "Sada aastat eesti punki" (4)

Vabariigi sajanda aastapäeva eelõhtul, reedel, 23. veebruaril toimus Tallinnas, klubis Factory suur juubelikontsert “Sada aastat eesti punki”, kus astusid üles läbi aegade kõige vägevamad Eesti punk-bändid Singer Vinger, J.M.K.E. ja Psychoterror. 

Kontserdiga tähistatati nii Eesti Vabariigi 100. aasta juubelit kui vabamõtlemist ja iseolemist iseenda õhukeses kestas.

Kunstikooli punk-rokk orkester Singer Vinger eesotsas multimees Hardi Volmeriga on peegeldanud alati elu olulisi hetki: kasvuraskusi, massihullusi või olmehellusi iroonilises võtmes. Hoolimata üle keskmise tarkadest laulusõnadest ja nutikatest viisidest, on bändi lugude sõnum alati hurraaga rahva südameisse marssinud.

Kiire ja vaimukas J.M.K.E. on tõeline maiuspala neile, kes armastavad teravausi ja otseütlemisi ning nutikat kujundlikku keelt. Ansambli kunstiline juht Villu Tamme on lihtsalt eeskujulik inimene, keda armastavad kõik lastest raukadeni. Nelja aasta eest valisid kriitikud J.M.K.E. albumi “Külmale maale” Eesti kõigi aegade parimaks  albumiks. 

Huligaanijõuk Psychoterror eesotsas tänavapoeet Freddy Grenzmanniga on tänini kõige rajum ja ohtlikumalt mõjuv punk-üksus Eestis. Kuigi ansambli hoiak ja tundetoon on liikunud ajas vihaselt otseütlemiselt melanhoolse mõistukõne poole, on bänd endiselt sama hoogne ja ettearvamatu.

Õhtujuht oli kuulus rokitaat Riho Baumann ja bändide vahele mängisid plaadimuusikat luuletajad FS ning Chungin.