EFTA 2018 nominentide avalikustamine Coca Cola Plazas; Roman BaskinFoto: Alar Truu
Inimesed
26. veebruar 2018, 14:14

Parima filminäitleja preemiale esitatud Roman Baskin: vast saan nüüd filmides osalemiseks rohkem pakkumisi! (7)

Täna kuulutati välja Eesti filmi- ja teleauhindade nominendid. Filmikategoorias võistleb parima meesnäitleja auhinnale ka Roman Baskin, filmi "Minu näoga onu" eest. Baskin peab nominendiks saamist suureks tunnustuseks. "Ikka tunnustus on meeldiv üllatus, nominatsioonis kolme hulgas olla teeb ikka meele rõõmsaks!" sõnab ta. 

Kahjuks parima mängufilmi kategoorias kandideerinud "Minu näoga onu" nominendiks ei valitud. Baskin selle kohta midagi kommenteerida ei osanudki. "Ma esindan näitlejaid ja režissöörid tehku omad korrektuurid ise," vastas ta. 

Roman Baskin filmis "Minu näoga onu" Foto: pressimaterjalid

Filmikategooria parima meesnäitleja auhinnale võistlevad koos Baskiniga ka Jörgen Liik filmi "November" eest ning Tõnu Kark filmi "Rohelised kassid" eest. Kuidas hindab Baskin oma võiduvõimalusi?

"Üks kolmele," naerab ta. "Einoh, kuulge, ega see asi nüüd esimese vereni ei ole, see on ikka selline mõnus konkurents. Ütleme niiviisii, et nendest kolmest on meie lugu koomilises võtmes ja head huumorit on Eestis niigi vähe huumor on defitsiit. Žürii võiks sellega arvestada!" arvab ta. 

Lähiajal Baskinit näitlejarollis üheski filmis näha ei saa, kuid mees loodab, et ehk toob antud nominatsioon talle ka pakkumisi juurde.

"Oma film on küll tegemisel, aga näitlejana hetkel pakkumisi pole. Seda enam et ehk pärast auhinna saamist tekib! Või no ma usun isegi, et nomintatsiooniga vast tekib. Aga eks ma olen väga kapriisne valima ka. Sellised me siin oleme, teeme vähe filme aastas ja häid stsenaariumeid nendest on veel eriti vähe. Selles mõttes päris kõigesööja ei ole," tõdeb ta. 

Selle pärast, kas mehel ikka jaksu, jõudu ja tervist on, et Eesti kultuuri kas näitlejana või lavastajana edasi panustada, muretsema ei pea.

"Ei ole tervisel häda midagi, taastun," kinnitab ta.