Filmiprodusent Harvey Weinstein.Foto: Andrew Kelly / Reuters
Film
26. veebruar 2018, 11:20

Seksiskandaali sattunud Harvey Weinsteini filmikompanii paneb uksed kinni (6)

Filmistuudio Weinstein Co., mille üks asutajaid on seksiskandaali sattunud produtsent Harvey Weinstein, taotleb pankrotti, kuna firma müük investoritele ei õnnestunud, vahendab Los Angeles Times.

„Me saame aru, et see on väga õnnetu olukord meie töötajatele, võlausaldajatele ja kõikidele ohvritele. Paraku pole juhatusel muud valikut kui püüelda ainsa mõistliku lahenduse poole ehk kuulutada välja pankrot,“ teatas filmistuudio juhatus pressiteates.

Otsus tehti vahetult pärast seda, kui juhatusel ei õnnestunud rahalistes raskustes siplevat filmistuudiot müüa ühele investeerimisfirmale. Iseenesest oli tehing, mille suurusjärk küündis 500 miljoni dollarini, lõpusirgel, kuid pandi 11. veebruaril ootamatult ootele. Selle põhjuseks oli stuudiole esitatud tsiviilhagi, mis tekitas läbirääkimistel lisapingeid ning päädis kokkuvõttes tehingu katkemisega.

Investorid uskusid enda sõnul, et filmistuudio on jätkusuutlik, kuid nägid hagi põhjal, et Weinsteini firma edasi arendamine on ainult ilus mõte, mida pole võimalik täide viia.

Weinstein Co. on otsinud rahalist tuge alates möödunud aasta oktoobrist, mil tuli ilmsiks, et Harvey Weinstein on kümneid naisi seksuaalselt ahistanud.