Üle veerand tuhande eestlase kogunes Tenerifel kodumaa juubelit tähistamaFoto: Kaido Kaas
Inimesed
25. veebruar 2018, 23:33

FOTOD | Üle veerand tuhande eestlase kogunes Tenerifel kodumaa juubelit tähistama (14)

Tenerifel kodumaa sünnipäevapidusid juba üheksa aastat korraldanud Olavi Antonsi sõnul koguneb Tenerifel tavaliselt Eesti vabariigi sünnipäeva tähistama sadakond inimest ja suuremale seltskonnale on üsna keeruline pidupaika leida, vähemasti mõistliku hinnaga.

Et tegemist on sel aastal juubelipeoga, arvestati umbes 200 tulijaga ja leiti ka sobilik koht, restoran Beer Trap Tenerife lõunaosa golfiklubis, mis pealegi veel Eesti-Itaalia perekonna majandada.

Välja kuulutatud 210 kohta läks aga nagu kerisele ja ruttu kadusid ka juurde tekitatud 50 lisakohta. Kokku kogunes seega isamaa sünnipäeva pidama 260 eestlast. Seekord olid erandkorras peole palutud ka naabersaarte eestlased ja mõned neist tulid ka kohale. Näiteks Gran Canarialt suur seltskond eesotsas Eesti Vabariigi aukonsuli härra Sergio Pedro Tadeo Beniteziga.

La Gomeralt saabusid kunstnik Ave Nahkur pere ja sõpradega, kes kehastusid muinaseestlasteks.

Rahvast tantsitasid spetsiaalselt seks puhuks Tenerifele lennutatud brass-bänd BBBB Jaan Kirsi juhendamisel, iginoor Anne Velli ja Tenerife eestlaste pidude stammesineja Mister Ai. Et pidu piisavalt rahvalik saaks, ei puudunud ka lõõtsamees. Peeti kõnesid ja mängiti saartevahelist Eestimaa Mängu, võit läks pingelises heitluses Gran Canariale. 

Vaata pilte!