Tele

TV3 VIDEO | "Kodutundest" abi saanud seitsmelapseline pere jäi tulekahjus kodust ilma (167)

LISA KOMMENTAAR

et siis26. veebruar 2018, 15:31
Tahaks küsida, mitmes elamine see nüüd oli, mida kodutunne on aidanud korda teha? Tekib vägisi tunne, et need inimesed ei oska hinnata, mis nende heaks tehtud on. See ei ole ju esimene. Isegi ahju ei osata kütta.
nüüd on kõik aitajad24. veebruar 2018, 20:16
süüdi. mida pere ise on teinud, et neil parem eluase oleks?
google aitab24. veebruar 2018, 19:44
Lühimenetluse korras mõisteti Aira Verbitsiki süüdi liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete ettevaatamatusest rikkumises. Karistuseks mõisteti 8 kuud tingimisi vangistust. Verbitskilt mõisteti välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud. Süüdistuse kohaselt ei andnud Verbitski teed peateel liikuvale sõiduautole ...
http://epl.delfi.ee/news/eesti/ee-autopettus-viis-omaniku-hispaaniasse?id=50855419
Ükski tegelastest end ei tutvustanud, kuid apartementide perenaiselt saadud passikoopia järgi tundis ta kamba liidris ära Viljar Kokla.
nüüd on neile taas ki ngitud 7 kohalina ford galaxi, et saaks lapsi kooli vedada.. ja kohe läks ka maja pülema?
nagu näha siis tõtt ei kannata siin riigis isegi mitte Kodutunne 24. veebruar 2018, 17:43
et ütlemine märgiti reeglitele mitte vastavaks. Äkki peaks see keelaja ja kustutaja enne enda teadmised kooskõlla viima heatahtlike ehitustavade ja seadustega? Teist korda ma enam ütlema ei hakka, olgu see teile õppetunniks ja kui te oma vigu ei paranda siis saate varsti hulga hagisid kaela kahjukannatajate poolt.
24. veebruar 2018, 16:39
need moodulkorstnad ongi tuleohtlikud ja ärge neid kasutage
jutt jumala õige26. veebruar 2018, 09:25
Ja see, et korstnapühkija pole käinud nelja aasta jooksul kordagi ongi õnnetuse kaela kutsumine. Neid peab pühkima 2 korda aastas , oleneb millega kütad .
Diagnoos24. veebruar 2018, 16:32
Peaasi, et kasko kõik kinni maksab ja hüvitab.
öige diagnoos on26. veebruar 2018, 12:30
ei maksa siin ükski kindlustus midagi, küll loll rahvas jälle toetab
Valdek24. veebruar 2018, 16:01
totu/13:21-le kes pole tööpuudusest kuulnud tahaks öelda seda,et tööd jah on aga raha peab endal olema.
Valli24. veebruar 2018, 15:49
lugeja53/14:06 Kui raha hambaarstile minekuks ei ole siis näedki selline välja aga miks võrrelda ja halvustada 70 aastast inimest.Olen auga oma elu ära elanud ja Jumala abiga 70. aastaseks saanud.Ja milles need suurepere 7 last süüdi on? Või ehk tuleks lapsed hoopis tagasi panna, muidu mine tea, hakkavad ehk kah ühel päeval peret looma ja lapsi tegema.
to Vallile.24. veebruar 2018, 18:53
Jah hambaarsti juurde minekuks ei ole raha aga alkoholi on osta.See suurpere ema sõitis ju purjupeaga inimese vigaseks ja pettis vaimupuudega inimeselt hansa postist tellimusi välja.Mis eeskuju lapsed seal näevad.
pereema läheb järgmisena24. veebruar 2018, 19:59
muudatuste saatesse, sealt saab ju uue välimuse ja uued hambad ka tasuta.
Juba teine kodutunne24. veebruar 2018, 13:31
Esimene nn kodutunde hea töö oli Ubja külas ja nüüd teine...
minu arvamus24. veebruar 2018, 12:10
Olen 100 % nõus, et Kodutunne aitab hättasattunuid, kuid siin mõtlen neid, kes ise on selleks kõik teinud ja ikka mured- surm viinud lähedase, lapse haigused jm. Ei saa aga aru neist, kes Vorbivad lapsi hunnikus ja siis hakkavad hädaldama. Võrdleksin seda sellega, et ehitan maja ja nüüd vaja laen tagasi maksta ja ei saa hakkama. Aidake nüüd töökad inimesed!!! Miks peab see inimene, kes töötab hommikust õhtuni ja ehk veel öötunnid ka , aitama seda loodrit, kes lihtsalt magab kodus. Olen Kodutunde saateid vaadanud, ei saa aru- pereemadel, kes paluvad abi, on geelküüned jne. Kasutage see raha kodu jaoks. Ja kui tunnete, et ei tule toime laste kasvatusega, siis palun ärge paljunege enam nii nagu küülikud. hakake tööle, ja toitke omi lapsi ise. Praegune nn Iseseisev Eesti riik "kotib" hoolsaid ja töökaid inimesi, et aidata loodreid. Miks pean mina , kes töötab hommikust õhtuni, aitama kodus vedelevaid loodreid. Nüüd tuludeklaratsiooni vaadates, selgub, et mu enda teenitud pensionisammas läheb ka sinna sisse. ja kõige selle pealt kannatan mina. ja need nn " paljunevad jänesed" , magavad kodus ja nõuavad teistelt ande. ja kui veel mõelda, kui korrupeerunud on Eesti riik, siis mis tundega seda vabariigi aastapäeva tähistada??+? Ei saa aru?
oota varsti kustutab 24. veebruar 2018, 13:14
su kommi ära, minu oma kustustas, kui soovitasin peale enne mõelda kui pere nii suureks ajada.
totu24. veebruar 2018, 13:21
tööpuudusest pole kuulnud, isegi praegu on töötuid kordades rohkem, kui pakutavaid töökohti, maal veel hullem.
mida sellised teevad24. veebruar 2018, 16:27
tööd saada, valivad, ei kõlba ju iga töö. Riigi käest lasteraha saada on ju lihtsam.
Väike nali ka: mees küsib naise käest ka peseme need puhtaks või teeme uued
:)24. veebruar 2018, 17:18
Just, valivad raisad, et tahagi töö eest peale maksta vaid hoopis sellest ära elada. Mõni hull tahab lisaks kommunaalide maksmisele selle palga eest ka hambaarstil käia või, oh õudu, reisida ja maailma näha.
nojah24. veebruar 2018, 09:07
jälle ''Kodutunne'' ja rahvas aidaku!
HeH24. veebruar 2018, 09:05
Suurimaks tulekahjude tekkepõhjuseks korstnate puhul on kütteseadmele mittesobiva korstna valik ja vead paigalduses. "Pahatihti on valitud korsten, mille temperatuuriklass on väiksem kütteseadmete väljundgaaside temperatuurist. Paigaldamisel aga eksitakse kaugusega põlevmaterjalist või kasutatakse vahelagedest läbiminekul valesid isolatsioonimaterjale," kommenteeris Päästeameti tuleohutusjärelevalve osakonna peaspetsialist Raido Jalas.
Moodulkorstna valikul on oluline ka arvestada, millega köetakse. "Näiteks kui kütteseadme väljundgaaside temperatuur on 500 °C, siis ei saa sellisele küttseadmele valida korstnat, mille temperatuuriklass on T300 (lubatud sisendgaaside temperatuur on kuni 300°C), vaid korstna temperatuuriklass peab olema vähemalt T600," selgitas Jalas.
Metallkorsten on paigalduse osas kapriisne ning paigaldusvigu andeks ei anna.
Metallkorstnaid paigaldatakse pahatihti üsna meelevaldselt. Näen iga nädal mitut korstnat, kus paigaldamisel pole järgitud tehasenorme," jagas OÜ Potipoiss omanik, korstnapühkija Pepe Sussen oma kogemusi.
Kui näiteks seinte sees, kipsplaadi taga on kolm meetrit pehmet toru, siis pole hooldust teha võimalik. Kraadid ja nurgad on tootjate paigaldusjuhendis kirjas ning kui neid järgida, pole probleeme. Ei mõelda aga sellele, et iga meetri või pooleteise tagant peaks olema puhastusava," märkis Sussen.
Bona24. veebruar 2018, 09:38
Kuna tundud ise paras jutupaunik siis ei ole mõtet siia nii pikka oodi kopeerida ja hakka tööle ise kah lõppude lõpuks.
hea nimi24. veebruar 2018, 15:01
Kiirustamisega ehitatud24. veebruar 2018, 09:03
Ma ei mõista, miks antakse alati nii vähe aega. See ajanappus sunnibki lohakalt ja mõtlematult tegema kõike, sest, kui mingi tädi seisab stopperiga kannul ning mehed peavad uneajast tegema, siis pole midagi siin imestada. Kuhu me küll nii tõttame. Vaatad teisi rahvaid ja maid, siis inimesed on rahulikud, sõbralikud. Bussid ei torma, vaid lasevad inimesel bussis rahulikult istet võtta, jne. See on kultuuritus, mis meie e- riigis tegelikult toimub.
hehh24. veebruar 2018, 09:12
Kus sa neid teisi maid ja rahvaid muudkui vaatad? Nimeta need. Tundub, et tädi käis Soomes ja nüüd on kõiki maid näinud.
Teistes riikides tehakse samasuguseid saateid ja sama kiiresti tuleb asi valmis saada. See pole meie sulest leiutatud.
24. veebruar 2018, 09:39
Kui sa mõttest aru ei saa, siis süüdista ennast selles.
BB24. veebruar 2018, 09:39
See on selle saate formaat ja see on rahvusvaheline. Igas riigis on taoline saade, kus väga lühikese ajaga tehakse mingi ruum, hoone uueks. Imelik, et sina kunagi näinud pole. Muidu küll suisa bussideni teiste rahvuste eluga kursis.
Teiste riikides all muidugi mõtlevad kibestunud kriitikud alati Skandinaaviat. Paraku tuleb meil nendele järgi jõudmiseks käia kiirema sammuga. Või oled unustanud, kui pikalt okupeeritud olime? Sama elatustaseme saavutamine sinu sinu arvates nipsust visata?
Skandinaavias oleks selle pere lapsed juba ammu turvakodusse viidud. Seal saavad nii palju lapsi ainult Aafrika päritolu sisserändajad.
Ei tea, miks naabrite naljad käivad enamasti eestlaste aegluse pihta. Mis me siis nüüd oleme? Kiired või aeglased?
jah24. veebruar 2018, 11:33
Raadios ja TV-s ju sama, kus kutsuvad stuudiosse külalise ja hiljem katkestavad poolelt lauselt.Mis sa kutsud üldse, kui aega vähe külaline lõpuni kuulata.
Kiire, kiire24. veebruar 2018, 12:19
Eestlastel on vanasõna:
üheksa korda mõõda, üks kord lõika.
Pole vaja kiirustades ehitada. Mõttega ja kaalutledes on vaja elu edendada.
Kodutunne on muidugist hea abistamise võimalus, kuid liiga kiiresti käib seal see ehitustegevus. Hoidke ikka normaalsust ning mõelge ja tegutsege
arukalr. Siis on võimalik ka Eesti Vabariigi järgmiseid juubeleid tähistada.
24. veebruar 2018, 08:50
Kui moodulkorstnate paigaldamisel on sisse programmeeritud,et nad on tuleohtlikud ja õnnetusi on ennegi juhtunud milles siis see pere nüüd süüdi on?
istegija24. veebruar 2018, 09:24
see on muidugu kurb lugu, aga kui korstnapühkija ei ole käinud, vaid on ise pühitud, siis ei aita ka kindlustus (mida töenäoliselt nagunii ei ole).
Väga töenäoline on, et külmalaine t6ttu köetakse intensiivsemalt, ja kui siis mingi ebaköla ahju ja korstna vahel, on tuli kiire tulema.
moodulkorsten on24. veebruar 2018, 10:10
igati OK. Vaja ainult õigesti paigaldada. Kindlasti on mitte põlema läinud moodulkorstnaid kümneid kordi rohkem, kui süttinuid.
Paula24. veebruar 2018, 08:44
Keegi kommenteeria Jürka arvab,et inimesed on oma hädades ja vaesuses ise süüdi.No sellise järelduseni annab ikka tulla.Võtab nii keeletuks,et ei oska enam midagi öelda.Ei tea kus pilvepiiril Jürka ise elab?
kodanik24. veebruar 2018, 09:11
Jürka istub heapalgalisel kohal riigiasutuses.
to Paula24. veebruar 2018, 09:51
no siinkohal on küll omanikud ise süüdi. korstnapühkija näeks kohe ära vead ja teab juhtnööre anda. kindlustus tegemata. see 10 eurot kuus ikka kusklit leiab.
külmad ilmad, ehk kütsid üle?
Kommenteerijale to Paula 09 : 5124. veebruar 2018, 11:29
Kulla kommenteerija kui midagi ei tea siis hoia suu kinni. Kas tellitud ametlik korstnapühkija maksab 10 EUR i või. Sa isegi ei tea seda ja tuled rumal inimeste sekka. Teiseks, need korstnapühkijad annavad ainult tseki rohkem pole nendest tolku. Minul käisid pühkimas jätsid pliidi lõõri truupi ja edasi korstnasse pühkimata ilma pliidi rauda tõstmata.. Heistasin uuesti, et lugu on selline, tuli tagasi ja tegi töö Ära suure häbiga. Ütles see oli tema viga ja raha ei võta. Nii edasi, ütlesin, et minu tööpäev on rikutud pidin kodus olema Teie pärast. Kui minule nüüd valuraha ei maksa lähen kas või kohtuni välja. Poisike ütles kas selle 65 EUR iga lepid mis tasusid. Nõustusin ja ärge kunagi selliseid kutsuge oma maja korstnaid pühkima.
kindlustus?24. veebruar 2018, 13:30
mingi aeg tagasi oli ju juhus, kus täiesti uus maja põles maha, samuti moodulkorstna pärast, oli kindlustus isegi mitmelt firmalt ja ei maksnud midagi, leiti põhjus, kuigi ehitasid elukutselised, mitte ise.
to 11:2924. veebruar 2018, 15:19
olen 50+ ja elu näinud nii maal kui linnas. kas ma pean takka kiitma, et ärge kindlustage, ärge korstnapühkijat kutsuge, kutsuge ainult kodutunne ja lohisege elus edasi?! kui sul oli mingi juhmakas korstnapühkija, siis saatnud tagasi ja ei maksa, kuni pole tõendit väljastanud.
eestlanna24. veebruar 2018, 10:14
Ärge riielge kallil pidupäeval, vaeseks jääb igaüks erimoodi,( kes tunnistab end vaeseks) pole ühest stampi, et ise tahab ja ise on süüdi, paljus on ka harimatus, õpitud abitus, töötus, õnnetud abielud, lahutused, lesestumised, haigused, elukoht, muude valikute küsimus ja oskamatus elada, lõpuks ka tahtmatus enda mullist välja ronida. Siin pole ühest vastust.
@eestlanna, 24. veebruar 2018, 10:56
Unustasite lisada : tahtmatus oma südametunnistust maha müüa . See on esimene ja põhiline põhjus .
virginia24. veebruar 2018, 08:36
Lugeja53-le/Ega sa ise ka väga aruka inimese muljet ei jäta.Minule isiklikult ei meeldi jälle need inimesed kes arvavad,et neil on tõemonopol.Need oma meelest"targad"siis teavad kuidas teised elama peavad.See tänitamine ja targutamine tüütab ära.
vastus Virginiale24. veebruar 2018, 09:43
Ma ei ole ise ka rikas ja olen üles kasvatanud 5 last raskustes.Väikene abi ja heatahtlikkus on muidugi hea aga tavaliselt sellised ei oska seda hinnata ja aina nõuavad üha juurde.Nagu Ukuaru filmis,kui ei jõua,siis ära sünnita niipalju lapsi virelema.
Nende24. veebruar 2018, 08:33
moodulkorstnate kasutamine ja paigaldamine tuleks üldse ära keelata. Tehniliselt on ta juba nii valmistatud, et varem või hiljem on tulekahju kindlustatud.
24. veebruar 2018, 08:29
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
HeH24. veebruar 2018, 08:54
Kui on pere nii suur, siis kindlasti on ka kütmine väga tihe. ??? Mida see peaks tähendama. Et kui suurem pere, siis pead rohkem kütma ? Kütmne ei käi minu teada isikuarvust lähtudes
suurperel on24. veebruar 2018, 10:15
igas mõttes kulutusi rohkem, nii ka kütmise vajadusega (ahi, pliit)
Marta24. veebruar 2018, 09:16
" Pereema peaks nüüd mõtlema, et ehk lapstest aitab ja tuleks millegi töisemaga tegelema hakkama"? Sina ei ole vist ühtegi last ise kasvatanud, teda hooldanud? Mitte ainult raha lapse jaoks andnud. Pole intensiivsemat ja energiamahukamat tööd kui lapse kasvatamine. Eks paljud rikkad abielupaarid lepivadki seepärast vaid ühe lapsega, sest muidu ei jõua ju elu küllalt nautida.
eksid24. veebruar 2018, 10:10
olen kaks last üles kasvatanud ja neid maksimaalselt koolitanud. Olen keskmine eestlane ja pole kunagi abi luninud. Lastearvu saab ka maal elades normis hoida ja ei pea ennast näitama haldedas olukorras kogu eesti rahvale.
See ei käi kõigi kohta, kellel palju lapsi, vaid nende kohta, kellel käib see asi üle mõistuse.
2 last24. veebruar 2018, 13:34
on liiga vähe rahvuse säilimiseks, vähemalt kolm peab olema, seega ruttu kolmandat tegema, alles siis võid teisi õpetada.
igaüks teeb lapsi 24. veebruar 2018, 16:14
vastavlt oma rahakotile, kas suudan neist ka ühiskonnale kasulikud inimesed kasvatada. Lapsi teha on kõige lihtsam, üleskasvatamisega on hoopis teised lood. Mina olen kaks last andnud ja seega pole ka midagi võlgu.
eestlane24. veebruar 2018, 08:25
Igal eestlasel peab olema oma kodu. Inimesed peaksid üksteidt aitama. Pole vaja siin maaslamajaid materdada. Nüüd tuleb neid aidata. See peaks olema kõigi südamega inimese kohustust oma ligimest aidata kõiges.
kolla24. veebruar 2018, 08:10
Vanal koledal vene ajal oli kohustus kõik korstnad valgeks lubjata,et oleks kohe näha kui kusagilt midagi läbi hakkab tulema.Kahjuks on praegusel käskude-keeldude ajal see kasulik asi unustatud.
ajee24. veebruar 2018, 09:16
Nõukaajal ei teanud keegi midagi suisuandurist ja teavitustöö oli suht null. Ära tule oma lupjamise jutuga, justkui see oleks midagi päästnud. Nõukaajal olid tulekahjud päris sagedased.
Taks24. veebruar 2018, 09:19
Justkui keegi keelaks sul seda täna lubjata. Turvalisus on eelkõige igaühe enda asi, mitte järelvalve ametniku. Sinu vara põleb maha, sinu lapsed põlevad sisse. Tänapäeva kortsnad on teist moodi ja vanad meetodid ei tööta nagunii.
kolla24. veebruar 2018, 09:43
Ei mind pole vaja keelata käskida.Räägi seda parem sellele pereisale,et tehku vahel sugutamises väike paus ja uurigu muid asju ka.Paha ei teeks ka valvata,et poisirambad jälle pööningule suitsetama ei hiiliks.
Nänuly24. veebruar 2018, 11:27
Kui sa mitte midagi ei tea siis hoia oma suu kinni. Sellel perel ei ole isa. Kahjuks suri ta aastaid tagasi juba. Mida sa kaagutad kui ei tea asjadest mitte midagi.
mis seal24. veebruar 2018, 11:29
maal ikka pibedas muud teha
Pane kõrvataha24. veebruar 2018, 08:05
Kui sul on maja tuleb teha Kodukindlustus, see järel kui kutsud korstnapühkija tuleb selle alatunnistus küsida ja numbrid kirja panna. Sest Pank kodukindlustusel on vaja hagide välja nõuetel et see pidanud korralikult töötama. Nii samuti on ka Autode puhul kui autoremonditöökohas susserdatakse paras käkk, Kindlustus autoga saab selle raha tagasi.
24. veebruar 2018, 07:31
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Anks24. veebruar 2018, 08:37
Sorry,aga su jutt on sama napakas kui sinu poolt siunatud. Ka täitsa normaalsed ja normaalselt hakkama saavad inimesed tahavad rohkem kui 2,3 last.
usun , et on ka väga tublisid24. veebruar 2018, 08:48
paljulapselisi peresid, kes suudavad ja elavad ning majandavad ennast ise ära. kuid selle pere näol ma seda küll ei näe.
to lugeja 5324. veebruar 2018, 10:20
mina nt tean peret, kus kõik 12 last olid kooli parimad maakohas. Vabariigi algus oli muideks. Tegid ise tööd ja vald aitas ja naabrid ka veidike. Tean ka praeguse aja 8-lapselist linnaperet. Just kooli lõpetanud tütar läks välismaale õppima, kõik hinded 10 ja 9. Tean ka ludrisid peresid, aga kõiki ei saa sama mõõduga mõõta. See oli mu põhipunkt vastuses.
pigem ikkagi planeeringu need palju24. veebruar 2018, 11:40
lapsi, kes sellega ka toime tulevad. Tore kui lapsed on väiksed kuid peaks ka aru saama, et kõigist on vaja ka kasvatada inimesed. Kuid kahjuks näitab elu, et selliste perede vanemad lapsed hakkavad samuti varakult pihta.
maa24. veebruar 2018, 13:39
tuleb ju täita lastega, või loodad pagulastele?
lugeja5324. veebruar 2018, 14:06
Õigus.On toredaid paljulapselisi peresid,kes mõtlevad ainult laste heaolule.Aga googeldage palun ,siis veendute ,et antud ütlus ei käi selle pere kohta.Kahju.ma ei taha olla õel aga kuidas saab 47 aastane naine välja näha nagu 70aastane.
jah kui24. veebruar 2018, 20:05
vaadatakse rohkem pudeli poole ja loodetakse riigilt suuri toetusi saada, mis kindlasti 7 lapse peale pole väike summa. Usun et suurem kui minu kuupalk.
talunik24. veebruar 2018, 07:08
olen ise kogu aja oma maja korstnat pühkinud ,pole mõtet rääkida,nagu oleks need "proffid"paremad,võtavad ainult raha ja annavad tõendi ,mida on vaja kui lähed maja kindlustama
Liisu24. veebruar 2018, 09:20
Jah, võttis üks paberitega korstnapühkija paar aastat tagasi 100 eurot (linnas), kusjuures ei käinud katuselgi.
nii odavalt24. veebruar 2018, 13:39
said, sellepärast ei läinudki.
24. veebruar 2018, 06:49
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Jürka24. veebruar 2018, 07:28
Läbivate suurtähtedega kirjutamine on neti etiketi järgi ebaviisakas vihane karjumine, mida normaalne inimene ei kasuta.
Teisitimotleja24. veebruar 2018, 06:01
Konekaand ütleb Mis kergelt tulnud see kergelt laheb
24. veebruar 2018, 04:20
mis asja,kuda nii,no kodutunne teeb uue maja ka nüüd
inimesed on ikka leidlikud küll,küll kodutunne aitab
kahju küll kuid ikka selline tunne on,et väljapressimine käib
titi24. veebruar 2018, 04:13
see on hea saade kes aitab peredel toime tulla ikka juhtub HANSENI jope ei puutu asjasse aidakem parem kui on raske antud juhtum on traagiline
rrr24. veebruar 2018, 02:14
Kurb lugu, aga ikkagi, ma ei saa aru, miks on vaja voolida 7 last, et elada keerulist elu? Kasuta fking kondoomi või mingit muud kaitsevahendit? Milles on lapsed süüdi? Aga kurb lugu :(
23. veebruar 2018, 23:42
Ei saa aru nendest mõistu vihjetest?!Mis karma?Kaks inimest elavad koos vabast tahtest ja kui kellelegi ei meeldi siis on see tema probleem.Mis karma siia puutub?
Äkki23. veebruar 2018, 23:38
Peaks kodutunne v kes tahes õpetama neid inimesi eluga toime tulema, tuleohutust, toimetulekut jne
lisaks24. veebruar 2018, 08:12
ka raseduse vältimise võimalusi
Liisu24. veebruar 2018, 09:21
No eesti rahval on negatiivne iive. Kui lapsed on hoitud ja söödetud, siis seda parem mida rohkem neid on.
Aga24. veebruar 2018, 10:11
küsimus24. veebruar 2018, 20:11
kas sellises peres on nad hoitud ja normaakselt kasvanud?
vaesus23. veebruar 2018, 23:07
korstent pühime ise, hambad tõmbame ise välja, kõik teeme ise
korstnapühkimine24. veebruar 2018, 13:42
pole raketiteadus, kas ikka taguotsa ise pühid?
ikka 25. veebruar 2018, 17:17
pensionär23. veebruar 2018, 22:57
Üldiselt ei vaata" Kodutunde" saateid ,sest mul tuleb nutt peale.Mõnda saadet olen näinud.Hea ,et"Kodutunde" saate kaudu saavad abivajajad inimväärsed elamistingimused.Kes hättasattunuid muidu aitaks?Õnnetus ei hüüa tulles.Õnnetused ikka juhtuvad.Hea,et kõik pääsesid tulekahjust.
Jürka24. veebruar 2018, 07:30
Õnnetused tulevad suurel osalt kas otseselt või kaudselt ikka inimeste enda süü läbi. Näib, et kõnealune pere ei oska ega viitsi eluga toime tulla.
kodutunde saatest24. veebruar 2018, 10:30
Algul ikka vaatasin saadet. Siis haakkas tunduma, et kogu saate üleehitus on rumal. Paar ruumi tehakse korda, aga ei mõelda, millised hilisemad kulud see kaasa toob. Kaevu pannakse pump, aga pumpa teatavasti käitab elekter. Tehakse boileriga vannituba, aga vett soojendab jällegi elekter. Kingitakse arvuti, pesumasin jne - jälle elekter. Kõrval võiks olla ka tulevikukulude kalkulatsioon: kui palju miski maksma hakkab ja kui suured hoolduskulud tulevad. Kui kedagi aidatakse, siis peaks neile ka lepingu nina alla pistma ja selgeks tegema, mida nad ise tulevikus igal juhul tegema peavad, et oleks mingigi omapoolne vastutus. Praegu seda ei näe. Paljas pisarakiskumise saade.
Liisu24. veebruar 2018, 09:25
No siiani on olnud kõnekäänd ikka, et õnnetus hüüab tulles. Tavaliselt nii ongi. Aga ei mõelda ja ollakse pimedad. Absoluutselt kõiki õnnetusi on muidugi raske ette näha. Kuigi isegi Estonia laeva põhjaminekul tuli hiljem välja, et sarnaseid õnnetusi oli taoliselt ehitatud laevadega ka enne olnud. Pean silmas visiiri.
23. veebruar 2018, 22:27
Kuidas põhjus inimestes on?Kas nad oleks pidanud siis külmas toas istuma või?Õnnetus võib juhtuda ükskõik kellega meist.Ehk Omavalitsus(või mis ta nüüd on?)aitab.
elas metsas mutionu23. veebruar 2018, 22:35
keset kuuski noori, vanu. Kutsus kokku külalisi, karvaseid ja sulelisi,see oli päise päeva aal, pilla, palla pillerkaar. Joostes tuli väle põder, hiljaks jäi vaid reinuvader, siis kõik lauda istusid, pidurooga maitsesid. Põder limpsis samblasuppi, orav näris käbijuppi, kurg see kuremarju sõi...
kuule elas metsas23. veebruar 2018, 23:38
Maga välja ning ära ilgu teiste õnnetuse üle.
22:3524. veebruar 2018, 00:48
Alkohoolik lõugab juba!
Jürka24. veebruar 2018, 08:34
Õnnetuse võib põhjustada kas veeuputus, välk või hirmus torm, eilne tulekahju aga on ilmselt elanike enda tegematajätmiste või valede tegude tagajärg- Pole õige haletseda lohakaid ja saamatuid inimesi, see teeb nad veelgi muretumaks ja hooletumaks.
Sul on24. veebruar 2018, 10:31
imelik,24. veebruar 2018, 13:45
pole veel täpne põhjus teada, aga juba mõistate surma, kui piltlikult öelda?
Küsimus sellistele nagu Asjad ei muuda inimesi23. veebruar 2018, 22:25
Kas peaks lageda taeva alla jätma? Veel üks küsimus. Karmast oled kuulnud? Ilmselt on Sul elus liiga hästi läinud. See olukord võib muutuda hetkel, millal seda vähem oodata oskad. Antud olukorras kahtlen siiralt, et keegi vahelagede vahel tikkudega mängis. Lausa kahju, et meil sinusuguseid kurja südamega inimesi on.
aa23. veebruar 2018, 22:24
Ärge ajge jama suust välja. Kodutunde saade on hariv oppeprogramm inimestele,kes on muidu lihtsalt lollid voi joodikud.Kui isegi 9 liikmeline pere ei suuda oma elamist koristada... siis oleks see elamine maha polenud varem voi hiljem.Ilmad on kulmaks läinud,pole vahet uus voi vana nyyd poletatakse nii monigi maja maha.
vaesuses24. veebruar 2018, 13:46
inimene muutub apaatseks, see on seadus.
Tädi23. veebruar 2018, 22:19
Miks süüdistada kodutunnet? See on vaesematele inimestele ainus päästerõngas ja selles pole midagi halba kui kedagi abistatakse. Õnnetusi juhtub ikka - nii ka seekord. Edu kodutunde meeskonnale.Nüüd kindlasti hakkab keegi ilkuma,et olen kasutanud kodutunde abi, siis vastus on ei. Olen näinud neid teisi abistamas ja julgen kindlasti kellelegi abivajajale neid soovitada kui tutvusringkonnas kellelgi abi peaks vaja minema. Edu kodutundele.
.23. veebruar 2018, 22:51
Paljulapselisest perest kahju.
Aga Kodutundest... sinusugused annetavad sinna tuhandeid, suurem osa rahast läheb kes teab kuhu (või no mõned raha kantimised on välja ka tulnud) ja tööd tehakse kiirustades ja üle jala. Mis värk neil selle 3 päevaga on? Mingi naabrist prem projekt? Saateid pole nii palju, et ei saaks ühe pere juures nädalakest ehitada.
Ma arvan ka23. veebruar 2018, 23:42
Olles ise elektrik. On asjadel teatud järjekord kuidas asju teha ja mingi 3päeva ja nädalaga sa mingit õiget tulemust ei saa. Kuigi on loogiline ,et selline projekt seda eeldab ,et kasumisse jääda aga kas tõesti siis kasumi eesmärgil see projekt on?
Selline kiirustamine ongi vahel kvaliteedi arvelt ja 100 majast võib juhtuda õnnetus 1ga aga kunagi see sinna jõuab.
ants!24. veebruar 2018, 08:28
Sinusugustele seda saadet tehakse. Sul ilus vaadata,kuid tõde nha on hoopis kurvem,kui valet,mida TV esitleb. Kaadri taha sina ei näe!
....23. veebruar 2018, 22:19
iga tulekahju on kole, kellega tahes see juhtub. Mainin aga vaid, et too elukas, kelle päästjad välja tõid, on ilmselt ikkagi koduloomana peetav küülik, mitte jänes - jänes on metsloom ja sellise koduspidamiseks on vaja erilubasid. Ja jänes ning küülik on samapalju (või vähemgi) sugulased kui koer ja rebane.
Reinuvader23. veebruar 2018, 23:02
See muidugi on ületähtis, kas oli jänes või küülik, nagu see nagu midagi otsustaks
Arvo23. veebruar 2018, 22:16
Siin ei ole veel midagi selget enne kui ikkagi Evelin Ilves ütleb.
Arvo le23. veebruar 2018, 23:04
Anu Saagim teab ka aga süüdi peaks ikka Savikas olema kus on ka Putja käsi mängus. No ütle neid Kremli trolle huiloosid kuramusa puhvaikad viltidega sibulad.
Selge see23. veebruar 2018, 21:50
Kui remonte tehakse kiirustades ja vaid kolme päevaga, siis juhtuvadki sellised õnnetused!
Asjad ei muuda inimesi23. veebruar 2018, 21:40
Eestlastel on üks vanasõna "Nagu koera kaelas makk (isetehtud tanguvorst)". See käib enamiku abisaanute kohta. Aita palju tahes, ikka hädas. Kest võib ümbert muutuda, aga sisu jääb samaks. Küllap on põhjus inimestes, mitte asjades. Aga küllap aidatakse uuesti, kus sa siis inimesed lageda taeva alla jätad.
Kalamees24. veebruar 2018, 09:31
ära kingi kala vaid öpeta kala püüdma ja kingi ritv
aga24. veebruar 2018, 10:33
kui ei tahagi ise püüda?
Lihtne24. veebruar 2018, 19:02
Kui polegi enam kalu.
Thor23. veebruar 2018, 21:27
Moodulkorstnad on kõige halvem valik üldse. Väike tahmapõleng ja korstnas olev vill vajub kuumuse toimel allapoole jättes järele tühja ala. Seda kaudu pääseb kuumus läbi ja tulekahju käes. Igal aastal juhtub sellel tõttu mitu põlengut.
Vill?24. veebruar 2018, 10:34
Äkki paneks sinna midagi kobedamat?
Maja pōles23. veebruar 2018, 21:21
kodutunde remondimeeste lohakuse tagajārjel.
Marta23. veebruar 2018, 21:47
Arvan, et see, pluss elanike enda lohakus ja ükskõiksus. Igatahes väga piinlik lugu.
Imelik24. veebruar 2018, 03:10
tõesti, et see tulekahju tekkis mitu aastat pärast Kodutunde "lohakat" tegevust. Mina jälle arvan, et hoiti kokku ja mängiti ise korstnapühkijaid, selle asemel, et kutsuda sügisel oma ala spetsialist kohale.
Keegi suurmees kunagi ütles päris sobivalt, et mis tasuta, see kasuta. Süüdistada nüüd nii pika aja peale Kodutunnet on nõme. Mina selliste heaks küll ei anneta.
huvitav 24. veebruar 2018, 20:14
neli aastat ei põlenud, nüüd siis kodutunne süüdi, poleks pidanud üldse aitama, siis oleks see maja juba ammu maha põlenud
bla23. veebruar 2018, 21:07
kõigepealt hakkab suitsuandur tööle, et on piisavalt aega et kahjud minimiseerida, pärast saad kindlustuse poolt kompenseeritud need asjad mida päästa ei õnnestunud. ikka juhtub ja elu läheb edasi. aga eks on ka võimalusi huvitavamalt elu elada...
Äkki23. veebruar 2018, 22:13
Suitsuandur on ikka inimestel toas mitte pööningul.Selline paljulapseline pere vaatab kõigepealt,lapsed välja saaks ,et neil külm poleks.Alles siis mõeldakse materjaalseteet asjade peale
paljastuhnur23. veebruar 2018, 21:00
Kuidas elektrikaablid veetud olid kui korstna ja katuse põleng kogu maja pimedaks lõi?
!23. veebruar 2018, 20:44
njah, mõnda inimest aitad ja aitad, aga ikka nagu tühja auku...kahju..
Milles inimesed süüdi olid23. veebruar 2018, 21:06
Kui sossepad praaki kokku keeramas käisid?
kui virised, siis24. veebruar 2018, 09:07
pole vaja ebi ka tahta, ehita ja remondi ise oma pellerit
enne24. veebruar 2018, 11:12
kui kodutunde brigaadi söimad, oota ekspertide otsus ära. Ylekytmise tagajärjel on ennegi tulekahjusid tulnud ja siis ei ole oluline, milline korsten on olnud ja kes selle sinna paigaldas. Kodutunde saade teeb tänuväärset tööd ja aitab eesti lastega peredel vähegi inimväärsemat elu alustada. Löpetage see nende syydistamine!!! Head vabariigi aastapäeva köigile eestlastele!
"küll hävis aga tules hoone katus ja lagi" 23. veebruar 2018, 20:25
Pildid räägivad teist juttu.
Võiksite pigem vähem, aga kvaliteetselt ehitada23. veebruar 2018, 20:19
Ühes saates kõlas ütlus, et kasutame Draca kaablit, mis odavam. Ikkagi peab projekt ja õiged ristlõiked olema.
ohh23. veebruar 2018, 20:15
Naine paistab mehest palju - palju vanem olevat.
See on23. veebruar 2018, 20:27
Põlengu põhjus või?
Ly23. veebruar 2018, 20:35
Mis sellel õnnetusega pistmist?
ahh23. veebruar 2018, 20:48
See on eestlaste suhtumine- vanamutt ei vääri kaastunnet. Palju lapsi- arutu sigija, vähe lapsi- frigiidne feminist. Ainus isand, iidol ja eksimatuse etalon on keskealine eesti mees.
24. veebruar 2018, 08:57
Mis see siia nüüd puutub?
Mina.24. veebruar 2018, 12:20
See oli pere vanim poeg mite naise mees.Naisel mees juba aastaid surnud kahjuks.
25. veebruar 2018, 15:43
See rein on Rain ja see on tema poeg mtte mees.
EV100 pittu mine perfektse meigiga23. veebruar 2018, 20:14
EV100 pittu mine perfektse meigiga, mis püsib 24 tundi jutti
Kalev23. veebruar 2018, 20:12
Kodu peaks olema oma kindlus? 7 pereliiget , jumala savi abistajatest ! Ega loodus tühja kohta salli!
kodanik23. veebruar 2018, 20:12
Kodutundesse võiks kaasata Päästeameti kes tehtu ja dokumendid üle vaataks.
ei aita24. veebruar 2018, 10:40
Kõik projektid tuleb ka Päästeametis kinnitada ja veel sajas muus instantsis. Ekspluatatsioonis aitab end omanik ise ja ehitusfaasis määrab tulemuse töö kvaliteet ja kasutatud materjalid. Lisaks on suurematel ehitustel tööde järelevalve ja tehakse kaetud tööde aktid, mis peavad kinnitama juba tehtud tööde korrektsust.
kas23. veebruar 2018, 20:11
mitte pereema ei öelnud, et pole korstnapühkijat 4. aasta jooksul kutsunud - MIKS süüdistada Kodutunnet????
23. veebruar 2018, 20:14
eramajas võibki neli aastat ise pühkida, alles viiendal tuleb päris tahmatont kutsuda. nii et kõik on j.o.k.k.
aga moodulkorstnatest on ennegi probleeme tekkinud.
23. veebruar 2018, 20:37
Moodul ehk metall korstent ei peagi puhastama.
Misasja???23. veebruar 2018, 20:47
Saab mustaks, ostad uue???
Ehitab uue maja23. veebruar 2018, 21:03
Koos uue metall kortnaga.
siss23. veebruar 2018, 21:06
Moodulkorsten ei ole sugugi ainult metallist , vaid ka seguplokkidest.
plokkidest on palju23. veebruar 2018, 21:58
Maal23. veebruar 2018, 21:56
pühivad enamus majapidamisi ise korstnaid.Ise pühitakse ka korralikumalt ning ilusti.Korstna puhastamine pole mingi suur kunst mille eest maksta umbes raha.
Setu23. veebruar 2018, 20:05
Või või või võii hospadipamilui, varas jätt nagla saina tuli jätäi tuud ka.
või23. veebruar 2018, 20:02
hooletule arvajale23. veebruar 2018, 21:12
ilm ...23. veebruar 2018, 21:20
... külm, kütsid ehk üle - ära otsi viga teistes ... mul ka metallkorsten, juba 15 aastat
Ets23. veebruar 2018, 19:57
Kergelt tulnud kergelt läinud!
sA23. veebruar 2018, 20:23
23. veebruar 2018, 19:57
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Miks ja miks...23. veebruar 2018, 20:30
Ega kindlustus pole vaestele!
.23. veebruar 2018, 20:50
Aga uue suure maja ehitamine on vaestel väga taskukohane.
HeH23. veebruar 2018, 19:56
tulekahju sai alguse suure tenäosusega Kodutunde poolt paigaldatud moodulkorstnast ! Ei saa teha õiget ja kvaliteetset tööd mõne päevaga. kas mitte pole ka varem Kodutunde "remondi" tagajärjel sarnaseid õnnetusi olnud ? Vähemalt üks meenub veel
ants23. veebruar 2018, 19:52
See on "Kodutunde teine maja,mis maha põles. Eelmine stuli sai alguse valesti paigaldatud kaminast.
Uskuge,mind see ehitusterrorismi saade peab lõppema,Mingit järelvalvet ei ole ja kolme päevaga remonti ei tehta.Eestis in ju 2 aastat ehitusgarantii. Naerukoht!!!
tohmu23. veebruar 2018, 19:50
Mitmes Kodutunde abiga remonditud maja häving see juba on? Ühte saadet juhtusin kunagi vaatama, see, kuidas elektrisüsteemi välja ehitati, tekitas lihtsalt õõva. Ega see, kui Helly Hanseni tööjope selga tõmbad, ei tee sind veel profiks.
tohmule23. veebruar 2018, 21:14
Ütleme---tuhandest teine.
Täpselt 24. veebruar 2018, 00:02
Ja see jope maksis rohkem kui hetke objekt mille kallal askeldati.
elektrik23. veebruar 2018, 19:50
äkki ikka elektri probleemid, juhtmete ristõige kaitsmed
elektrikule23. veebruar 2018, 20:15
ÄKKI- miks sa oletad, kui ei tea!?
elektrikulele 23. veebruar 2018, 21:01
Ikka peab rÖÖkima või?
Olen ka elektrik23. veebruar 2018, 23:48
Mingi lambi diagnoos . Tundub ,et oled paar vale ristlõiget paigaldanud ja nüüd on kõik majad sellised :D
Õige,28. veebruar 2018, 17:57
olen ammu ja kordasid kommentaarides juhtinud tähelepanu, et vanades puitmajades pannakse juhtmed seina/lae vahele, kus liiguvad rotid ja nii ei ole kontrollitav juhtme seisuord. Kui ka on veel juhtme ristlõige väike, siis on sulamised kerged tulema, eriti kui on võimsamad kodumasinad korraga käigus ja lisaks talvele veel soojendajad/puhurid. Õige kaitsmete valik on samuti väga oluline.
blondiin23. veebruar 2018, 19:36
Ei anna hinnanguid. On ainult küsimused - Miks? Kudas?
kehv23. veebruar 2018, 19:38
remondikvaliteet ehk
tiia23. veebruar 2018, 20:19
Pereema ütles, et moodulkorstnast sai tulekahju alguse. Paigaldati 4 aastat tagasi. Korstnapühkijat pole nad nende aastate jooksul kutsunud, ise on puhastanud.
hmm23. veebruar 2018, 23:23
kui nad korstnapühkijat ei kutsunud siis pole palju mõelda. see ise puhastamine on sama mis puhastamata jätmine. rumalad inimesed jäävadki rumalateks
23:2324. veebruar 2018, 10:14
Jätke see jutt;et kutseline korstnapühkija teeb korralikku tööd.Minul käis üks selline;korstna luua küljes oli paar traadijuppi.Pidin ise korraliku korstnaluuaga üle tegema.Pärast seda kui ise puhastasin võtsin veel korstnajalast pool ämbrit nõge välja.
Kas tõesti tegi kodutunne pska???23. veebruar 2018, 23:36
Kuulge,24. veebruar 2018, 03:28
Süüdistada mitu aastat hiljem Kodutunnet on nõme. Kui see oleks nende praak olnud, oleks see tulekahju juba varem lahti läinud.
Mitmes saates olen näinud, et seal tegutsevad ka valla poolt saadetud spetsialistid. Elektrikku neil vist palgal polegi, igas kohas on neil ise mees juhtmeid vedamas, teatakse, et valdades on sellised oskajad olemas. Kokkuhoitud raha eest saab nii mõnigi laps endale uue voodi näiteks. Ka vald peab abistamisel oma panuse andma.
arvan sama , et polegi seda 24. veebruar 2018, 08:32
korstent keegi kvaliteetselt pühkinud. Jah ka minu ees oskab seda teha , kuid sellegi poolest kutsun üle aasta kutselise ja paberiga, seda tegema