Awa esines 2006. aastal koos Lordiga Haapsalus. Foto: ARNO SAAR
Saund
24. veebruar 2018, 12:00

Lordi naiskoletis mängib nüüd legendaarses Soome bändis Dingo (1)

Legendaarse Dingo solist Neumann kutsus bändi ridadesse kaks uut liiget - üks neist on endine Lordi klahvpillimängija Leena Peisa.

Mullu suvel naasis Dingo, mille ridades olid vahepeal mänginud Eesti muusikud, üle aastate lavale algkoosseisus, kuid Quupa ja Pete teatasid aasta lõpul lahkumisest. Kuna ülejäänud bändil on endiselt küllaga püssirohtu salves, tuli trummide ja klahvpillide taha leida uued inimesed, kirjutab Iltalehti.

Trummariks sai ansamblist Hybrid Children tuntud Saska Ketonen, klahvpillimängijaks kutsus Neumann Soomele Eurovisioni triumfi toonud Lordi muusiku Leena Peisa.

Lordi päevil kandis Leena maski ning varjunime Awa. Pärast Lordi lagunemist elas ta aasta aega Itaalias ja tegi noorsootööd. Dingo värske liikmena on ta leebelt öeldes elevil.

"Dingo on esimene bänd, kelle plaadi ma oma nädalaraha eest ostsin. Ühtlasi tekitas see minus huvi klahvpillimängu vastu."

Noorpõlveiidoli Neumanni telefonikõne oli Leena jaoks tohutu üllatus. "Olin märganud, et neil on klahvpillimängija koht vakantne, aga ma poleks iial arvanud, et võiksin end nende seltsi pakkuda."

Neumann ütles Iltalehtile, et vaid mõni aasta tagasi poleks ta ette kujutanud, et Dingos võiks mõni naisterahvas mängida. "Aga nüüd mängib, ja see on super!" ütles laulja ja lisas, et naise kohalolek motiveerib Dingo liikmeid.