Margus Saar ja Anna-Liisa TilusFoto: Photo: Jussi Nahkuri/Yle
Tele
23. veebruar 2018, 13:02

VIDEO | Vaata, kuidas Margus Saar EV100 puhul Soome televisioonis tööl käis!

Soomlased tähistavad Eesti 100. sünnipäeva koos Margus Saarega, kes on eeloleval laupäeval sealse rahvusringhäälingu telekanali YLE1 eetris koos armastatud diktori Anna-Liisa Tilusega saatepäevateadustaja. Karmel Killandi käis vaatamas, kuidas Saar põhjanaabrite televisioonis hakkama sai.

Margus käis nädala alguses Helsingis saadetevahelisi tekste salvestamas ja oli põhjanaabrite ettepanekust ning sealsest vastuvõtust väga liigutatud. "Olen väga tänulik selle võimaluse eest. Olen Soome televisiooni innukalt jälginud lapsest peale ja nüüd Eestile nii olulisel päeval selles ise kaasa lüüa on väga suur au," ütleb ta.

Soomlastega lepiti kokku, et Saar on eetris viiel korral.

"Ehk siis pärastlõunasel ajal 24. veebruari õhtul, just sel ajal, kui eestlased vaatavad Eesti Televisiooni, siis tegelikult soomlased saavad ka väikese puudutuse Eestist," rääkis Margus Saar oma muljetest ja mõtetest "Ringvaatele".

Saar loodab, et nii eestlastele kui soomlastele meeldib tema etteaste. 

"Soomlased on väga palju mõelnud meie peale, meie "Tuulepealne maa" on täna eetris, on palju dokumentaalfilme, kontserte kantakse üle. Et soomlased tähistavad seda Eesti 100. sünnipäeva väga võimsalt," sõnas ta. 

Vaata videot!