Foto: Panthermedia
Meeled
23. veebruar 2018, 13:30

Kuus põhjust, miks õhtul enne uinumist raamatut lugeda (2)

See, et lugemine on hea, teab iga raamatusõber. Nüüd saab oma lugemiskirge välja vabandada ka sellega, et see on ka nii vaimule kui kehale kasulik.

* See aitab sul uinuda. Lugemine aitab su meeltel rahuneda ning päevamuresid unustada, kirjutab portaal Bookstr. See aga on hea uinutaja. Kui ei usu, siis mõelge kasvõi lastele, kellele enne magamaminekut midagi ette loete, kuid kes loo lõpuks juba unenägusid näevad. Tõsi, kui käsil on midagi väga põnevat, võib uneaeg veidi edasi lükkuda. Aga pärast seda on uni veel magusam.

* See vähendab stressi. Surrey ülikoolis viisid teadlased läbi uuringu, mis kinnitas: õhtul lugemine vähendab stressi isegi kuni 68%. Stressivaba inimene magab aga paremini ja on tervem.

* See aitab sul rahuneda. Erinevalt teleka või arvutiekraani vaatamisega, mis ärevust soodustavad, mõjub lugemine rahustavalt.

* See aitab sul paremini keskenduda. Lugemine paneb aju pingutama. Selle tulemusel suudad sa paremini keskenduda ja oled oma tegemistest täpsem.

* See aitab sul teisi paremini mõista. Lugemine võimaldab maailma paremini tundma õppida ja seda läbi teiste silmade vaadata. See aitab sul oma kaaslasi ka paremini mõista.

* See aitab sul loovam olla. Lugemine on aju treening, mis samal ajal avardab ka silmaringi. Laia silmaringiga inimene ihkab aga uusi asju proovida ja saab alati hakkama.