Inimesed

Kes kuulsatest riigipeadest on Eestis käinud? (5)

LISA KOMMENTAAR

ainult23. veebruar 2018, 13:47
kas tõesti23. veebruar 2018, 10:25
!!!23. veebruar 2018, 10:03
Loetelu on väga puudulik. On tehtud mingi kummaline valik.
Näiteks on puudu kuulus Venemaa imperatriss Jekaterina II, kes Sõitis Peterburist Riiga läbi Eestimaa. Narva, ja Tartu kaudu, muuseas peatus veel ka ööseks Peipsi ääres Rannapungerja küla tollases postijaamas (mis tosina aasta eest maha põles). Ka Napoleoni äravõitja ja Eesti ning Liiwimaal pärisorjuse kaotanud Aleksandr I käis Eestimaal ja külastas muuseas isegi Saarmaad. Hilisemadki keisrid on siin käinud, näiteks Keila mõisa lossis pidutsenud. Tallinnas toimus XX saj algul ka Nikolai I ning Saksa keisri Wilhelm II kohtumine. Täiesti on unustatud Rooma paavsti Johannes Paulus !! visiit, ainasa Eestis käinud paavsti külaskäik, kes on ju Vatikani linnriigi teokraatlik monarh.
Täiesti on jäetud mainimata üks meie oma, ainus kohalik kuningas, kes lausa Eestis resideeriski - nimelt taanlasest isehakanud kuningas Magnus, kelle residentsiks oli Liiwi sõja ajal Põltsamaa.
Miks pole mainitud praeguse Inglise kuninganna mõni aasta tagust visiiti? Või Rootsi kuningate, praeguse Karl XVI Gustavi visiiti Tartu Ülikooli Gustav Adolfi mälestussamba taasavamisele 1992.a. Või tema vanaisa Gustav V visiiti enne sõda?
Miks on mainitud hilisemat USA presidenti Adamsit 1814, kui too sai presidendiks alles märksa hiljem? Kes minu tada millegi erilisega silma ei paistnud. Kuid mitte John Kennedyt, kes külastas samuti kord Eestis enne oma hilisemat presidentuuri?
Tegelikult võiks Eestit külastanud monarhide või presidentide loetelu veel pikalt jätkata. Mille alusel tehi valik, et leda mainida ning keda mitte?
Paulus23. veebruar 2018, 16:45
Magnus ei olnud "meie oma ainus", vaid moskaalide kollaborant.
jep23. veebruar 2018, 09:54
Maksimumpunktid pealkirja eest! Justnimelt "....Eestis käinud", mitte aga kolonistide kombel nimetatud "Maarjamaal", nagu vahel kirjutatakse.