Kaader videostFoto: Youtube/ wraaowh
Üritused
22. veebruar 2018, 10:50

RETROVIDEO | Kas mäletad, kuidas Avandi staarihakatiseks kehastus ning kohtunikke osavalt haneks tõmbas?

Talendisaate "Eesti otsib superstaari" 2008. aastal toimunud teist hooaega juhtis armastatud naljatandem Märt Avandi ja Ott Sepp. Hooaja üks eredamalt meelde jäänud hetkedest oli see, kui Avandi kehastus häbelikuks Puurmani noormeheks nimega Kristjan Valdis ja astus kohtunike ette lootusega neid niivõrd haneks tõmmata, et pälvida kollane kaart.

Märt esitas kohtunikele laulu "Ma tahan olla öö" ning saatis end ise ka kitarril. Arglikust olekust hoolimata suutis ta oma laulu esitada nii veenvalt, et suutis kolmest kohtunikust kaks ära petta. Vaid Mihkel Raud sai kohe aru, et Kristjan Valdise näol on päriselt tegu Märt Avandiga.

"Kena, aga arglik. Minu jaoks jäi niisugust väljendusjulgust väga palju puudu," kommenteeris Rannap.

"Minu meelest oli just väljendusjulgust ja jõudu, lausa nii palju, et mina kutsuksin sind saate juhiks," lausus Mihkel, kes ilmselgelt oli koomikute nalja ära tabanud.

Heidy Purga oli aga nähtud esitusest väga lummatud. Ta sõnas, et Kristjan ei laulnud sugugi halvasti. Vastupidi. "Sa tegid seda väga kujundlikult, luuleliselt ja väga romantiliselt, see kõik jõudis minuni, aga mul on selline tunne, et need kurjad hundid saates "Eesti otsib superstaari" - nad söövad su lihtsalt ära, sest sa oled nii armas," lausus südamepõhjani liigutatud Purga.

Seepeale võttis Avandi peast paruka, suust valehambad ja sõnas otse kaamerasse: "Ma tahtsin öelda, Ott - meie eksperiment läks enam-vähem hästi. Ma lootsin muidugi edasipääsu, ent sellegipoolest - ma laulsin oma laulu ilusti lõpuni, Heidy vaatas mulle sügavalt silma ja naeratas. Ma usun, et sel okkalisel ja raskel teekonnal, kuidas Heidy südant võita, oleme astunud ikkagi jõudsa sammu edasi."