EKRE reklaam, millega kutsutakse hümni kaitsmaFoto: Lugejapilt
Müstika
21. veebruar 2018, 19:36

PIINLIK PILT | Hümni kaitsev EKRE kirjutas poliitreklaamis hümni pealkirja ja autori nime vigaselt (99)

Eesti hümni pühadust tuliselt kaitsev EKRE saatis laiali poliitreklaami, milles on vigaselt kirjutatud nii hümni pealkiri kui sõnade autori nimi.

Pealkirjast "Mu isamaa, mu õnn ja rõõm" unustati ära sõna "mu" ja Johann Voldemar Jannseni perekonnanimest kaotati üks n-täht.

EKRE reklaam, millega kutsutakse hümni kaitsma Foto: Lugejapilt

Eesti asja eest väljas olev partei Eesti Konservatiivne Rahvaerakond eksis avalikult eesti keele reeglite vastu alles hiljuti, kui Eestit juubeli puhul õnnitlevas telereklaamis oli mitu trükiviga. Ilma komata oli kirjutatud lause "Palju õnne Eesti!" ja Sinise Äratuse asemel seisis Sinine Ärtaus.

EKRE viga märkas ka teleajakirjanik Imre Kaas, kes jagas pilti Twitteris.

"Tuttava postkasti maandus EKRE kingitus Eesti hümniga. Vähemalt pealkirja ja sõnade autori võinuks ju õigesti kirjutada," arvas Kaas.

Poliitik Martin Helme abikaasa Eeva Helme selgitas Facebooki lehel "EKRE sõprade klubi", et tükikoda ei maksa säärases veas süüdistada.

"Trükikotta jõudis vigane fail. Seal on töö nii automaatne, keegi ei vaatagi, mida sa tellid," ütles Helme.

"Autor või siis tellija peab ise hankima omale korrektori. Sellised voldikukesed või flaierid tellitakse tavaliselt ka nii pisikestest asutusest, et nad ei olegi nö trükikojad. Kui EKRE ajaleht ilmub, siis sellele alati tehakse enne korrektuur," kinnitas ta.

Jaak Madison vabandas sotsiaalmeedias kahetsusväärse vea pärast.

"Martin postitas enne suurt pidupäeva ilusa postkaardi, kus inimliku vea tõttu jäänud kaks näpuviga: nii hümni pealkirjas kui autori nimes. Pole muud teha, kui vabandada ja edaspidi rohkem kontrollida," kirjutas Madison.

"Enne, kui liberaalid meid risti lööma hakkavad, siis ehk võtavad enne ette riigikantselei, kust see autori nime viga pärines ja ekslikult märkamata jäi," ajas Madison süü osaliselt riigikantselei kaela.