"Puuduta mind" - osa Anu Saagim, kaanid, Maavägised; Sirje Presnal; Kristiina ValperFoto: Jörgen Norkroos
Puuduta mind
22. veebruar 2018, 18:21

„Puuduta mind!“ igal neljapäeval kl 18 Õhtulehe veebis ja Facebookis

VIDEO | „Puuduta mind!“ 14. saade | Paneme kaanid endast halba verd välja imema (15)

Igal neljapäeval kell 18 kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind!“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi seekordseks külaliseks on pärimusmeditsiinispetsialist Kristiina Valper, kelle ampluaaks on muuseas ka kaanidega ravimine ja verikuppude panemine. Naine on ka suurepärane raviõlidega eksperimenteeriv massöör, kes käib näiteks oma kodukandi memmesid masseerimas memmehinnaga. 
 

Kristiina Valper paneb meile otsesaates kaelale kaane ning seepärast räägime  süvendatult just kaaniravist - nende positiivsetest, kuid ka võimalikest ohtlikest mõjudest sinu tervisele. 

Räägime ka pärimusmeditsiinist ja verikuppudest

* Mis on pärimusmeditsiin? Mille poolest erineb see tavameditsiinist?

* Kristiina kurdab, et tihti jõuavad inimesed tema juurde alles siis, kui arstid enam aidata ei oska, aga tegelikult võiks inimesed pöörduda loodusravispetsialisti juurde juba esimeste sümptomitega. Mis hädade puhul pärimusmeditsiinist abi saab?

* Pärimusmeditsiin koosneb erinevatest lähenemistest – erinevatest massaažidest, kupuravist, kaaniravist, ka saunast. Mis häda puhul iga erinev teraapiavorm kõige paremini aitab?

"Puuduta mind" - osa Anu Saagim, apteegikaanid, Maavägised; Sirje Presnal; Kristiina Valper Foto: Jörgen Norkroos

* Õhtulehe toimetajal, Sirjet kimbutab tihti näiteks migreen ja Kristiina arvas, et sel puhul võivad kaanid hästi aidata. Miks just kaanid? Viime läbi inimkatse ja paneme Sirjele kaanid kõri peale. 

* Kaanid mitte ei ime inimesest halba verd välja, nagu võiks arvata, vaid eritavad oma süljega väga erilisi ja väga kasulikke aineid vereringesse, mida kokku pidi olema 400 ringis. Mis vinged ained need on ja kuidas nad toimivad?

* Kas kaaniravi sobib kõigile? On mingeid vastunäidustusi? Kas kaaniravi on ka noorendava toimega? Kas teadsite, et vanasti panid tüdrukud kaane kõrva taha, enne kui peole läksid. Miks?

* Mil viisil kaanide panemine käib – mille järgi ravitseja õiged kohad välja valib, kuhu kaan panna? Või valib kaan ise kõige maitsvama tüki?

* Kuidas inimene end pärast kaaniseanssi tundma peaks?

* Kui keegi prooviks kraavikaaniga teraapiat teha – mis sellest välja tuleks?

* Kristiina paneb ka verikuppusid – mille poolest verikupp erineb kaanist?

Kõike seda vaata neljapäeval kell 18 saates "Puuduta mind!" Õhtulehe veebis ja Facebookis. 

Vaata videot!