ÕUFoto: MATI HIIS
Inimesed
21. veebruar 2018, 10:35

Tonditosinat tähistav HÕFF kuulutas välja esimese filmi

13. Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival kuulutas välja esimese linateose, mida on juba jõutud nimetada viimase aja parimaks briti õudusfilmiks.

Pealkirja „Vaimude lahkaja” („Ghost Stories”) kandvas kummitusloos uurib tuntud skeptik professor Phillip Goodman kolme veidrat juhtumit, mis viivad ta õudustäratavale teekonnale. Populaarsel näitemängul põhineva filmi on lavastanud Andy Nyman ja Jeremy Dyson ning selles mängib ka „Kääbikust” tuttav Martin Freeman.

„Nutikas ja oskuslik armastuskiri vana kooli õudusfilmidele,” kirjutas Hollywood Reporter pärast „Vaimude lahkaja” esilinastust mullusel Londoni festivalil.

HÕFFi kunstilise juhi Maria Reinupi sõnul sobib selline film 13. HÕFFi kavasse nagu rusikas silmaauku. „Üliedukast teatrilavastusest välja kasvanud intensiivse atmosfääriga film lubab vaatajaile mitte ainult korralikke ehmatushetki ja põnevat vaheldusrikkust kolme lühifilmi näol, vaid ka suurepäraseid osatäitmisi,” ütles ta.

„Vaimude lahkaja” Eesti esilinastus leiab Haapsalus aset vahetult pärast Suurbritannia kinolevi algust. Filmil on eesti- ja venekeelsed subtiitrid.

27.-29. aprillini aset leidev Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival – suurim omasugune kogu Baltikumis - tähistab tänavu maagilist 13. sünnipäeva, millega seoses on oodata mitut üllatust. Kavas on ligemale 30 pikka filmi, lisaks hulk eriüritusi. Ekraanile jõudvad linateosed annavad ülevaate žanri viimase aja arengutest, eraldi tähelepanu all on retro-, friigi- ja B-filmid.