Liisu Lass „AK“ majandusuudiseid lugemas 20. veebruaril 2018Foto: Kuvatõmmis/ERR
Tele
20. veebruar 2018, 20:08

TAAS PROBLEEMID „AKTUAALSE KAAMERA“ STUUDIOGA: saates streikis nii heli, prompterid kui ka stuudiovalgus (20)

Eesti pikima ajalooga uudistesaate „Aktuaalne kaamera“ kolis eelmisel aastal uhiuude ja moodsasse stuudiosse. Stuudio on aga streikinud praktiliselt algusest peale, kuid eriti palju probleeme on stuudioga esinenud viimase nädala jooksul. Teisipäeval pidi kell 18.30 eetris olnud „AK-s“ lugema Liisu Lass majandusuudised pimedas ja paberilt. 

Kui esmaspäeval kell 21 eetris olnud „AK-s“ pidi ilmateadustaja Taimi Paljak maadlema streikiva puutetundliku ekraaniga, siis teisipäeval kell 18.30 eetris olnud „Aktuaalses kaameras“ läks aia taha veelgi rohkem tehnikat.

Probleeme oli heliga - uudisteankru Monika Tamla hääl hakkis pidevalt, vahepeal kadus see eetrist täiesti ära.

Liisu Lass pidi majandusuudiseid ette lugema paberilt, sest prompterid, kust uudisteankrud uudiseid maha loevad, ei töötanud. Lisaks sellele pidi Lass uudiseid lugema täiesti hämaras ruumis, kuna stuudiovalgus ei läinud põlema. 

Foto: Kuvatõmmis/ERR
Foto: Kuvatõmmis/ERR

Saate lõpuosas saadi õnneks stuudiovalgus tööle ning Lass sai majandusuudiste lugemise lõpetada vähemalt valges. Eks valges oli vähemalt lihtsam paberilt uudiseid maha lugeda.

Foto: Kuvatõmmis/ERR

„Aktuaalne kaamera“ kolis uudistemajja kolinud uude stuudiosse 2017. aasta veebruaris, hüvasti jäeti vana stuudioga, mis oli „AK“ koduks ligi 30 aastat. Uus stuudio täideti suurte LED-ekraanidega ja uhkete graafiliste lahendustega. Kuid kahjuks tundub, et uhke tehnika ei ole ei uudistankrute ega saatemeeskonna jaoks taltsutatav, kuna probleeme on olnud pidevalt.

Uus stuudio sisaldab 13 600 meetrit kaableid, 114 uut valgustit ning on eelmisest stuudios 185 ruutmeetri võrra suurem. Kui palju „AK“ stuudio maksma läks, ei ole teada, kuid uudistemaja renoveerimisele kulus 9,6 miljonit eurot maksumaksja raha.