Foto: Kanal 2
Tele
20. veebruar 2018, 14:18

...ja matusebüroo

Täna „Radaris“: Priit Toobal ehitab endale miljoni eest turismikompleksi!

Nagu ütles kunagi Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid: Toobal neid rahaasju teab! Toona käis see erakonna rahastamise kohta. Pikka aega peasekretärina Keskerakonna rahaasju korraldanud Priit Toobal on nüüd ligi miljon eurot laenu võtnud ning oma vanaema talust ja endisest koolimajast korraliku turismikeskuse arendanud.

Pooleteise aasta eest avalikkuse eest peitu pugenud Toobal pole aega niisama kulutanud. Nüüd peab mees ratsakeskust, külalistemaja, kasvatab lambaid ja korraldab matuseid.

“Kui rahaasjadest rääkida, siis suur erinevus on selles, et siin tuleb ettevõtjana iga euro ise teenida,” räägib Toobal. “Erakonnas oli ses mõttes lihtsam, et suurem osa tuli riigieelarvest otse erakonna arveldusarvele,” ütleb Toobal, kes 2016. aastal määrati paljudele üllatuseks erakondade rahastuse järelvalvekomisjoni liikmeks. Olgugi, et ta oli varasemalt süüdimõistetud Keskerakonna kassaorderite võltsimises.

“Ma ei ütleks, et mulle ei meeldinud minu töö Tallinnas, aga viimased 2-3 aastat olid ikka piisavalt närvesöövad,” ütleb Toobal ja arvab, et oleks pidanud Tallinnas varem otsad kokku tõmbama.

Üks viis närvide puhkamiseks on külalistemaja ehitus siinsamas Kildul, 18 kilomeetrit Viljandist. Endised klassiruumid on tehtud tubadeks. Kokku 15 tuba. Nende seas ka mullivanniga sviit.

Jutt vajub muidugi jälle Toobali mineviku peale, mis on kirju kui Kihnu mustriga voodikate tema selja taga.

“Ma jälgin muidugi seda, mis toimub poliitikas.”

Erakonna liige oled?

“Erakonna liige olen.”

Välja ei visatud?

“Ei visatud.”

Miks?

“Nüüd pole enam põhjust ka. Kõik mu karistused on kustunud. Võin kandideerida kuhu tahan. Aga seda huvi mul täna tõesti pole.”

Sul oli aastane vangistus kolme aastase katseajaga?

“Jah, mul said aasta lõpu seisuga kõik läbi. On ära kannatatud see aeg.”

Millal käisid Tallinnas viimati üldse?

“Käisin kuu aega tagasi. Peakokale uusi vormirõivaid valimas.”

Missugune näeb välja Toobali turismikompleks ja kuidas mees matuseärisse sattus, seda näeb täna õhtul "Radarist" kell 21 Kanal 2-s.