Selena Gomez ja Francia Raisa novembris ajakirja Billboard Galal "Naised muusikas".Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
19. veebruar 2018, 15:34

Selena Gomezile neeru annetanud sõbratar: „Ma ei saanud end kaks kuud liigutada!“ (5)

Selena Gomezi sõbratar Francia Raisa loobus ohvrimeelselt ühest neerust, et Selena elu päästa.

Luupuse all kannataval lauljataril oli tekkinud äge neerupuudulikkus, millest võis teda päästa vaid uue neeru siirdamine. Armsa sõbratari hädast kuulnud Francia ei kõhelnud hetkegi, vaid pakkus end doonoriks - Selena sõnul oli tavapärane neerujärjekord muidu seitsme kuni kümne aasta pikkune. 

29aastane Raisa tunnistas Harry Connick juuniori jutusaates „Harry", et raskest lõikusest taastumine läks vaevaliselt.

Selena oli tema sõnul pärast uue neeru saamist õige varsti üles tõusnud ja tegutsema asunud. „Doonori jaoks on olukord raskem, sest jääme ilma millestki, mida kehal polnud vaja kaotada," seletas näitlejana tegutsev Francia.

Arst ütles Franciale, et too ei saa end kaks kuud pärast lõikust liigutada. See oli noorele naisele ränk hoop: „Olen hästi-hästi aktiivne inimene. Aga ma ei saanud midagi aktiivset teha. Sain vaid jalutada. See oli minu jaoks väga raske, ja mul on ka koer." Näitlejatar kahetses enda sõnul kõige kibedamini seda, et ei saa teha hommikusi jalutuskäike koera seltsis. 

Nüüdseks on aga Francia tervis kenasti taastunud. Juba septembris avaldas ta sotsiaalmeedias video sellest, kuidas ta jõusaalis trenni teeb.